reklama

Październik 2008

Hej :) juz opowiadam
Dzidzius zdrów jak ryba 11tyg 4 dni ciąży machał rączkami i nóżkami a jak mnie kopnął to macica aż sie wygieła na usg ,zdenerwowal sie na doktora bo go pukal aby sie przekrecił bo przeziernosci karku nie mogl zbadac: W koncu sie udało i jest w normie 1,5mm norm do 2,5 nawet.
Jestem taka szczesliwa

Pytalam o zwolnienie to jest tak 180 dni jestesmy na zwolneiniu potem wypelniamy 3 kwity ja pracodawca lekarz jest komisja w zusie bez nad=szego udzialu i z automatu na zasilek rehabilitacyjny sie przechodzi.

Gratuluje i ma pytanie co to jest ta PRZEZIERNOSC KARKU gin mierzyl ci tylko kark dziecka ? bo chyba cala dzidzia jest wieksza niz 1,5 mm ? nie znam sie na tym zabardzo :tak:

reklama
Dziewczyny współczuję Wam tej pracy na stojąco:tak:Ja teraz jak poprasuję 2 godziny to już mi się chce siąść-bo jak nie to w głowie się kręci.
Mimo ze pracuję w ksiegowości prawie od początku jestem na zwolnieniu, lekarz sam mnie zachęcał-powiedział że nie warto narażać dziecka na promieniowanie komputera.
Wczoraj byłam u męża siostrzenicy i tak się zastanawiam czy taki niemowlak (10 m-cy) czuje że kobieta jest w ciąży<?> Bo "mała" tylko nie płakała jak ją mamusia trzymała i ...ja...Bardzo mnie ten temat zaintrygował.A Wy jak myślicie czy ten stan kobiety ma coś wspólnego z taką reakcją dziecka?

Czesc!!
Niestety mdłości nadal mam, w akcie desperacji w piątek poprosiłam gina, aby coś na to poradził bo miałam zajęcia w weekend i nie wytrzymałabym cały dzien na uczelni... No i przepisał mi cudowne czopki Torecan, wzięłam tylko w weekend, ale pomogły!!!
Jeszcze ok 8 tygodni i powinny same przejść te mdłości i nudności hehehe.
Pozdrawiam.

Gratuluje i ma pytanie co to jest ta PRZEZIERNOSC KARKU gin mierzyl ci tylko kark dziecka ? bo chyba cala dzidzia jest wieksza niz 1,5 mm ? nie znam sie na tym zabardzo :tak:

Dorkotko to jest pomiar faldu karkowego pozwala wykryc np zespol downa norma jest do 2,5 ale tez zalezy od wieku ciazowego. Zatem moje malenstwo nie ma tyego zespolu i innych.
A cały ma długość 4,5 cm :)))

Moj mąż sie zmienił lata nade mna jak kot z\ pecherzem a ostatnio bylam nieznosna.Moj zawsze byl czuly dla mnie az za bardzo :))
A oto zdjecie mojego maleństwa po lewej głowka a nad główka paluszki i rączka,widzimy jego plecki bo jest na brzuszku i nózki ma podkurczone pod brzuszkiem :))

my.php

Avialle aż mi się ciepło na serduszku zrobiło :tak:
Prześliczne maleństwo!!!
Ja do gin idę dopiero 3 kwietnia, mam nadzieję, że moje maleństwo też się da tak fajnie sfotografować :-)

Avialle ładne zdjęcie
dorota123456789 M zachowuje się podobnie jak przed ciążą może tylk mniej marudzi gdy go o cos prosze, teraz on ma na głowie dużo wiecej obowiazków, całkowicie przejął opieke nad końmi, co prawda nie jest ich dużo tylko 3 ale i tak robiliśmy przy nich razem, on pracuje na miejscu u nas firmie, więc w tygodniu on miał ranne karmienie, ja zajmowalam sie tym w soboty i niedziele, teraz to on wstaje i mnie nie budzi, moge sobie pospać

Avialle aż mi się ciepło na serduszku zrobiło :tak:
Prześliczne maleństwo!!!
Ja do gin idę dopiero 3 kwietnia, mam nadzieję, że moje maleństwo też się da tak fajnie sfotografować :-)

napewno juz bedzie mozna,bedziesz w podobnym tyg co ja. ale ci powiem ze zdjęcie to mało ale jak sama zobaczysz jak rusza lapkami fika koziolki i kopie cie nozkami to odlecisz takie swietne uczucie!!!!!

A mnie po wczorajszym obiadku taka zgaga dopadła, że reszta dnia była już do d...
Kiedyś miałam nerwice żełądka i ogólnie mdłosci mi się źle kojarzą...dobrze, ze tu jestescie i można z Wami pogadać bo chyba mnie też jakaś deprecha dopada. Wszystko przez tą pogodę:wściekła/y:

Zastanawiam się kiedy to wszystko sie skonczy: wymioty, bóle głowy, mdłosci i brak apetytu. Jedyne co przełykam to bułka z dżemem a potem mam zgagę i tak w kółko.

Chciałam się wybrać na zakupy ale pogoda nie zachęca do wyjścia z domu. Może zrobię sobie cappuczino i mi się humorek poprawi??

A jak tam u Was z samopoczuciem?

Mój maluszek będzie mierzony za tydzień w piatek. M nie bardzo chce ze mną iść a mi by się przydało wsparcie.

reklama
Czesc Kaka pozdrawiam . Tez mi sie nic nie chce a najgrsze sa wymiotu z jedzeniem jeszcze gorzej ale moze niebawem sie to skonczy. Ja mam usg 31 marca i juz niemoge sie doczekac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry