reklama

Październik 2008

Dorka, dzielna dziewczynka :-)tak trzymać, a do szpitala zmykać szybciutko, sprawdzić czy wszystko gra :angry:, bo my już na wieści poszpitalane czekamy a Ty jeszcze z domu nie wyszłaś.

A u mnie ciut lepiej, LB pomogło, za to teraz korci mnie żeby na spacerek iść.:tak:;-)

reklama
Ociagam sie bo boje sie ze mnei zostawia ale pogadam i jak co to pojde jutro bo dzis pewnie juz wiele robic mi nie beda I wole jak co to dzis jeszcze w domu byc Dobra lece
Dobrze ze u ciebie lepiej ale moze lez sobie spokojnie w domu

No właśnie jak to jest, że kiedy kobita się ogarnie to od razu samopoczucie lepsze. A tak to chodzi jak rozpiździana kura
Alez sie usmialam, Wiola, walisz prosto z mostu :-D:-D:-D
Jestem wlasnie na kawke u siebie :-p po popoludniowej drzemce (ranne wstawanie ma jednak wady:-p:-D). Niebo blekitne, a na jutro zapowiadaja juz "powrot lata". Dzwonila ciotka M., mamy sie spotkac jutro na dzialke tesciow (bedziemy malinki zbierac :tak::-D), a ja przy okazji ogarne samochod. Kupilam juz plyny do tapicerki, do siedzen, nowe wycieraczki i plyn do spryskiwaczy. Chce zaskoczyc swego M., jak wsiadzie do auta w sobote :-p:-p:-p. A potem planuje jeszcze raz wrocic, bo chce zrobic Julce piknik z basenikiem :-p:-D Obiecywalam juz jej to w Stanach:sorry2::cool2:. A sama chetnie tez odpoczne (!!!) na lonie natury:tak::-D:-D:-D. Buziaki Ciezaroweczki :*******************
PS. A Sierpnioweczki nabraly rozpedu i zaczely sie pieknie rozpakowywac :)

Ostatnia edycja:
Ojej dziewczyny przepraszam. Faktycznie pomyliłam nicki. Chodziło w tamtym wątku o Carii a nie Ciri.

U mnie już stoi nowa praleczka a stara sobie pojechała na złom :-) Goście byli bałaganu narobili i pojechali :-)
Coś mi dziś ten mój brzucho dokucza. Jak do jutra nie przejdzie będę musiała wrócić do wcześniejszej dawki fenoterolu :-(

majeczka no teście nieciekawi, powodzenia w piątek z formalnościami, trzymajcię się i odrazu dzwoncie po policje
dorotko trzymam kciuki
Jejku ale ten NFZ ......, po co trzymać kogos w szpitalu trzy dni tylko po to by zrobic cos co zajmuje najwyżej klka godzin. mnie zaczoł przuszek boleć, bo zabralam się za sprzątanie szafek w kuchni, chwilke polżałaem i jest lepiej, jeszcze poleże po obiadku.

Majeczka gratuluje studniowki:-)
Wanilia mi sie niby dzisiaj tez 7 miesiac zaczyna, suwaczek pokazuje 27 tydz, a kalkulator bb 28 t i 1dz:tak:
Rafalek o 12 kopnal mnie kilka razy wiec odetchnelam:)ale i tak jakos mniej niz poprzednio:-(i nisko jakos .mnie cos dzis brzuch uciska pod prawym zebram i niewygodnie mi sie siedzi:-(to az boli. w piatek mam wizyte to sie czegos dowiem wiecej:tak:
ja juz po egzaminie...poszlo mi nieciekawie, ale za to odebralam moje wyniki badan i sa oki:tak:
Dorotko powodzenia zycze w szpitalu:tak:

Jestem spowrotem alescie sie rozpisaly:shocked2:
Ja pojechalam rano do tego urzedu i moj tataus zabral sie ze mna bo jakies autko podrodze wykukal ale jak czekal na mnie to na slupie przeczytal inne ogloszenie i to autko wlasnie kupił!! ale sie ciesze odczepi sie od mojego kompa:-D
Ja dopiero teraz pisze bo musialam gołabki zrobic na zyczenie synusia-Gosi apetytu na robie:tak: potem upieklam babeczki to zyczenie coreczki ale oni za to posprzatali mi pokoik tzn maly odkurzal a Wika kurze scierala:tak: ile im to frajdy sprawilo!!szkoda ze ja nie czerpie z tego takiej satysfakcji:-pa pranko tez juz mam wyprane i sie suszy.dzis mam dzien zaliczony!!
Teraz czekam na mezusia z obiadkiem:-)
Dorotka czekamy na wiesci i powodzenia!!
Gosia chatke sprzatnela to za auto sie wziela a potem co...? do sasiadow pewnie pojdzie sprzatac;-):-D

Jesli chodzi o zasilek rehabilit.to ja juz mam odp.a czekalam ok.2 tyg. mam kumpele w Zusie i mowi ze oni zawsze przyznaja wiec nie ma o sie stresowac:tak:
Ale trza sie zorientowac bo cos jest z L4 wczoraj czytalam na lipcowkach ze jak sie jest na tym zasilku to nie potrzeba juz L4???? ale nie wiem o jakie chodzilo bo one mialy problem z L4 po terminie porodu a jak nie urodzily jeszcze bo gin im nie chce wystawic i wysyla na macierzynskie? Ja sie nie znam kompletnie i musze sie wywiedziec!!
Magda GRATULKI I DLA CIEBIE!!!!
Ja mialam moja poprzednia tesciowa taka ze swoje domowe wnuki kochala a moje nie:no: albo przynosila przeterminowane jogurty o co halas robilam albo na moich oczach dawala tamtym wnukom slodycze i kazala isc zjesc tak by moje nie widzialy-wredna s...!!!! jak jej nienawidziłam!!!!
Majeczko powodzenia!!ja widze ze nie ma domu bez problemow:no:Nie wiem co Wam da zmiana nazwiska ja bym na waszym miejscu zawsze jak jest awantura wolala policje wtedy jest papierek a nie tylko slowa.

Alez sie usmialam, Wiola, walisz prosto z mostu :-D:-D:-D
Gosia nie ma co owijać w bawełnę.

Ojej dziewczyny przepraszam. Faktycznie pomyliłam nicki. Chodziło w tamtym wątku o Carii a nie Ciri.

Marma taka pomyłka to pikuś, troszkę nas tu jest i łatwo o pomyłkę :tak:

Jejku ale ten NFZ ......, po co trzymać kogos w szpitalu trzy dni tylko po to by zrobic cos co zajmuje najwyżej klka godzin. mnie zaczoł przuszek boleć, bo zabralam się za sprzątanie szafek w kuchni, chwilke polżałaem i jest lepiej, jeszcze poleże po obiadku.
ppatqa tylko mi się nie forsować, jak boli to LB ;-)

Wanilia mi sie niby dzisiaj tez 7 miesiac zaczyna, suwaczek pokazuje 27 tydz, a kalkulator bb 28 t i 1dz:tak:
Rafalek o 12 kopnal mnie kilka razy wiec odetchnelam:)ale i tak jakos mniej niz poprzednio:-(i nisko jakos .mnie cos dzis brzuch uciska pod prawym zebram i niewygodnie mi sie siedzi:-(to az boli. w piatek mam wizyte to sie czegos dowiem wiecej:tak:
ja juz po egzaminie...poszlo mi nieciekawie, ale za to odebralam moje wyniki badan i sa oki:tak:
Blondi może się zestresowałaś egzaminem stąd ten ból. Teraz sobie poodpoczywaj a na pewno ból minie. I gratuluje kolejnej mamusi 7 m-ca :-)

Jestem spowrotem alescie sie rozpisaly:shocked2:
Ja pojechalam rano do tego urzedu i moj tataus zabral sie ze mna bo jakies autko podrodze wykukal ale jak czekal na mnie to na slupie przeczytal inne ogloszenie i to autko wlasnie kupił!! ale sie ciesze odczepi sie od mojego kompa:-D
Ja dopiero teraz pisze bo musialam gołabki zrobic na zyczenie synusia-Gosi apetytu na robie:tak: potem upieklam babeczki to zyczenie coreczki ale oni za to posprzatali mi pokoik tzn maly odkurzal a Wika kurze scierala:tak: ile im to frajdy sprawilo!!szkoda ze ja nie czerpie z tego takiej satysfakcji:-pa pranko tez juz mam wyprane i sie suszy.dzis mam dzien zaliczony!!
Teraz czekam na mezusia z obiadkiem:-)

Jesli chodzi o zasilek rehabilit.to ja juz mam odp.a czekalam ok.2 tyg. mam kumpele w Zusie i mowi ze oni zawsze przyznaja wiec nie ma o sie stresowac:tak:
Ale trza sie zorientowac bo cos jest z L4 wczoraj czytalam na lipcowkach ze jak sie jest na tym zasilku to nie potrzeba juz L4???? ale nie wiem o jakie chodzilo bo one mialy problem z L4 po terminie porodu a jak nie urodzily jeszcze bo gin im nie chce wystawic i wysyla na macierzynskie? Ja sie nie znam kompletnie i musze sie wywiedziec!!
Minisia, a Ty motorek masz w tyłku, niby sporo kilo na siebie wrzuciłaś a biegasz jak 15-tka, ja poruszam się z gracją czołgu :-p.

Hmmm... a z tym L4 to trza się dowiedzieć.
Tematu teściówek nie poruszam, bo się worek rozsypie :-p:-p:-p

reklama
Niedawno urodzila moja znajoma, i jest tak ze po 182 nalezy sie zasilek rehabilitacyjny, i on nalezy sie do dnia porodu, z tym L4 to roznie bywa, niektorzy lekarze 2 tygodnie przed porodem nie chca dawac L4 chociaz nie wiem dlaczego, ale to cyba dotyczy tych mam ktore np. poszly dopiero na zwolnienie w 6 miesiacu i nie maja tego zasilku.Kaza isc im juz na macierzynski, a co z tymi mamami ktore urodza po terminie??Ja urodzilam 13 dni po to juz by bylo prawie 4 tygodnie!!Najsmieszniejsze jest to ze ci kretyni z ZUSu czasami wzywaja ciezarna na komisje!!Co oczywiscie jest smiechu warte, ale coz to nasza szara rzeczywistosc. Mnie 150 dni mija 14 sierpnia i ja wniosek skladam juz pod koniec lipca zeby pozniej nie czekac, niby trzeba miesiac wczesniej bo cala ta procedura tyle trwa, ale znowu na tych formularzach pisze ze :
"Wniosek z kompletna dokumentacja nalezy zlozyc w oddziale ZUS co najmniej na 6 tygodni przed zakonczeniem pelnego (182,270 dni) okresu zasiłkowego."
Wiec w piatek dam do wypelnienia lekarzowi, zawioze do pracy i zaraz jak wrocimy to oddam do ZUSu.Akurat tak mi wyjdzie te 6 tygodni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry