reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

ASIU i u nas wczoraj przebil sie zab :-)
MALENA i jak Izunia?Moze to 3 dniowka oliwka tez miala ostatnio

Ja wczoraj wracam z pracy o 23 I za chwile Oliwka tak zaczela plakac i sie wydzierac ze o trzymaniu ja w lozeczku nie bylo mowy A i nawet jak ja wzielam to jeszcze dlugo plakala strasznie :-(
Przybilala sie lewa dolna 2 Jejku jak ona sie meczy przy tych zebach Posiedzialam z nia do 24 pozniej polozylam ja do lozeczka z nadzieja ze saznie I ZASNELA :-)
Polezala kilka minut Ja przy lozeczku Ale juz na spokojnie sobie zasnela :-)

Dzis wolne Pogoda barowa ale ja mam w planach wypad do innego miasta Bo che oliwce cos kupic a pozniej z mama i jasiem wypad do sklepu bo w koncu w sobote swieta wiec trza cosik pokupowac :-)

reklama
Witam sie z rana :-) U nas wczoraj byli goście. Maciuś bawił sie z kolegą starszym o 4 miesiące. Poza tym mało ostatnio siedzimy w domku, kiedyK jest w pracy, my jezdzimy do cioci na dzialke albo zawsze ktoś do nas przyjedzie. Dzis przyjezdzaja do nas znajomi ze studiow. kolezanka w grudniu rodzi więc pogadam sobie z brzuszkiem ;-)
Nastrój u mnie lepszy. wsobote miałam wychodne z kumpelą , poszalałysmy, wypiłysmy kilka drinków i nagadałyśmy suie za wszystkie czasy. od razu duszy lżej sie zrobiło:-) dobra zmykam na kawke i trzeba po jakies zakupy pojechac :-)
aha i mój Macius konczy dzis 10 miesiecy. gratki dla pozostałych skarbów z13 pazdziernika. miłego dzionka.

Dziś popołudniem miałam takiego powera, że ogarnęłam kuchnię od A do Z no i przedpokój.
Mały poszedł z babcią na spacer ponadgodzinny więc miałam spokój.

Szybka jesteś.
Ja w godzinę to mam problem, żeby wystartować, a co dopiero takie od A do Z.

Witam sie z rana :-) U nas wczoraj byli goście. Maciuś bawił sie z kolegą starszym o 4 miesiące. Poza tym mało ostatnio siedzimy w domku, kiedyK jest w pracy, my jezdzimy do cioci na dzialke albo zawsze ktoś do nas przyjedzie. Dzis przyjezdzaja do nas znajomi ze studiow. kolezanka w grudniu rodzi więc pogadam sobie z brzuszkiem ;-)
Nastrój u mnie lepszy. wsobote miałam wychodne z kumpelą , poszalałysmy, wypiłysmy kilka drinków i nagadałyśmy suie za wszystkie czasy. od razu duszy lżej sie zrobiło:-) dobra zmykam na kawke i trzeba po jakies zakupy pojechac :-)
aha i mój Macius konczy dzis 10 miesiecy. gratki dla pozostałych skarbów z13 pazdziernika. miłego dzionka.

Zazdroszczę towarzystwa. U mnie raczej brak.
Poza tym dalej męczę pracę mgr.
Chyba nigdy nie skończę :zawstydzona/y:

Wieczorem goraćzki nie było a o 4 znowu 38.
Dziwne, bo spała spokojnie...
Dałam nurofen i teraz jest ok.
Innych objawów brak i nawet humorek w miarę.
Więc to ten wstrętny zębol!

Miłego dnia!

A teraz mam problem, co kupić J. na urodziny.
Ma w poniedziałek :confused2:

Malena - a może to Trzydniówka?? U nas przez 3 dni pojawiała się i znikała gorączka bez innych objawów, a w 4-ym lub 5-ym dniu pojawiła się wysypka...taka blada.. lekarz oglądał Szymka i mówił, że trzydniówka

Malena u nas tez byla 3 dniowka, ale wydajemi sie ze u was to zebiska bo stas nawet po podaniu leku przeciwgoraczkowego mial 37 i pare kresek.

A ja wczoraj wzielam Zoche do fryzjera, i scielysmy wlosy na krotko:tak: Wyglada troszke jak chlopczyk, ale nie bylo wyjscia. Raz wziela sobie i obciela wlosy z tylu prawie przy glowie, potem zasnela zguma i musialam ja wycinac zwlosow:tak::-)
Najwazniejsze ze jej sie podoba, no i jak mlody teraz ja ciagnie to nie boli:-) No i slicznie wyglada;-)

Pamietacie Avialle?? Wlasnie umowilam sie z nia n ajutro doZOO z dzieciakami:tak:
Teraz zmykam do lobuziaka bo demoluje mi dom;-)

Malena - a może to Trzydniówka?? U nas przez 3 dni pojawiała się i znikała gorączka bez innych objawów, a w 4-ym lub 5-ym dniu pojawiła się wysypka...taka blada.. lekarz oglądał Szymka i mówił, że trzydniówka

A jak się leczy taką trzydniówkę?
Nie chcę iść do lekarza jak nie muszę...

Malena u nas tez byla 3 dniowka, ale wydajemi sie ze u was to zebiska bo stas nawet po podaniu leku przeciwgoraczkowego mial 37 i pare kresek.

A ja wczoraj wzielam Zoche do fryzjera, i scielysmy wlosy na krotko:tak: Wyglada troszke jak chlopczyk, ale nie bylo wyjscia. Raz wziela sobie i obciela wlosy z tylu prawie przy glowie, potem zasnela zguma i musialam ja wycinac zwlosow:tak::-)
Najwazniejsze ze jej sie podoba, no i jak mlody teraz ja ciagnie to nie boli:-) No i slicznie wyglada;-)

Pamietacie Avialle?? Wlasnie umowilam sie z nia n ajutro doZOO z dzieciakami:tak:
Teraz zmykam do lobuziaka bo demoluje mi dom;-)

Po nurofenie gorączka spada i to na długo.
A i tak max była 38...

Zdjęcia Zosiaka poprosimy!

Co u Avialle? Czemu się nie odzywa?

Malena 3 dniowki jako tako sie nie leczy bo to wirus, podaje sie tylko leki przeciw goraczkowe, ale wydaje mi sie ze u was to zeby ida...zreszta zapare dni zobaczysz jak bedzie wysypka to to to, a jak nie to pewnie wyjdzie zabek.

Zdjecia Zosi dam, jaktylko zrobie:tak: A dlaczego Avialle nie pisze, zapytamsie jutro,ale z tego co wiem to juz pracuje a jej coreczka ma 10 miesiecy i 2 tygodnie:tak:

Malena - trzydniówki się nie leczy, mija sama. Jest to jakiś odłam odry, zupełnie niegroźny. Wysypka z reguły występuje po 3 dniach, ale czasem po 4 czy nawet 5. jest taka drobna, bie za bardzo czerwona, jak taka kaszka. Z reguły idzie od góry do dołu (klatka piersiowa, brzuszek, nóżki - chociaż Szymek nóżek nie miał obsypanych). Jedne dzieci są mocno obsypane, inne mniej. Szymkowi dawałam Nurofen i po Nurofenie gorączka zanikała, potem się pojawiała. najwyższą miał 38.8 w drugim dniu. Ja u lekarza jako tako nie byłam, ale ponieważ mam ciocię lekarkę to ona go zbadała i powiedziała mi wszystko to co tu napisałam. aaaa... i najważniejsze!! dużo pić !! choć Szymek akurat przez te dni nie chciał pić... za to później pił strasznie dużo. No i trochę bardziej senny był.

reklama
U stasia byla najpierw na brzuszku , male czerwone plamki, niechropowate byly u nas;-) potem troche na nozkach. Ale nie wiem to chyba tezod dziecka zalezy ilosc i jakosc.znalazlam costakiego:
"Goraczke 3 dniowa wywoluja wirusy. Okres wyleganiatrwa okolo 7-9 dni, a samam choroba nie dluzej niz 7 dni. Choruja na nia dzieci w wieku od pol roku do trzech lat.
Objawy:
-wysoka goraczka-39-40 st, pojawia sie nagle bez dodatkowych objawow, trwatrzy doby czasem do pieciu.
- wysypka pojawiajaca sie po spadku temperatury-jest plamisto grudkowa, czerwona lub rozowa. Charakterystyczny jest jej "zstepujacy" charakter-najpierw pojawia sie na klatce piersiowej, a nastepnie schodzi nizej na brzuszek i nozki.Znika po 2 dobach lub szybciej.
Jesli wysoka goraczka utrzymuje sie 2 doby i nie ma innych objawow trzeba zglosic sie do lekarza- rozpozna chorobe i zdecyduje o dalszym postepowaniu.
W leczeniu 3 dniowki stosuje sie jedynie srodki obnizajace goraczke.
Goraczka 3 dniowa jest jedna z lzejszych chorob wirusowych wieku dzieciecego. Po chorobie nie wystepuja powiklania."

Do góry