reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

reklama
Ewela wielkie gratulacje również ode mnie :-)
Miroslava super że do nas zaglądasz, życzę żeby szybciutko spełniło się Wasze marzenie :tak:

Ewela ja tez przylaczam sie do gratulacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tak nawiasem: dzis mamy piatek trzynastego....:laugh2:
Ach i jeszcze cos na poprawe humorku :)))
Krotki tekst o dzieciach:

Ubrania ciazowe:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi
ciuchami.
-----------------

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.
-----------------

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach,
ukladasz je kolorystycznie i równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze
swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
-----------------

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające
zabawki w łóżeczku.
-----------------

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
-----------------

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna
czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
------------------

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do
zoo,do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
------------------

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojejkomórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
------------------

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciatko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.
------------------

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się przewietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż sie zalatwi. :)
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Cudowne, prawda :))))))) M.

Ostatnia edycja:
Ewela ogromne gratulacje!!!
Wiem jakie to super uczucie miec to za soba....

A Was dziewczyny widze ze jakis len ogarnal podobnie jak mnie(z tym wyjatkiem ze ja mam tak prawie caly czas hihi).Wciaz czekam na tego powera ktory mial przyjsc ale mysle ze sie nie doczekam bo niedlugo 3-ci trymestr.
Jakos mi tak sie ciezko zrobilo...mam juz 6kg na+, moze to dlatego, a czuje ze niedlugo bedzie wiecej.Ochota na lakocie mi wraca i nawet zgaga mnie nie powstrzymuje.
Mam jeszcze do Was pytanko odnosnioe ciuszkow dla malucha.Pierzecie je na biezaco czy czekacie az uzbiera sie wszystko.No i czy rzeczywiscie trzeba prac wszystko w 90 stopniach, bo na niektorych metkach jest napisane ze tylko w 40.

Hej a ja licytje cosik takiego ale jak znam moje szczescie ktos mi podkupi:-(mam prosbe jesli któraś widziała u siebie w mieście taki regał to dajcie mi znać oki BARDZO PROSZE!! no o tak tą prośbe kieruje w szczególności do mamuś mieszkajacych zagranica ponieważ mam przeczucie że w Polsce cieżko albo wcale tego nie dostane:no: ale może sie myle.
379509739cu7.jpg

Cześc dziewczyny .Pamietacie o mnie jeszcze?

A u mnie zaczyna sie remont.Cyklinowanie podłogi w sypialni ,malowanie ,dokupuję komodę na rzeczy małej.Będe przez 2 tyg mieszkała u rodziców bo wiadomo ,malowana podłoga śmierdzi.Później chcemy wyjecha na mazuzy na tydzień.Sama nie wiem czy dobrze robię bo gdyby było cos nie tak ......A wy planujecie wyjazd wakacyjny?
hmmm no nie wiem czy pamietam, czy to nasza Pani stomatolog??? (żarcik) Kurde szkoda ze tak żadko bywasz ale myśle ża jak juz wszytko u ciebie nabierze normalnego życia częściej bedziesz do nas wpadać:-p
czarna79 a możesz przesłać link takiego programu do licytacji, bo fajna rzecz
Tu jest jeden taki program
Snajper aukcyjny | darmowe galerie zdjęć | Allegro narzędzia
Mojej siostrzenicy zoperowali dzis oba uszka...ale po operacji spowrotem napłynęła do nich woda...lekarz nie chciał powiedzieć co to, jutro zrobi szczegółowe badania i postawi diagnozę:-(
No własnie miałam pytać. Aż szkoda małej. Mam nadzieje ze przy kolejnych badaniach wszytko sie wyjaśni. trzymam kciuki

Hej:))) dzięki za wsparcie:tak:obroniłam się:laugh2:ale niewiem na co :-:)wściekła/y:musze czekac na indeks. hihihih tak sie ciesze mam mgr. inż. Traktowali wszystkich równo, raczej brzuś mi niepomógł, a stres okropny :-(strasznie dziś naprodukowałyscie stron, a ja niemam sił zeby poczytac:zawstydzona/y:
No proszę GRATULUJE PANI MAGISTER INŻYNIER:-p ale mamy zdolne bestie na naszym wątku. Ale ja przerwe tą passe moim egz:crazy::baffled:

Minisia bede obserwować jak co dam znać:tak: znalazłam takie coś
https://ssl.allegro.pl/item373908645_hit_regal_pampers_takiego_nie_ma_nikt_.html

gosiak... znam to... jakoś ta trzecia ciaża mało śmieszna jest:)))))))):laugh2::-p
(zarcik)

Ostatnia edycja:
Super ,że pamiętacie o mnie .
ewela24 gratulacje ,gratulacje,gratulacje!!!!Wraszcie możesz się byczyc tak jak ja.Masz WAKACJE.
gosiakuprewicz super kawał.Już go kiedys przypadkiem czytałam i bardzo mi sie podobał. Osatnio przypomniałam sobie o nim ale nie wiedziałam gdzie go szukac ,a tu proszę, podajesz mi go na widelcu.Aswoją droga ,czarna ty masz już 2 ksiezniczki ,myślisz ,że to prawda?

Ja dzisiaj nakupiłam 2 łubianki truskawek.Częśc zmiksowałam i zamroziłam,A częśc zasypałam cukrem i właśnie wekuję.Podobno jak sie karmi to nie można jeśc truskawek smutne:-(.Więc zjem częśc we wrześniu.:-)

A zapomniałam dodac,dzisiaj sie ważyłam: 9,5 kg do przodu aaaaa!!!!!!!:no:Boże ,ja tego po sobie nie widzę a może nie chcę widziec.

Ostatnia edycja:
Mafa ja mam 8+:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:Kurde jam naprawde mało nie wiem co jest tego przyczyną, chyba poprostu mój organiz tak juz ma:baffled:
Co do truskawek nie mozna bo są bardzo silnie uczulające:tak:
agniesia chyba to ty pisałaś o ciuszkach i praniu. Ja narazie tylko zbieram. Prać bede dopiero koło 34/35 tc. Szkoda aby leżały i sie kurzyły tyle czasu:tak: co do temp to piore tak jak na metkach. I moze was zaskocze ale nigdy njie używałam dziecięcych proszków tylko normalne (ja piore w Vizirze) tylko 2x płukałam i dodawałam płyn sensitiv;-)Ale napewno każdy ciuszek trzeba wyprasowac najlepiej zelazkiem parowym;-)
To tyle z mojego wymądrzania się:-p:laugh2:

reklama
Do góry