reklama

Październik 2011

Justyś przykro mi z powodu dziadka...

Co do porodu to było juz u mnie dosc goraco pod koniec i próżnociąg czekał, skurcze znikły mi na koniec parte a moze nie mialam juz sily, nie wiem jakos nieswiadoma bylam... lekarz powiedział poloznej-natnij ja mocno i probujemy a jak nie da rady to vacum.pamietam jak ryczalam po nim "niee, tylko nie to, prosze":-D
No i ciachnela mnie na dwa razy i lekarz polozyl sie na brzuchu i wypchnal mala:szok: do teraz mysle jakie tego mogly by byc konsekwencje, ale z tego co pozniej rozmawialam z innymi laskami to podobno oni u nas czesto w szpitalu takie cos praktykuja...:wściekła/y:nie wiem co gorsze

reklama
Klementinka ale to nie jest normalna sukienka, ona ma wcięcie pod piersiami a potem się leje.. więc wygląda jak ciążowa :))) na cywilnym mi jeszcze brzuszka nie było widać a teraz mam w niej taką piłenię :-D i nie skróciła się zbytnio bo jest do kolanek :tak:

Asionek- czytałam o tym ginku twoim niech spada na bambusa frajer nie przejmuj sie powiedz mu na nastepnej ze zrobiłas tak jak kazal jesz hamburgery po 3 na śniadanie ;-)

hehe no wlasnie ciekawe co on na to powie :))

Ja już dziękuję za takie upały!! drugi dzień dopiero a ja już mam dośc!! Aż mi się zatęskniło za kilkunastoma stopniami. Myślałam że nie dojde do domu jak moją odprowadziłam do przedszkola...słabo mi dziś koszmarnie, nic mi się nie chce i kompletny brak apetytu. Dobrze że już na jutro 19 stopni zapowiadają.
A córa w przedszkolu drzemała na każdym kroku i jak po nią przyszłam to spała u babki na kolanach...po drodze się obudziła i dalej szaleje.

dawaj do mnie :) u mnie to juz wogole zawrotne temperatury :/ w nocy spie gola i bez przykrycia , a i tak mi duszno :/

moja parka szaleje...w brzusiu...przez to brzusio boli....ale wiecie ile ja jem...to jest jakaś masakra:/ ale co mam zrobić jak nawet nie chodzi o to że mam na coś ochotę....tylko mnie sssssiee głód...zezyroki małe:)

to jest najzwyklejszy lek na grzybice...i najtańszy....a resztę są po prostu preparaty które zawierają w składzie nystatyne albo inne podobne...ale koszt o wiele droższy....:) ja w ciąży brałam już raz...i spoko

fajnie miec takie dwa serduszka :)
a jedzeniem sie nie przejmuj , ja tez czasami mam tak , ze az mnie brzuch zasysa jak sie glodna zrobie .. i musze zjesc od razu hehe

a mnie coś gardło pobolewa myśliscie ze tamtum verde do ssania moge sobie zapodać?

mozesz chyba , spray napewno :)

Cześć dziołchy,

Siostra przyjechała nananana ;) i mi weselej. Zrobiłyśmy ptasie mleczko z kulinarnego wątku i czekamy aż się zsiądzie :) Zaraz będziemy włosy mi robić... mierzyłam sukienke, huraaaa jeszcze się mieszczę w sukienkę z cywilnego, a ślub siorki za 2 tygodnie! Czas leci!!

Wreszcie przepatrzyłam ubranka dla dida, już wiem co mam a co mam pokupować :)

Justyś współczuję, tulę :*

dziewczyny mam takie problemy jelitowe :zawstydzona/y::zawstydzona/y: takie że aż mi wstyd z ludźmi przebywać, znacie jakieś sposoby jak się pozbyć wzdęć i gazów??

oj z tymi gazami to i ja mam problem :/ nie wiem co moze pomoc ... ehh normalnie porazka hehe , az mi wstyd przed mezem :/

Jestem i ja :)
Mój m griluje z kolegami na tarasie a ja już 3ci odcinek chirurgów sobie zapodałam :D
Jutro jade po poduszkę rogala, bo dłużej nie dam rady:( Bolą mnie plecy, kość ogonowa, brzuch mi drętwieje tak dłużej nie pociągne:(

W piątek idziemy z m na sesję brzuszkową, mam taką koleżankę co ma studio, wiec liczymy że może nie policzy Nas jak za zboże ;-)

to czekamy na foteczki :)

Justyś przykro mi z powodu dziadka...

