reklama

Październik 2011

kurcze dopiero zauważyłam że u nas dzisiaj 34 stopnie w cieniu, to już wiem dlaczego tak zdycham i sił nie mam na nic :(

a kawa już się pije, ale niestety lodów do niej nie miałam :-(

reklama
u mnie tez mlody na pocztaku bedzie mial stacje u nas w sypialni, ktora bedzie pistacjowo rozowa hahahahahahha
jak moj R zobaczyl kolor farby na druga sciane to sie zalamal, no ale musialam dobrac do konturow kwiatuszkow na pistacjowej tapecie :))
o taki dokladnie, flamingo fun 1 :))
Dulux Trade colour information for Flamingo Fun 1

poki co, sypialnia tam gdzie bedzie kiedys mial mlody jest fioletowo zolta, ale jak sie tam bedzie przeprowadzal to mu zmienimy (poki co to jedyna sypialnia w moim domu, ktora sypialnie przypomina)
narazie ten pokoj bedzie mojej mamy, bo do nas przyjedzie na jakis czas , zeby mnie troszke wspomoc silowo :)

fajny kolor :)
hmm ja to mialam tutaj robic cos , ale jak sie dwoiedzielismy o ciazy to olalam , bo i tak trzeba bedzie do wiekszego sie przeniesc ( znowu wrrr od maja do grudnia 7 razy sie przeprowadzalalam !! ) i bez sensu komus mieszkanie teraz robic ... tak wiec bedzie tylko kacik dla malego , ale tez chce zeby bylo przytulnie :)
kolorek fajny lubie takie :)

Zrobie zrobie zdjęcia, ale jak opuchacieją :-D bo na razie jak małe mokre szczurki wyglądają

oki to poczekamy na male slodziaki :)
mala pewnie sie cieszy z kociakow ?? :)

Witam sie i ja

Ojej nie za mila sytuacja.
Bozenka powinnas sie zglosic o pomoc...Powiem Ci na przykladzie mojego brata ciotecznego swirnietej dziewczyny. Byla w ciazy i pod wplywem hormonow odwalala takie numery ze patrzac na nia nigdy nie chcialam byc w ciazy...
Robila zamieszanie, lazila po domach samotnych matek, itd. Choc wcale jej nie bylo to potrzebne, ona chciala go tak ukarac bo poszedl z kolegami swietowac wieczor kawalerski. No i wypil wiadomo! I ona juz policje nasylala na niego ze ja bije, wyzywa...
Dostala socjalne mieszkanie, lewe zasilki nigdy nie pracowala, ale przyjechala tutaj w wieku 15lat szkola. Potem obywatelstwo...

Oczywiscie pogodzila sie ze nim sama go przepraszala, i bynajmniej jak urodzila rok temu, to miedzy czasie po porodzie odwala takie numery...
Przychodzila w nocy z dzieckiem na rekach do mnie, ja o 4 wstawalam do pracy bo 50mil dojezdzalam. Grudzien snieg, ona 23 stuka mi do drzwi, ze brat wypilz kolegami i nie chce go widziec...
Wrocili do siebie pozniej, dzwoni do niego, brat u mnie i kaze mu zadzwonic z mojegonumeru by jej udowodnic ze jest ze mna.
Nie pozwalala mu sie ze mna spotkac z RODZINA?! Zawsze i wrzedzie szla za nim...
A teraz wzieli slub dwa tyg temu. Milosc jest szalona. Ja bym z nia nawet tygodnia nie wytrzymala...

Zyje na zasilkach, soscjalnym mieszkaniu. Radzila mi zebym sie zarejestrowala jako samotna matka, bybrac zasilki. Ze ojciec nieznany,. Jak moj mirek to uslyszal to odrazu wybil mi z glowy...
Wziela slub, ale tylko dowod wyrobila nowy. A paszport zostawia ze starym nazwiskiem by dalej uzyskiwac pieniadze z panstwa!
To jest pazernosc!

asionek ja chetnie pokaze pokoik swojego malenstwa. Ale nie wiem kiedy moj luby zabierze sie do malowania jego. Chyba sama wezme farby....No ale na poczatku bedzie z nami w pokoju, a na drzemki w swoim pokoiku...

wiesz co z reguly takie trzepniete baby to maja normalnych facetow i oni jeszcze za nimi szaleja ...
zaloze ten watek zaraz i powoli bedziemy sie chwalic :) mysle , ze to juz taki czas bedzie , ze kazda cos tam bedzie robic w domku :)

ja właśnie po obiadku, dzisiaj były odgrzewane faszerowane papryki z wczoraj, z tym że wczoraj z sosem serowym a dzisiaj wersja light z sosem pomidorowym:)
ale kurcze na ten upał ciepły obiad to był kiepski pomysł, dosłownie całą oblał mnie pot :(

a teraz odpoczynek po obiedzie i już się zastanawiam o jakim smaku kawę mrożoną zrobić (bo dzisiaj przyszła paczka od mamusi z 4 rodzajami kawy mrożonej - bo u nas takiej nie ma)

hehe skad ja znam te oblewanie sie potem przy jedzieniu ... ja tak mam od 2 miesiecy i az mi sie odechciewa cokolwiek jest :/

Dziekuje wam bardzo goraco za cale wsparcie:tak: Dodalyscie mi sil...
Bylam sie dowiedziec na jaka pomoc moge liczyc kiedy zostane samotna mama i pomoc jest ogromna...moge sie starac o mieszkanie i pieniezne wspomozenie :blink:

Dzwonilam do rodzicow i mamy sie spotkac w sobote...mam nadzieje ze okaza mi wsparcie tak jak wczesniejszym razem :tak:

Mialam takze wizyte u poloznej...krew i mocz mam w porzadku...sprawdzila bicie serduszka i wszuystko wydaje sie byc w porzadku z moja coreczka:-)

Taka mialam ochote na lasagne ze pokonalam lenia i teraz tylko czekam az ladnie sie upiecze :-) Jak ktos lubi takie obiadki to niech wpada, dla wszystkich wystarczy :-D

...a i mam pyszne lody to tez sie podziele :-)

Cześć dziewczyny,

Wizytę opiszę na wątku wizyt.
Uff gorąc jak nie wiem co, leżę w bieliźnie z nogami do góry..

Bożenka uciekaj jak najszybciej, dziewczyny w sumie ci wszystko powiedziały i pomogły więc wiesz że finansowo dasz radę, państwo pomoże. Ja ci tylko dopowiem że jako studentka idziesz do swojego uniwersytetu i prosisz o zapomogę, na piśmie.. wiem bo studiowałam w Anglii i mi przyznali gdy byłam w trudnej sytuacji. Poza tym znasz pewnie Student Finance, sprawdź jakie ci przysługują benefity od państwa z racji studiowania. Radzę ci również dziekankę, pamiętaj nie jesteś sama a rodzice jestem pewna cie nie zostawią w potrzebie. Bądź silna i uwolnij się od tyrana. Jak urodzisz córeczkę to zobaczysz że miłość i troska o nią zwycięży nad ślepym uczuciem do niego. Tulę :***

Student grants : Directgov - Education and learning
jest w tym dużo papierologii ale opłaca się, mi państwo przez trzy lata studiów DAŁO około 10 tyś funtów. Powodzenia ;)

Ostatnia edycja:
Dziekuje wam bardzo goraco za cale wsparcie:tak: Dodalyscie mi sil...
Bylam sie dowiedziec na jaka pomoc moge liczyc kiedy zostane samotna mama i pomoc jest ogromna...moge sie starac o mieszkanie i pieniezne wspomozenie :blink:

Dzwonilam do rodzicow i mamy sie spotkac w sobote...mam nadzieje ze okaza mi wsparcie tak jak wczesniejszym razem :tak:

Mialam takze wizyte u poloznej...krew i mocz mam w porzadku...sprawdzila bicie serduszka i wszuystko wydaje sie byc w porzadku z moja coreczka:-)

Taka mialam ochote na lasagne ze pokonalam lenia i teraz tylko czekam az ladnie sie upiecze :-) Jak ktos lubi takie obiadki to niech wpada, dla wszystkich wystarczy :-D

...a i mam pyszne lody to tez sie podziele :-)

masz to szczescie , ze jestes w UK i rzeczywiscie pomoc ci sie nelezy i to spora :) a to juz daje sil zeby sie uwolnic od toksycznego faceta... do tego masz rodzinke tam wiec naprawde nie masz co sie obawiac :) powodzenia !!

Witam Mamuśki!!!
Widzę,że trudnych tematów ciąg dalszy.W głowie mi się nie mieści,że wykształcony człowiek z pozycją może tak traktowac swoją ciężarną żonę,ale nie mnie to oceniać.Zreszta wszystko już zostało napisane.
Mamuśka- jak możesz pisać,ze wcinasz sie do nas,zawsze tu jesteś mile widziana.Trzymam kciuki,aby za miesiąc powiodło Ci się,a w kwietniu lub maju zostaniemi ciociami!!!

U mnie po miesiącu upałów ponad 30 stopniu,dzisiaj 23 nie ma słoneczka,wieje wiaterek i jest czym oddychać.
MOJA JULIA SKOŃCZYŁA DZISIAJ 13 LAT,więc to po części też moje święto też,a co....Boże jak ten czas leci,a ja pamiętam zapach mojej malutkiej Juleczki......ech......
Ja glukozę mam w przyszły czwartek,mam nadzieję,ze przeżyję.Spadam na razie bo muszę po ciacho jechać bo moja mama wpada na urodzinki.A sobotnia imprezka udała się jej wyśmienicie!

Lena dziękuję, mam nadzieje ze sie uda , poza tym na razie wydaje mi sie ze pisze sama do siebie :P hehe :)
No nie ważne ja tam sie cieszę , humor mi sie poprawił po tej wizycie :) i widzę światełko w tunelu a to najważniejsze :) Wszystkiego naj naj dla córeczki :) Pannica juz jak tralala:)))))) :-)

KAżdej z nas sie tak czasmai wydaje,ze gada sama do siebie,a to tylko dlatego,że poruszanych jest dużo tematów i jest trochę chaotycznie.ILONA dziękuję,że zyczenia dla Julci.

reklama
ilona cieszę się, ze wszystko się układa po twojej myśli, a ginkę to zmień bo nie ma czegoś takiego jak odmowa skierowań na badania dlatego, że "tylko" 2 razy poroniłaś :wściekła/y:dzwoniłam w tej sprawie do nfz i pani z którą rozmawiałam wyśmiała mojego lekarza, który robił mi problemy ze skierowaniami na badania. Powiedziała, że nie istnieje w PL prawo do skierowań zależne od ilości poronień, to tylko od gina zależy czy ci da czy nie. Ja chodziłam prywatnie więc logicznym było, że gin mi napisał badania, a ja za nie musiałam zapłacić, ale jeśli chodzisz do państwowego, to go zmień. Najlepsze, że pracuję w służbie zdrowia i jak w szpitalu na początku ciąży z bólami brzucha poszłam do zakładowej ginki i powiedziałam, ze jestem po 2 poronieniach i robiłam badania za moje pieniądze, to jeszcze mnie opieprzyła, czemu do niej nie przyszłam, bo na wszystko by mnie skierowała :tak:no ale mądry polak po szkodzie, ucz się na moich błędach i szukaj gina, który jest warty zaufania

Bożenka cieszę się, że wzięłaś sprawy w swoje ręce i popytałaś co ci się należy jako samotnej matce, dobrze że u was przynajmniej kraj logicznie podchodzi do takich sytuacji. A rodzice tak jak dziewczyny piszą, mogą być trochę źli, że ich nie posłuchałaś ale pomogą, bo nie dadzą skrzywdzić córki i wnuczki. Chłopa olej, bo dla mnie to ofiara nieudanej lobotomii skoro podnosi rękę na ciężarną. Ja bym pewnie h.... zabiła bo chamstwa nie znoszę. Oj ze mną by nie miał łatwo, bo ja należę do hardych bab po mamie i raz już broniłam siostry mojej, bo miała nieciekawie z mężem!!

kupiłam glukozę jutro zapierdzielam na badanie, musze wstać choinka o 6:30 bo na 7 musze tam być w laborze, pewnie i tak spać nie będę mogła bo jest taki upał, ze ledwo palcem ruszam a już mi pot leci z nie wiem skąd :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry