reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Hej. Mi sie Magdy zawsze podobały...ale mój był uparty na Hanke i już!

A u nas Magda to kompromis. Nie mogliśmy dogadać się w sprawie imienia dla córki.Ale nie to zeby mi sie nie podobało,tylko było gdzieś dalej na liscie;-)

reklama
Magdasf oj już za pózno kicham i prycham, teściowa z chorym chrzesniakiem, moja mama u dziadka, ale M jest na chodzie
kate ile na wadze dobrze przeczytałam, to miałas pracowity dzień
Anna dobrze ze sytuacja sie oczysciła
malena chrząka powiadasz;)
magdziunia czy Sebuś toleruje butelke???
Magdasf zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka, gratki 4 miesięcy
marma oj zazdroszcze takiego wyjścia, u mnie najpierw wsiadł M, zresztą Loncia to oaza spokoju, w przeciwienstwie do pozostałych szogunów.
czarna biore na gardło jakieś homopatyki i flegaminke. Oj wspołczuje samopoczucia

Asia pewnie zajęta walentym. witam nową mamusię. Mały ładnie spał od 21 do 6, chciałam mu dać cuca o 23 ale tak mocno spał ze się nie udało. Ja za to od 4 na nogach bo tak mi mleko nabrało po ostatnich nocnych karmieniach, ze wszystko było mokre, ale pospaliśmy do 8 razem. Jutro idziemy na 9 na kontrole do lekarza. Mały teraz na macie więc chyba wracamy do rytmu dnia. kaszlał rano ale już ładniej. Mi się też zaczeło ładnie odrywać i bąbię równo.

Czesc mamuski serdecznie witam i zycze miłego dzionka. Ja jak zwykle po nieprzespanej nocy troszke jestem nie do zycia. Wziełam sie za wiosenne porzadki potemspacer obiad i majawpasc znjom wiec poczytam was pozneij

I ja sie witam, tylko na sekund piec bo musze szybko ogarnac dom, ma przyjsc lekarz bo mlody ma temperature, i taki kaszel ze ...jak slysze to az mam gesia skorke a to wszystko przez noc. Zadzwonilam do lekarza czy moze przyjsc prywatnie bo nie chce z nim wychodzic a jak mam jeszcze stac w przychodni z innymi chorymi dziecmi to wole zaplacic i miecz glowy.

Ja po wczorajszym winkowaniu kaca mam:-D:-D:-D Jacekowaty za to byl zadowolony:-D:-D:-D
Ide sprzatac narazie mamuski

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa dzisiaj moj Stasieniek 4 miechy konczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Madziu zdrówka dla Stasiulka i gratki z okazji ukończenia 4 miesiączka.

Witam
U nas Oli usnela o 20 i wstala na mleko o 2,30 pozniej juz o 6 a pozniej spala tylko 10 min wiec praktycznie od 6 jestem na nogach :crazy:Mam dostac za kilka dni @ i juz nerwowa chodze :dry:
G szuka nowej pracy I dzis idzie pochodzic po roznych firmach
Dorotko nerwy w konserwy i na eksport.
A G niech szuka i powodznia dla niego w znalezieniu pracy.

... dziś mamy wieczorem usg, zresztą w piątek to można bardziej podrinkować (a ja znowu karmi???);

ja po śniadanku, Marika standardowo złapała sama drzemkę

czekam na mamę - ma zostać z Mariką, a ja mam pocztę, ubezpieczalnię, bank i do centrum po odbiór zabawki z merlina - trochę sie "rozerwę" więc i odpocznę od mojego małego ssaka
Dzionek zabiegany, a wieczorkiem relaksik.

I ja witam się czwartkowo :)

Rozmawiałam wczoraj z moim M i w niedziele mam wychodne !!!!!!!!!!! Już umówiłam się z kumpelą i idziemy na jakiś film do kina a potem na basen i saunę :) ( czy jak karmię piersią mogę iść na saunę??????) Normalnie niemogę się już doczekać. To moje takie pierwsze wyjście od .... właściwie od kąd zaszłam w ciąże :confused::baffled::dry:

U nas pogoda tragiczna. Leje. Jak nie urok to sraczka....eh. No ale może uda się nam ruszyć z domu choć na chwilkę.
No i dobrze odpoczniesz psychicznie i wrócisz uskrzydlona do dziecka.
Chyba można do sauny ale na krócej - to zależy ile wytrzymujesz w ciepełku.
Ja siedzę bite 15 min i później pod zimny prysznic ... uwielbiam to a skóra później jak u niemowlaczka ;-)

A ja czekam na mamuśkę. Hanka dała mi nawet dzisiaj pospać. Dostała ostatni raz o 12stej butle i spała 6tej. Z przerwą bo o 4tej smokol wypadł. O 6tej śniadanko i spała do 8mej. Czyli pięknie.
Pięknie ... grzeczna Hanulka.

Jestem choc czuje sie h.....Moje @ ogólnie sa bolesne a po wczorajszym dodatkowo dodałam sobie bólu. Normalnie jak po porodzie czuje cała macice:baffled::baffled::baffled::baffled: Załozenie nic nie boli i trwa chwilunie (2 min) Dzis ze wzgledu na moje samopoczucie rezygnuje ze spacerku bo nie wiem kto by wózek dzwigał:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
A tak po zatym to dzien doberek
Przylutam ... ale komfort psychiczny inny i bez stresów już.

Kingolita hmmm ... ja jestem Madzia i grzeczna dziewczyna ze mnie :-D
Jesteś z Pruszkowa, tego koło W-wy - ja też :-D
Może się na spacerku kiedyś zobaczymy.

Evelajna halooooooooooo .... zaniemogłaś po tych wczorajszych pierogach ;-). Jak wątroba?????

Czarna pewnie, że fajne.

Pati zdrówka dla małego i dla Ciebie.

Agamir widzę, że nie tylko mnie nosi ze sprzątaniem.

Asiu a gdzie Ciebie wywiało????? ... Halooooooooooooo.

A ja zaszalałam i ... umyłam okna ... wiem wariatka jestem :zawstydzona/y: ale były takie obchlapane, że fujjjjjj.
Pranko wstawiłam i kuchnię ogarnęłam, pozmywałam i poukładałam ciuszki.
Ekspresowe tempo było - ale jak mam wenę to tak śmigam z prędkością światła ;-)

Ostatnia edycja:
Magdziunia boze ile bym dała aby pomyć okna:tak::tak::tak::tak::tak: normalnie niech sie tylko cieplej zrobi i polece z koksem bo az wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ogólnie to marzy mi sie sprzedac robaki moje na 2 dni gdzieś i wysprzatac chałupke na cacy:tak::tak::tak::tak: Tylko po pierwsze nikt ich nie chce:-:)-:)-:)-( po drugie ja chyba z tesknoty zamiast sprzatac był obgryzała pazury z nerwów czy aby nie płaczą:-D:-D:-D

AGAMIR I MADZIU no to szalejecie z porzadkami Podziwiam bo mnie sie nic nie chce :crazy:
MAGDASF czekamn na relacje z wizyty lekarza
CZARNA oj wspolczuje ze musisz sie zle czuc teraz 3 mam kciuki aby sporala sie przyjela :tak:
MARMA no to fajnie ze masz wychodne Zawsze to lepiej wyjsc na chwile
KATE czyli wieczorek w domu dzis a jutro jakas mala impra :-D

My zaraz idziemy na spacerek i kupic cos na obiad ale nie wiem co :rofl2:

Czarna doskonale rozumiem, bo jedno można podrzucić ale trójkę to już gorzej.
Ja najbardziej lubię sprzątać jak nie ma nikogo w domku - nikt nie przeszkadza.
Ale teraz mąż w pracy, Sebcio śpi więc robię ile mogę.
Przynajmniej czas jakoś zleci.

A u nas właśnie jakby się przecierało i słoneczko świeci.
Może wyjdę na spacerek króciutki.

reklama
Hmmm..... uwielbiam te chwile (tylko chwile) dziecię śpi, chałupka ogarnięta, pranie wstawione, prasowanie zrobione, a ja z gorącą kawką zasiadam przed BB :-D.
No, to lece poczytać :-)

Do góry