elifit
Moderatorka
A ja się za bardzo podniecam przy tym, więc długo tego nie robię:-)
ja też

ale to mnie nie powstrzymuje 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A ja się za bardzo podniecam przy tym, więc długo tego nie robię:-)

ale to mnie nie powstrzymuje 

- ale to zboczenie ma wybitnie po tatusiu;-)monysia - ja przed ciążą rzadko piłam kawę, a teraz bardzo częstoJa po swojej dziennej dawce już jestem
![]()

Ja tez slyszalam o tym. Jak bylam u lekarza w Polsce to pytalam o seks w ciazy. On powiedzial ze jak najbardziej. Rozluznia napiete miesnie, jest przyjemnie. a pozatym w tym wieku ciazy, dzieci maja glowy na gorze a nie na dole![]()

Asionek- to ile będziesz mieć tych spotkan u mnie jest chyba 10 spotkań
Asionek, zdrówka Ci życzę![]()
![]()
kurcze tyle z was idzie do tej szkoły rodzenia że się zastanawiam czy nie iść.. ale u mnie w mieście nie ma, musiałabym dojeżdżać pół godz do szpitala a w te upały tłuc się busami to bezsens :-( a co jak będę gorzej przez to przygotowana? I co tam się robi na takiej szkole??
zgadzam się że zagranicą jest gorsza opieka, nie wszędzie oczywiście. Byłam we Francji, fakt że na wymianie studenckiej więc nie miałam ubezp, ale za lekarza płaciłam cash a dopiero później druczki mi wystawił i kase by mi zwrócili w UK po fakcie ale tyle zachodu i czekania że szok. Przez 4 lata mojego pobytu w UK nauczyłam się że w apteczce niczego nigdy za wielei tak wszelkie polskie leki bez recepty miałam na zaś.
Witajcie dziewczyny.
Musialam duzo cofnac zeby odsczytac ile napisalyscie.
Wiec sprawa wyglada tak. Jak zaszlam w ciaze to bylam w przychodni, i powiedzialam ze zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny a oni mi gratuluja dali gazetke, i wyslalli do domu.
Wiec przychpodze na drugi dzien i pytam czy moge sie umowic na wizyte do lekarza do ginekologa, a ona ze nie ma takiego w przychodni.
Czekalam wiec glupia, i dostalam zaproszenie na usg, a potem list od poloznej.
I tak sie zaczelo. Czekalam na to badanie ginekologiczne ale nic. Gdy mialam pierwsze USG 8tc to normalne, i dopochwowe. Gdy spytalam o ginekologiczne badanie to stwierdzili ze takiego nie robia.
Czekalam wiec na wyjazd do Polski i zrobilam wszelkie badania. Jak sie okazalo na pierwszym spotkaniu ze mam nadzerke i wysoki stan zapalny. Cytologie zrobila i kazala po wynik przyjsc za 3tyg, ale ja juz bylam tutaj.
POoszlam do swojego ginekologa i powiedzial ze nie mam nadzerki ale mam wysoki stan zapalny. Przepisal mi tabletki antybiotyki. I kazal brac 10dni.
Wrocilam do angli, i mowilam na spotkaniu lekarskim ze w polsce sie zle poczulam i mialam badania i okazao sie ze mam wysoki stan zapalny. I ze biore leki. Lekarka zrobila mi badanie moczu, paseczkiem namoczyla mocz i tyle, usmiechnieta ze wszystko wporzadku.
I nie interesowalam sie dalej.
Dopoki mama nie odebrala moich badan cytologicznych, i lekarka powiedziala ze koniecznie musze sie zglosic do lekarza bo mam zmiany nowotworowe, i stan zapalny.
Wyslala mi orginal do angli.
Wizyte u poloznej mam we wtorek. Pokaze jej i poprosze o skierowanie na cytologie.
A jesli chodzi o badania jakie mialam w ciazy? to tylko pobieranie krwi, cisnienie, papierek w mocz, i USG!Zadnego gin. badania nie bylo.
sorki ze sie tak rozpisalam.
cyctryna - jestem w angli prawie 3lata. nigdy nie chorowalam a badania ginekologiczne odbywalam czesto w polsce bo jezdzilam na urlop co 2-3mies.
Dziewczyny robicie juz cwiczenia Kegla ?
Ja wczoraj w aptece widzialam olejek do smarowania dziurki,zeby byla b. elastyczna .Podobno zapobiega peknieciu w czasie porodu.Ja sobie kupie ,zaszkodzic nie zaszkodzi ,a moze pomoc.
Hmm, Jagmar chyba chodziło o zwykłe badanie ginekologiczne, że może wywołać skurcze. Może coś i w tym jest...
Ja na prenatalne byłam gdzie indziej, bo moja gin nie ma tak dobrego sprzętu, ale nic jej o tym nie mówiłam i normalnie u niej też byłam:-)
odnośnie wizyt u lekarza w ciąży to ja chodzę na NFZ. tylko jak będe chcuała usg 3d zrobić to zapłacić będę musiała. I prawdę mówiąc to jestem zadowolona z badania co 3tyg bo lekarz wtedy sprawdza czy macica się dobrze podnosi i czy się dobrze trzyma.
co do czułości to u nas zero od lutego (odkąd wiemy o ciąży) bo lekarz zabronił ze względu na krwawienia. a wczoraj na wizycie się pytałam czy już można to powiedział mi żeby sobie chłop znalazł kogoś innego do tych rzeczy bo kto to widział żeby niewinne dziecko po głowie walić. i co teraz?
chyba do szkoly powinien wrocic hehe dzieki dziewczynki za odp a sprawie tego brzucha, uspokoilam sie troszke
bo jak czytalam po necie to rozne rzeczy na ten temat pisza ...
wogole to przez przypadek znalazlam blog na youtubie ktory mnie zaciekawil
stary ale fajny
nawet porod jest ... powiem tak... nie mialam odwagi puscic tego filmiku, ale w koncu puscilam, i sie poryczalam ze wzruszenia))
masakra jaki mieciuch jestem
YouTube - ‪Kanał użytkownika xxxjoelpolexxx‬‏