FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Ha! Mam cos dla Paulinki!!!
Przy okazji zakupów dla Franca nabyłam
Do ćwiczenia łapek
Kiedy jedziecie na urlop? I do kiedy?
Kiedy jedziecie na urlop? I do kiedy?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

) i poszła sobie... Normalnie przeszła sama 3 metry 

do stolika a potem... odwróciła się i zrobiła tę samą trasę z powrotem 

. Możecie sobie wyobrazić nasze miny
kolejnego wieczoru to samo...
) i tak chciała na trawkę, że ją puścilismy, strasznie chcieliśmy, żeby po niej też tak chodziła... chyba za bardzo chcieliśmy:-( Paulinka na dużej przestrzeni przestraszyła się klapnęła parę razy na pupkę i wróciła do czworaków
i tyle naszej radości. Nie było takiej pogody, żeby małą w basen włożyć, bo to takie wietrzne tereny, albo padało więc nie poćwiczyliśmy. Ale podreptała sobie za rączkę dookoła działki ze mną i z babcią, jak mi się uda wkleję zdjęcia.
) i połyka w całości. No więc zaczynamy znów trenować gryzienie
Poczytałam u Frania o SI, logopedzie, watpliwości dotyczące oddechu i mam dokładnie to samo, jakbym sama to pisała. Paulinka jak się na czymś skupi (np dotyka paluszkiem mętkę i potrafi to maniakalnie robić przez 10 min, co również mnie dziwi) to potrafi przstać oddychać na paręsekund, potem łapie powietrze i znów to samo albo w ogóle jakoś ciężko łapie ten oddech, język wychodzi na wierzch... Czuję, że napięcie w osi słabiutkie i winne temu wszystkiemu, również problemem z jedzeniem. Mowa tak samo, coś tam sobie bełkocze po swojemu ale jednym mnie zaskoczyła, bo jak tatuś na rybki uciekał to go szukała wzrokiem i mówiła "dzieś tata" co znaczy gdzie jest tata (ona takim skrótem to mówi ;-)). Poza tym tak, daj i nie. Klaszcze namiętnie, jak zje jak coś się jej uda zrobić itp, a wczoraj nauczyła się robić papa. Oczywiście gesty są a słów brak.