Co do porodu to było juz u mnie dosc goraco pod koniec i próżnociąg czekał, skurcze znikły mi na koniec parte a moze nie mialam juz sily, nie wiem jakos nieswiadoma bylam... lekarz powiedział poloznej-natnij ja mocno i probujemy a jak nie da rady to vacum.pamietam jak ryczalam po nim "niee, tylko nie to, prosze":-D
No i ciachnela mnie na dwa razy i lekarz polozyl sie na brzuchu i wypchnal mala:szok: do teraz mysle jakie tego mogly by byc konsekwencje, ale z tego co pozniej rozmawialam z innymi laskami to podobno oni u nas czesto w szpitalu takie cos praktykuja...:wściekła/y:nie wiem co gorsze

no niestety jeszcze praktykuja te naciskanie brzucha :/
mojej siorce tez wypychali malego :/ na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo !!

Klementinka, a mój gin mi polecił na wzdęcia herbatkę koperkową i dzięki temu odgazuję trochę organizm i jest lepiej :) dzieciom też się przecież daje żeby załagodzić wzdęcia?? ponoć można też stosować u cieżarnych espumisan

Klementinka ale to nie jest normalna sukienka, ona ma wcięcie pod piersiami a potem się leje.. więc wygląda jak ciążowa :))) na cywilnym mi jeszcze brzuszka nie było widać a teraz mam w niej taką piłenię :-D i nie skróciła się zbytnio bo jest do kolanek :tak:
aaaa to co innego, na pewno ladnie w niej wygladasz
Klementinka, a mój gin mi polecił na wzdęcia herbatkę koperkową i dzięki temu odgazuję trochę organizm i jest lepiej :) dzieciom też się przecież daje żeby załagodzić wzdęcia?? ponoć można też stosować u cieżarnych espumisan
Jasiek mial kolki trwajace dluzej niz 3 miesiace, szukalismy ratunku wszedzie i nam wlasnie lekarz powiedzial ze koper jest gazopedny,
podobno lepszy jest kminek

dzien dobry :)

Rudson: a dlaczego z góry lekarz zakłada że przy porodzie SN musi być próżnociąg?

bo ze wzgledu na 2 powazne operacje oczu nie moge przec(podobno, bo bede drazyc sprawe) , wiec lekarz stwierdzil,ze zawsze moge zaczac porod samodzielnie , a jak dojdzie do partych to uzyje proznociagu,ale tak jak Rudson pisze - kobiety sa czesto porozrywane po tym (zalezy w ktorym miejscu dziecko, jak duze itp),ale generalnie nie spotkalam sie z przychylna opinia,zaledwie to ,ze proznociag pomogl uratowac zycie ,ale jest mnooooostwo minusow, na jednym wwatku (gdzies tam w necie) kobitki pisaly,ze dziecko bylo pozniej na rehabilitacji :/ mysle,ze w razie czego zdecyduje sie na cc..

zapowiada sie upalny dzien, milego dla was dziewczyny!!! :-)

hejka mamuśki....to jakaś masakra...dzisiaj nie mogłam zasnąć do 2.00 a wstałam 6.30.....ledwo żyje....dzieciaki tak wariowały ze w końcu musiałam coś zjeść i się uspokoiły.....

monika bez sensu z tym próżnociągiem....powinnaś mieć cesarkę....o wiele bezpieczniejsze dla dzieciaka.....nie czytałam jeszcze dobrych opinii o próżnociągu.....

u mnie też zapowiada się upalnie....

reklama

To i tak dobrze! Ja tez mam takie sukienki ale niestety w biuscie sie juz nie dopne dawno :-(

dzien dobry :)

bo ze wzgledu na 2 powazne operacje oczu nie moge przec(podobno, bo bede drazyc sprawe) , wiec lekarz stwierdzil,ze zawsze moge zaczac porod samodzielnie , a jak dojdzie do partych to uzyje proznociagu,ale tak jak Rudson pisze - kobiety sa czesto porozrywane po tym (zalezy w ktorym miejscu dziecko, jak duze itp),ale generalnie nie spotkalam sie z przychylna opinia,zaledwie to ,ze proznociag pomogl uratowac zycie ,ale jest mnooooostwo minusow, na jednym wwatku (gdzies tam w necie) kobitki pisaly,ze dziecko bylo pozniej na rehabilitacji :/ mysle,ze w razie czego zdecyduje sie na cc..

zapowiada sie upalny dzien, milego dla was dziewczyny!!! :-)

Ja bym walczyla o cc w takim razie. Slyszalam ze uzywa sie proznociagu w takich wypadkach ale chyba cc jednak lepsza dla malenstwa i mamy, a chyba o ich dobro chodzi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry