reklama

Październik 2011

dzien dobry :)

bo ze wzgledu na 2 powazne operacje oczu nie moge przec(podobno, bo bede drazyc sprawe) , wiec lekarz stwierdzil,ze zawsze moge zaczac porod samodzielnie , a jak dojdzie do partych to uzyje proznociagu,ale tak jak Rudson pisze - kobiety sa czesto porozrywane po tym (zalezy w ktorym miejscu dziecko, jak duze itp),ale generalnie nie spotkalam sie z przychylna opinia,zaledwie to ,ze proznociag pomogl uratowac zycie ,ale jest mnooooostwo minusow, na jednym wwatku (gdzies tam w necie) kobitki pisaly,ze dziecko bylo pozniej na rehabilitacji :/ mysle,ze w razie czego zdecyduje sie na cc..

zapowiada sie upalny dzien, milego dla was dziewczyny!!! :-)

To ja bym na twoim miejscu domagała się od razu cesarki. No chyba że aż tak bardzo chcesz rodzić naturalnie.

Mnie też lekarz nacisnął brzuch łokciem z całej siły, myślałam że się uduszę, dosłownie wycisnął ze mnie Ole!! Potem dopiero gdzieś przeczytałam że takie praktyki mogą źle się skończyć.

Ja dziś wreszcie wyspana i zrelaksowana...:-) Padłam jak mucha o 9, pod prysznicem już drzemałam. Córa też błagała o spanie od 6 ale ją przetrzymaliśmy do 9 żeby nam świtkiem znowu nie latała. Jaszcze śpi.
A pogoda obłędna, słoneczko, ani jednej chmurki na niebie, chłodne powietrze i niebo błękitne że aż oczy bolą. Tak to rozumiem :-)

reklama
Ja dziś wreszcie wyspana i zrelaksowana...:-) Padłam jak mucha o 9, pod prysznicem już drzemałam. Córa też błagała o spanie od 6 ale ją przetrzymaliśmy do 9 żeby nam świtkiem znowu nie latała. Jaszcze śpi.
A pogoda obłędna, słoneczko, ani jednej chmurki na niebie, chłodne powietrze i niebo błękitne że aż oczy bolą. Tak to rozumiem :-)

A moja odkąd ma wakacje to baluje do 22-23 (znaczy się "tworzy",bo to artystka) a potem śpi do 10 rano...

tak, tak pewnei bedzie cc,,, moze to chore,ale chcialam przezyc porod sn.. ale jak sie nie da to trudno. tu chodzi o mojego maluszka i tez moje zdrowie, cena jest wysoka..

ja spie jak kamien, ide na autopilocie na siku ,ale nie pamietam tego dokladnie. zobaczymy jka to bedzie pozniej.. :)

moj dzieciak uwielbia mnie kopac po jelitach, a mnie skreca wtedy :/ normlanie mam wrazenie ze jego noga mi z d*** wystaje napewno :)

Monika ja rozumiem ze chcialabys przezyc porod naturalny.Ale uwierz mi ze jezeli wszystko jest w porzadku to jest to piekne .
Ale jak nastepuja komplikacje ,czy jak w twoim przypadku zagrozenie uzycia proznociagu to moze to soe skonczyc trauma.
Bedziesz tak samo na 100%matka jezeli urodzisz przez cesarke.
I to niesie mniejsze ryzyko dla maluszka.

Justus bardzo mi przykro.

Rudson-ty szalony kojocie zwolnij troche!

U nas pogoda dopisuje ,zaraz ide z m. myc okna.On gore ja dol.(Mam balkon oszklony od gory do dolu -koszmar !)Biedne dzieciaki sa w szkole.

M po poludniu jedzie ogladac auto ,mam nadzieje ze go nie kupi bo ma silnik 2.7 i pali strasznie duzo a ten glupek sie napalil.:no:

masz racje karolina, tak jak i inni, ktorzy sie wypowiedzili na ten temat. Fajnie ,ze moge sie kogos poradzic , bo z moim gadanie na temat porodu to kompletnie nie wychodzi :)

mycie okien...ja okichalam w tym roku,a poza tym to sa tzw francuskie okna czyli da sie uchylic ale nie da sie otworzyc,wiec od zew i tak nie da sie umyc (jeeeeeeeeeeeeeeee), zal mi tylko ,ze firany sa jakos przyszarzale,ale w te 150 metrow mnie przeraza prasowac,a powiesic to kto? moj sie do tego nie nadaje..zosatwie sobie to na zime :)

dzień dobry

u mnie gorąc już się wciska do domu, za raz muszę pozamykać okna

monika lepiej cc niż sn z traumą do końca życia, ile ja znam kobiet które chcą cc, a mogą rodzić sn :)

Dzien Dobry Laseczki ;-)

Chociaż dla mnie wcale nocka nie była dobra cała noc normalnie ciągneły mnie rece, plecy, nogi jakbym była po jakims mega wysiłku i w dodatku bolał mnie żołądek z głodu i nie wiedziałam czy to z glodu czy to plecy i 1 raz w życiu zeszlam na dół o 4 rano i zrobiłam sobie kanapkę :zawstydzona/y: po czym poszłam na góre jakoś sie ułozyłam i zasnełam masakraaaaaaa was tez czasami tak ciagną kończyny?

monika- zazdroszczę spania jak kamień :tak:

reklama
Witajcie Kobietki!
Widzę, że dzisiaj na tapecie temat cc-sn.
Zdania kobiet co do przeżyć po porodzie są podzielone, co kobitka to inna historia.

Ja rodziłam przez cc, ale to dlatego, że łożysko zaczęło się odklejać:-( Samopoczucie tuż po, okropne, mdłości, ból głowy, ale i tak gdyby teraz lekarz powiedział mi, że czeka mnie cc, byłabym chyba z tego zadowolona:-p

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry