reklama

Październik 2008

dorotka mam nadzieje ze na dobrą opiekunke trafiaś
magdziunia szkoda ze to nie moja branża, ale i tak nie mam żle, u prywaciarza lub na swoim to bym miała nie wesoło
Anna zdrówka dla małej a dla ciebie lepszego humorku
Evelajna ja staram się pranie rozwieszac tak, mały w leżaczku jeśli zechce:), i pokazuje mu to co wieszam, daje wziąść w rączki
kaka wyśli to na kontakt albo gdzieś, super zdjęcie
Marma jejku współczuje, mój miał dzisiaj 2 cyrki ale 30 minutowe
wanilia ja daje do buzi, choć pediatra mówił ze do mleka na łyżeczke, ale dla mnie takie dawkowanie nie jest pewne bo przecież nie zawsze wszystko trafiło by do buzi. Wiec co lekarz to inna szkoła

wit D dawkowanie zależy od wzrostu, słonca itp i po zarastaniu ciemiączek można ustalić dawke, my mamy 1 kroplę.

U mnie teraz mały spi. Po spacerze spal jeszcze godzinke, wszystko w domku porobione więc odpoczynek był, az dziwnie siedzeić i nic nie robić:). Aerobiku nie było:(. Jejku u mnie mały ostatnio jakoś nie chce sam się bawić, tylko ja muszę go zabawiac wiec ciężko coś zrobić.

reklama
Kasia a tego to nie wiedziałam, że trzydniówka po 6 mies. Dzięki za info.

Wanilka my podajemy na łyżeczce melaninowej dla dzieci. 1 kropelkę bo karmię piersią (wg zaleceń lekarza)

Pati, też tak zazwyczaj robię. I kucharzę tak. Tylko w tym irlandowie domy nie ocieplane, pranie i kucharzenie mamy na dole gdzie ziąb jak cholera, a mała walczy z katarem i wolałam nie ryzykować. A następnym razem dam jej pomacać takie mokre śpiochy- w sumie coś nowego będzie dla łapek:-D

Kaka - zdjęcie odlot:rofl2:

Dobranoc Mamusie

A o moje miasto...rzuca Wam sie coś w oczy??
boskie zdjęcie:)))

Kasia potem obowiązkowa fota mebli:-p
Co do trzydniówki moja Laura miała jak skończyła poł roku. Ale za to dowiedziałam się ze może wystąpić kilka razy a byłam przekonana ze tylko raz:szok:
Anna hmmm dziwne z ta temperatura:baffled:

My wit daje 1x1 na łyżeczce razem z wic C przed posiłkiem. Potem popija
Mały śpi a ja czekam bo koło 1 karmienie i spanko:-p

Kurde u nas dziś w pile (mowili w radiu) Gościu zaatakował klijentkę na wyspie (takie miejsce u nas) i chciał ją zgwałcić nie przeszkadzało mu nawet to ze była z dzieckiem w wózku:szok::szok::szok::szok: i to w biały dzień!!!!!! Dobrze ze jej sie udało obronić i wezwała policje i gościa złapali:tak::tak::tak: Normalnie strach wyjść

boskie zdjęcie:)))

Kasia potem obowiązkowa fota mebli:-p
Co do trzydniówki moja Laura miała jak skończyła poł roku. Ale za to dowiedziałam się ze może wystąpić kilka razy a byłam przekonana ze tylko raz:szok:
Anna hmmm dziwne z ta temperatura:baffled:

My wit daje 1x1 na łyżeczce razem z wic C przed posiłkiem. Potem popija
Mały śpi a ja czekam bo koło 1 karmienie i spanko:-p

Kurde u nas dziś w pile (mowili w radiu) Gościu zaatakował klijentkę na wyspie (takie miejsce u nas) i chciał ją zgwałcić nie przeszkadzało mu nawet to ze była z dzieckiem w wózku:szok::szok::szok::szok: i to w biały dzień!!!!!! Dobrze ze jej sie udało obronić i wezwała policje i gościa złapali:tak::tak::tak: Normalnie strach wyjść
niezłe akcje u Was się dzieją:szok:

a ja nie moge spać.....prarara raaa....:rofl2:

ciekawe o której Laura sie obudzi:confused::dry:

Kasia, Laura ostatnio budzi się wcześnie, chyba ma jakiś budzik w sobie, bo jak m wstaje do pracy to ona też a chodzi spać ciągle o tej samej porze, nie wiem co z nia ostatnio....:rofl2:
Blond, super dołączaj, tylko Dorota cos sceptyczna jest a przecież ja niedługo będę w PL:rofl2:;-) Likierek kawowy mm...:-p;-)

czesc u nas oliwia zasnela o 21,30 i spala do 3,30 szybkie karmienie i wstala po 6 nie spala do teraz i wlasnie spi mi na rece
Wczoraj strasznie ciezko bylo ja uspac NORMALNI JAK WALKA Z WIATRAKAMI sama w lozeczku nieasnela ,jak M siedzial przy niej to tez nie i byl wielki ryk Usnela na rekach M po odlozeniu do lozeczka po 5 min byl wielki placz w stylu ja nie chce byc sama i tak kilka razy Na szczescie jakos zasnela Ja padlam wczesniej ale na kazdy jej ryk sie budzilam

Wit D u nas 1 kropelka ale musze sie przyznac ze ostatnio ja zanidbalam Wszpitalu dowiedzialam sie ze do roczku ta witamine D podawac Wiec musze sie poprawic i juz kazdy dzien bedzie z wit D

KAKA dobre to zdjecie z L :-)
MARMA wspolczuje

u mnie dzis w planach spacer z mala ostatni raz byla we wtorek Dzis planuje odebrac wypis ze szpitala i isc do pediatry o wytlumaczenie wyniku cystografi i po recepte na mleko

DZIS JEST PIATEK 13

Cześć dziewczyny.

Młody chwilowo zajęty krzyczeniem na lampę więc ja mam moment żeby zajrzeć. Noc przespana ale Kacper obudził się o 6 rano z krzykiem i udało mi się go uspokoić dopiero po 15 minutach. Potem jeszcze dospał do 7 30. Teraz czekam na jego drzemkę i podam mu viburcol. Daje mu to teraz 2 razy dziennie. Mam nadzieję że horror z wczoraj się nie powtórzy. Jadę dziś do mamy niche go zbada i zobaczy czy przypadkiem jeszcze czegoś nie złapał.No i mają być dziś te jego wyniki z moczu. Czasami normalnie mam wrażenie że nie nadaję się na matkę to wszystko mnie przerasta.Paracetamol też podaję mu doraźnie no i jeszcze smaruję mu dziąsełka Dentinoxem i bobodentem. Dentinox pomaga na jakieś 30 minut bobodent wcale. Lece dalej zająć się maluchem bo właśnie dostał czkawki.

miłego dnia dziewczyny

Dzien Dobry
Właśnie piątek 13 a mnie zawsze sie wtedy coś dzieje raz mieszkanie zalałam raz kawałek czantori spaliłam raz szybe wybiłam masakra a tu jeszcze dziś ten wyjazd trochę sie boje no ale nie ma co.
Dorotko fajnie że masz opiekunkę i wsio gra
Magda moi rodzice mieszkają koło Tomaszowa Maz. a dokładniej Niewiadów,a ja jade do łodzi do gin tego co mnie prowadził Włodarczyk jade na Czajkowskiego ale on pracuje w CZMP.
Ania zdrówka dla malucha
Majeczka Gratulacje ząbeczków.

Ja myślałam że mojej Jaguśce zęby idą bo straszie sie slini,mało je, wszystko pcha do buzi noi nawet zaczeła pokasływać ale żadnych zmien nie ma noi nawet jej kupiłam ten dentinox a tu sie okazało że dostała pleśniawek.Budzi sie w noy ostatnio i chce sie bvawić i tak 1,5h muszimy z nią siedzieć nie wiem czy przez te pleśniawki czy to te zęby?Ale mnie sie wydaje że jej późno wyjdą bo przeczytałam że zęby są dziedziczne wychodzenie a mojemu K wyszedł 1 ząb jak miał 9 mies i nie wyszły mu wszystkie mleczniaki.
Pisze w jakiejś starej gazecie że dla złagodzenia dawać dziecku zimny gryzyak lub marchewke z lodówki żeby trzymało w buzi ze to pomaga,że masować dziąsełka palcem i jak dziecko pardzo marudzi i gorączkuje to paracetamol dawać.
Kończe bo Jagna sie budzi i musze nas jeszcze spakować.Miłego weekendu ja już nie moge sie doczekac jak bede u rodziców i sobie odpocznę.

Witam z rana i dziękuje Dziewczyny za wsparcie.
U nas niestety nie wesoło. Całą noc walczyłam by zbić Małej gorączkę.:crazy:
Zaledwie godz. temu podałam jej paracetamol, a już z powrotem jest 39,4'C :-(:-(:-(. I nie wiem jak jej pomóc..:-(
Maja jest wykończona, zresztą ja też ledwo żyję.. Spróbuję się dodzwonić do przychodni. Chciałabym, aby obejrzał ją jakiś lekarz..

reklama
Witam z rana.
Kaka zdjęcie super - współczuję kierowcy jadącemu na samym końcu hehehehehhe.

Co do Bobodentu to i ja mam - raz posmarowałam i ... hmmm.
Raczej nie pomogło a Dentinox ma działanie jak znieczulenie dentystyczne.

A ostatnio w Rozmowach w Toku Drzyzga robiła wywiad z tatusiami i jeden powiedział, że jak jego dziecku wychodziły ząbki to on dawał suchą kiełbasę do gryzienia.
Nosz qrna idiota jakiś :no:

Wesolutkaaa och to naprawdę uważaj dziś.

Marma oby mały dziś nie marudził.

Co do wit D to ja też daję tylko po jednej kropelce.

Niestety przedawkowanie jej może objawiać się:
* wzmożonym pragnieniem (dziecko ciągle chce ssać),
* zwiększonym oddawaniem moczu (zużywamy więcej pieluszek),
* brakiem apetytu (dziecko chce ssać, ale na mleko nie ma ochoty, jest więc niespokojne),
* zaburzeniem snu,
* ulewaniami,
* wymiotami,
* osłabieniem siły mięśniowej.

Jeśli dziecko wymaga standardowej dawki, czyli 400j na dobę, a z pokarmem dostanie np. 300 j, brakuje mu (w miesiącach niesłonecznych) 100j. W 1 kropli jest np. 300j, tzn. że niemowlę wymaga wtedy 1 kropli co 3 dni.

Dorotko mam nadzieję, że i u Ciebie Oliwia dziś będzie spokojniejsza.

Czarna qrcze współczuję tej kobiecie - i to w biały dzień.
Co za debil jakiś - na amory mu się zebrało i dorwać chciał matkę z dzieckiem.
:wściekła/y:

Młody mi zasnął w wózku i dobrze bo mam chwilunię dla siebie a o 12.00 wyjdziemy na spacerek no może ciut wcześniej.
Pogoda dziś do bani - szaro, buro i ponuro ....
Jutro jedziemy na urodzinki córci mojej siostry - Majka kończy 2 latka.
A wieczorkiem może kolacyjka we dwoje - tylko małego położymy i ... ;-):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry