reklama

Październik 2008

reklama
Witam się i ja :)

Wiertuś był wczoraj szczepiony i dziś prawie cały czas śpi. Tylko jest jakiś taki niespokojny wybudza się z płaczem i ciągle marudzi. Waży już 4835 i ma 59 cm. Normalnie szok:szok: A był taki malusi. 52cm i 3080. Naprawdę dzieci rosną w zastraszającym tempie.

Co do chrztu to my robimy 10 stycznia. W tedy mój m ma wolną sobotę. A chrzcić będzie nasz znajomy ksiądz. Chrzestną będzie moja siostra a chrzestnym nasz przyjaciel. Jeszcze się zastanawiamy nad formą. Czy zaprosić na obiad do restauracji czy wynająć jakąś panią do gotowania i zrobić w domu. Jedyne co to udało mi się przekonać m żeby nie robił małego wesela bo nas na to nie stać. On najchętniej zaprosił by wszystkich znajomych. Samej rodziny najbliższej uzbiera się ok 20 osób. A wy jak to robicie ?

Nockę dziś moje szczęście przespało bardzo dobrze. Jak zasłon o 22 to obudził się na karmienie o 1 ,4 i 6 i całą noc tylko na cycu.
wow ładny chłopczyk fajnie przybrał i urósł:tak: Co do chrzcin u nas beda rodzice moi i M I nasze rodzenstwa z rodzinami. A w naszym przypadku to koło 30 osób:szok::szok::szok: I bede robic u swoich rodziców tak jak teraz wiekszosc uroczystosci jest robiona:-p W domciu przygotuje całe jedzenie i tam zawioze. Znow czeka mnie cało nocne gotowanie:rofl2:
Ahoj:) Pamietacie nas jeszcze??? Antos urodził sie 13.11 o 1,32 wazyl 4370 i mial 58 cm wzrostu:) Od 10.11 bylam na wywolaniu Polstygminą. Maluszek urodzil sie naturalnie ale byl przenoszony i był w brudnozielonych wodach, efekt tego byl taki ze mial bakterie we krwi ktora dopiero po dwoch antybiotykach zostala zwalczona. 20 wyszlismy ze szpitala. NIestety przy porodzi złamał sie Antosiowi obojczyk i musimy isc do poradni rehabilitacyjnej. Teraz już oboje mamy sie świetnie::) Kilka dni po porodzie czulam sie tak jakbym dziecka nie rodziła;) Buzka dla Was:)
Ja pewnie ze pamietamy
GRATULUJE!!!!!!
Nie mało przeszłaś ale najwazniejsze ze juz w domciu jestescie:tak:
Witam
Wczoraj pisałam że sie już przyzwyczaiłam że Jagusia ciągle płacze to wkoncu przyszedł kryzys i wieczorem o 12 jak już płakała od 19 normalnie byłam na nią zła i sama płakałam ehhhhh jestem taka zmęczona.

jA DZIEWCZYNY O CHRZCINY TROCHę SIE WKUZAM BO JA CHCIAłAM CHRZCINY RAZEM ZE śLIBEM ZROBIć AMóJ k MóWI NAJPIERW CHRZCINY A PóźNIEJ śLUB BO TERAZ SA INNE WYDATKI(BO ON INWESTUJE)A ja już mam dosyć tego,to tak jakby nie chciał tego ślubu i mnie zbywa.....Tyle lat już mieszkamy ze sobą więc czas sformalizować nasz związek.

Dziewczyny sorki że na tym wątku ale nie mam za bardzo czasu -jak często moge robić jej te okłady i czyścić tą ciemieniuchę bo to wygląda okropnie.

Moze jednak uda sie namówic twojego M na slub z chrzcinami. Dwie pieczenie na jednym ruszcie:-p A co Ciemieniuchy to robi sie przed kapiela ale moze spróbuj zrobic rankiem i wieczorem:tak:
my też właśnie zastanawiamy się nad chrztem, ustaliliśmy że będzie 15 lutego, bo chcemy na początku przyszłego roku, a to pierwsza niedziela kiedy wszystkim pasuje i kiedy są chrzty; na początku myśleliśmy o restauracji, bo mamy tylko 39m2 i będzie około 18 osób, ale kiedy moja mama i żona przyszłego chrzestnego zaproponowały pomoc, zdecydowaliśmy się zrobic w domu, sporo rzeczy zamówię gotowych ze sprawdzoego garmażu, no i wyjdzie dużo taniej :-) zresztą komunia Seby była w podobnych warunkach więc musi się udac :-)
chrzestnym będzie nasz przyjaciel a chrzestną moja siostrzenica (18 lat temu ja zostałam jej chrzestną mamą :-))
gosia i minisia zdrówka dla maluszków życzę
czarna ja też w sobotę planuję lampkę wina wypic, ale mam ochotę :tak: zamówiłam u męża moje ulubione
Marma ale ładnie synek rośnie :tak: a jaką miał szczepionkę?
kate Iga też mi już raz taką niespodziankę wystrzeliła na kanapę i moje ubranie :-)
a w poczekalni na usg bioderek taką minę posadziła że wszyscy chyba mieli odlot jak zmieniałam pieluchę :-)
kasiek ale się naczekałaś na Antosia, super że już wszystko dobrze, gratuluję synka :tak:
wesolutka podobno taki krem Olejuszka Skarb Matki jest bardzo skuteczny, nie wiem czy w każdej aptece będzie
Ta Olejuszka podobno na recepte jest:baffled: A z chrzestna to fajny pomysł najpeir Ty u niej teraz ona u twojej córci Fajniutko:-p Moja najstarsza chrzesnica ma 14 lat:-p
Ja mam w drugą stronę, przeważnie są za luźne w łydce, bo mam krótkie nóżki i w miejscu gdzie normalnie kończą się kozaki łydka jest szeroka a u mne już jest to zwężenie pod kolanem :rofl2::baffled:

Minisia, Czarna mam nadzieję, że będzie dobrze, a z wysp to ponoć teraz się wraca a nie wyjeżdża :eek:

My też planujemy w styczniu, ale jeszcze nie byliśmy u księdza, no i na sali, bo u mnie to raczej nie ma kto naszykować gości, a będzie sporo osób, bo i ja i M mamy duże rodziny i nie bardzo jest kogo pominąć.:szok:

K@siek biedny Twój Synuś, ale ciesze się, że już jest dobrze :-):tak:.

My po bilansie. Szymuś waży w pampersie 4970 :rofl2:, więc chyba dobrze, wzrost niby 57 cm, ale chyba Pani się miara popsuła, bo sporo ubranek na 62 jest za mała :eek::szok:. No i przede wszystkim, mój bohater był straaasznie dzielny, prawie nie płakał .:tak::tak: Nie to co mama, jak mnie pielęgniarka zapytała gdzie mam książeczke, bo chce wpisać szczepionki, to nie mogłam wydusić słowa, bo łzy miałam w gardle. Dopiero w domu puściły nerwy. :nerd:

No i ja miałam wyprawę po zakupy, troche się ogarnęłam, bo już dawno w siebie nie inwestowałam :rofl2::rofl2:. Kupiłam moje wymarzone granatowe dżinsy rurki, szare kozaki (za luźne w łydce) i golfik. Od razu człowiek się lepiej czuje, tylko gdzie ja się będe stroić jak stale w chałupce siedzę :-D
Gratuluje wizyty. Ładnie maluszek przybrał tylko sie cieszyc:tak:

Dorotka, Asia to moze za wczasu zaopatrzcie sie w te kropelki z niemiec Sab ... cos tam Dzieczyny podadza dokładna nazwe. One podobno sa rewelacyjne!!! I szczerze współczuje kolek:-( A Ty Dorotka popytaj w szkole rodzenia gdzie chodziłas podobno tam tez mozna zakupic:tak:

A ja znów wyskoczyłam do solarki:-p dobrze ze mam koło domku:-D Jeszcze troche i znów zaczne przypominac człowieka :-p I dzis kupiłam Laurce prezent pod choinke i na urodzinki. Zawsze dwa z głowy:tak: A M dziś załatwił becikowe i w przyszłym tygodniu bedzie:-p:rofl2:

Czarna ja juz czekam na te kropelki:))Igi chlopak ma je przywiezc bo jest wlasnie w Niemczech, a narazie mam tylko ten Esputicon, a on niewiadomo kiedy bedzie niestety:/albo w ten weekend albo po swietach dopiero:(

Asia a nikt inny nie moze kupic???? Kurde moj brat jezdzi co tydzien (pracuje w niemczech) wiec wrazie co to moze kupic i bym Ci przesłała jakby sie okazało ze dopiero po swietach przywiezie:tak:

Ja na kolki uzywalam infacolu i powiem szczerze ze u mnie zadzialam.Tylko ze u mnie jest on dostepny dla dzieci od urodzenia a w Polsce chyba od miesiaca albo 2.Troche to bez sensu bo ten sam producent, te samo opakowanie ale coz...

Blond moje op. mleka ma jednak 900g.Ja daje odpowiednik polskiego bebilonu i kosztuje on podobnie jak w polsce 30 z czyms.

hejka pkne mamusie:-)

ja dopiero wykąpałam sie i weszłam do łóżka. te moje kochane dzieciaki mnie zajeżdżą :rofl2: lookam tylko po minutce za dnia, na pisanie nie mam czasu a teraz padam już na twarz ale kocham te moje szkraby nad życie:-)
agniesia, ale masz fajnie że mała śpi całą noc. nasza budzi się 2x zawsze ale nie narzekam, z Laura było duuuużo ciężej, bo jak zasypiała po kąpieli ok 19, pobudka na mleko k23, potem 2 i koniec spania do rana! a w dzień tylko chwilowe drzemki. to był meksyk. potem robert wyjechał, zostałam sama z niemowlakiem i sesją za pasem gdzie miałam 12 egzaminów pamiętam- chodziłam blada jak ściana ze zmęczenia bo prawie wcale nie spałam. ale daliśmy rade;-)
dobra koniec wspominek, ide lulu bo za kilka godzin wstaje nowy dzień i musze troche odpocząć.
3majcie się kochane cieplutko:-)

ASIU ja Humana tez nie widze w sklepach :tak:Kupuje tylko w aptece i w jednej aptece jest za 10 zl i tam kupuje a ostatnio po drodxe pytalam sie w kilku innych aptekach o cene tego mleka i juz podrozalo i kosztuje roznie bo 16 zl ,18 zl, 19 zl za 350 g:szok::szok::szok:W tej mojej aptece maja jeszcze stara dostawe datego tak tanio Jak juz tam podrozeje to chyba przezuce sie np na Bebiko bo to w kazdym sklepie kupie i widzialam ze sa po 12 zl.Narazie lakarka mowila aby nie zmieniac i narazie zaopatrzylam sie w ta Humane na zapas wiec mam:tak:
To mleko ma stronke www.humana.pl:tak:

ASIU I CZARNA a w jakiej cenie sa mniej wiecej te kropelki z Niemiec?????Bo moze jakby nie byly bardzo drogie to CZARNA i ja bym poprsila jak mozna ????????????????:tak:

U mnie nocka nawet nawet Juz nie wiem w jakich godzinach spalam heheKarmilam na lezaco wiec troche przysypialysmy u mnie w lozku .

ASIU dzis staralam sie po butli bo bez jednej sie nie obylo w nocy staralam sie mala uspac u niej w lozeczku A ja sobie PRASOWALAM fajnie bo mialam juz sporo tego a tak to troche podgonilam Teraz mala sie obudzila M ja przebiera i bedzie cyc:tak:

reklama
Dorotka podobno te kropelki kosztuja kolo 8 Euro czli kolo 30 zl
u mnie noc tez super:tak:jak wczoraj.juz kilka dni pod rzad jest ok.moze to te spacery???albo kopelki?bo spi od 24 do 4 i pozniej od 5 do 7 albo 8 wiec ok.juz zauwazylam pewnien schemat u niego.teraz pewnie jeszcze pospi do 11.a pozniej do 17 bedzie czuwal.tylko na spacerku sie zdrzemnie.
no pozniej mozesz sie przerzucic na takie mleko ktore jest w sklepach w promocjach czesto np wlasnie Bebiko albo Nan bo ona czesto sa po 9.90 w promocjach.ja chyba przy kolejnej zgrzewke kupie bo tak to co chwile tzreba pilnowac tego.albo w Makro .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry