• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2011

Dziewczyny, wiem że już było to poruszane ale napiszcie proszę jakie witaminy bierzecie kojarzę że jedna z nas bierze Pregna Plus i własnie nad nimi się zastanawiam. Co jeszcze możecie polecić ? Bo bylam dziś u innego lekarza (do tej pory leczylam się w Novum a tam zajmują się tylko zajściem w ciaże i kazali mi już poszukać innego lekarza prowadzącego) no więc znalazłam takiego co przyjmuje w szpitalu w którym chcę rodzić i polecał aby brac jakies witaminy z DHA? No i zerknął na moją dzidzię iiiiiii wiecie co rośnie u mnie w brzuszku dziewczyyyyynkaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Jak wyszłam popłakałam się ze szczęścia :-)

z witaminami nie pomoge , bo nie biore
ale gratuluje dziewczynki !! :)))

reklama
Ale Twój maż nie dostanei tacierzyńskiego jeśli Ty zużyjesz cały macierzyński. To działa tak że Ty możesz zrezygnować z części urlopu na rzecz ojca dziecka. Ale i tak musisz costam wykorzystać (chyba 8 lub 12 tyg) nie wiem jak jest teraz...

Ja właśnie schrupałam jabłko - zaraz idę znowu polować do kuchni.

z tego co się dowiadywałam to tacierzyński od tamtego roku jest nową formą opieki nad dzieckiem nie mającą nic wspólnego z macierzyńckim. w tamtym i tym roku należał się tydzień o od przyszłego chyba 2 tyg. do wykorzystania przez ojca w ciągu roku od urodzenia dziecka. A oprócz tego matka moze zrezygnować z części macierzyńskiego aby ojciec mógł go wykorzystać

co do witamin to ja biorę Pharmaton Maturelle - lekarz mi je polecił

a jeśli chodzi o wypadanie włosów to u mnie jest masakra, wychodzą całymi garściami a do tego mam długie i ciemne. Wszędzie ich pełno - najwięcej w łazience. Mąż się wścieka i wysyła mnie do fryzjera żebym na krótko się obcięła

Ostatnia edycja:
Marti - gratuluje corci! :)
Anulka - sliczna masz coreczke, no i szczeniaczki tez slodkie :)

Ja wyjechalam zaraz po studiach bo chcialam pomieszkac gdzies indziej... i tak juz sobie mieszkam od 7 lat. Lubie Szkocje ale wPolsce tez moglabym mieszkac. Zreszta myslimy z mezem o przeprowadzce do Pl za jakies 3/4 lata. Wszystkie piszecie ze w Pl ciezej sie zyje... moim znajomym/rodzinnie (kuzyni w moim wieku) akurat dobrze sie powodzi, wiec moj obraz Polski jest pewnie dosc optymistyczny :) ja bym chciala pracowac dla siebie i mysle ze w Polsce moze byc mi troszke latwiej z roznych wzgledow, no a meza przygotowujemy do zawodu nauczyciela angielskiego, wiec pilnie studiuje anglistyke na razie. no i zobaczymy jak sie zycie bedzie ukladac i gdzie w koncu wyladujemy.

Cześć Wam :)
No właśnie miał być koniec świata a ja w tym czasie taras myłam i całkowicie o tym zapomniałam , ale wcześniej u mego męża miał być bo on w Korei to już dawno 18ta mineła i też mowił że końca nie widać, ja sie zastanawiam dlaczego ktoś wymyśla takie bzdury ?? Byłam dziś sobie na spacerku potem z kumpelą na zakupkach i zjadłam chyba z 1kg winogron zielonych mniaaaam :) I tak dzień dobiega końca:) Życzę miłego wieczoru :)

reklama
Justys ten dzidek co to przepowiada to jakis nawiedzony jest :) on juz kilka kocow swiata widzial w swoich wizjach hehe

kurcze ja juz chce jutro !!!!!!!!!!!!!
nosi mnie normalnie i nie wiem co zrobic ze soba :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry