reklama

Październik 2011

Mi położna mówiła, że jak wszystko dobrze i nie ma żadnych przeciwwskazań to od 37 tygodnia można się przytulać bo po tym czasie można rodzić i łatwiej jest urodzić przed 40 tygodniem bo dziecko nie jest duże. I mówiła jeszcze, że z jej statystyk wynika, że więcej porodów jest po 40 tc. Co do tych statystyk to wydaje mi się, że to zależy też od szpitala. Jak jest szpital typowo położniczy to tam jest więcej babek z problemami to i statystyki inaczej wyglądają.
pysia a ja właśnie sobie kilka stron wyszukałam i tam pisze, że od 25 tc licząc od @

reklama
jagmar 7my miesiąc zaczyna się od 27go tygodnia :)
elifit no właśnie nie wiem, bo tu są podzielone opinie, żeby nawet bliżej terminu żadnych przytulanek
Jedziemy na jednym wózku ;) dla mnie też lipca już prawie nie ma, bo już połowa :D
A skąd masz takie dane, że większość porodów jest po terminie? Skądże znowu :P
WerkaMirek to powiedz może swojemu, żeby ten wyjazd przełożył albo co...

Hmm nie moze wlasnie przelozyc wyjazdu. Bo ma przesadzone przez sad jeden weekend raz w miesiacu. I chcial teraz zalapac sierpniowy weekend i odrazu wrzesniowy. Bo dopiero bedziemy w Polsce na Swieta... No zobaczymy.
Powiedzial ze to wszystko zalezy od tego jak bede sie czula.
Jak kupi lozeczko przed wyjazdem to niech sobie jedzie!!

Dziwwuszki wlaczcie szybko na polsat CAFE!!!
Leci wlasnie program "Duze maluchy" czy jakkos tak. Pokazuja gdzie dziecisie rodza z waga ponad 5kilo :szok::szok:
nie mam! ale na TLC leci "ciąża z zaskoczenia"!!!

no tak słyszałam, poza tym to chyba chodzi też o tryb życia, mamy mniej aktywne, siedzące itp często przenoszą.. a np takie panie ze wsi co w polu robią mają większe prawdopodobieństwo urodzić w terminie, oczywiście mogę się mylić :sorry2:

elifit. to od jutra zaczynam prace na farmie! Owieczki bede pasla...
Tez chodzi o tryb zycia, odzywiania sie. Jak pokazywali jak dla poltorocznej dziewczynki matka dala na kolacje FISH and Chips...To az szkoda mi sie zrobilo. Ja postaram sie zupki sama robic z warzyw na delikatnych ziolach,przyprawach a nie krzywdzic dziecko zeby potem mi wypominalo OTYLOSC!

Werka idź przed wyjazdem do lekarza i dowiedz się o swój stan zdrowia. Kurde ja ciągle zapominam, że Wy tam macie meksyk jeśli chodzi o służbę zdrowia. Ja tak bym zrobiła, że dowiedziała się co i jak bo lekarze mając lata praktyki są często w stanie przewidzieć termin porodu. Od tego uzależniłabym jego wyjazd. Bez sensu, że zasądzili mu tylko jeden weekend. Ta baba nie zgadza się na częstsze wizyty? Przecież to powinno być jej na rękę skoro Twój m tyle dla dziecka robi i tyle rzeczy córce kupuje.

Pysia właśnie na odwrót, jak szpital typowo położniczy to więcej jest przypadków patologii ciąży (czyli rozwarć, skracań szyjki) co zwiększa statystyki porodów przed terminem bo kobiety wybierają wtedy szpitale które maja dobrych specjalistów i sprzęt. Poza tym nie każdy szpital, mający oddział położniczy prowadzi patologię ciąży. Niektóre przyjmują pacjentki dopiero po 36 tc.

w zabezpieczenie przed ciążą poprzez karmienie piersią jakoś nie chce mi się wierzyć, tym bardziej, ze koleżanka karmiła piersią a po 3 miesiącach od porodu ponownie zaszła w ciążę :-D my nie planujemy więcej dzieci więc pozostają hormony albo spirala, no chyba że mojemu się odwidzi, bo na razie mówi kategorycznie nie ;-)

ilona
dużo za chlamydie sobie u ciebie życzą, ja płaciłam za chlamydie, mycoplasmę i ureaplasmę razem 150zł

Ja zmykam spac niedlugo... dopiero wrocilam do domku, wyszlam przed 9 rano i padam na twarz...

Krew pobrana przez polozna(po przebojach - obie rece w siniakach :wściekła/y:).
Mala tym razem lezala w pozycji posladkowej ale dosyc wysoko (z czego sie ciesze), ona zreszta za kazdym razem inaczej lezy... troche mnie ten lekarz w Polsce nastraszyl, kiedy mialam USG w 26 tygodniu, powiedzial ze za nisko na ten etap ciazy, ale juz sie uspokoilam bo na razie zmienia pozycje z dnia na dzien.

Kupilam kilka pierdulek dla dziecka i bylismy ogladac dom ktory bardzo sie nam podobal...zeby ktos tylko nasze mieszkanko kupil....

Cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było bo wciąż walczę z moją arytmią, do tego stopnia że wysłali mnie nawet do szpitala:( ale na szczęście jestem już w domku z zaleceniem do cc. Z dzieciaczkami wszystko ok więc trzeba przytrzymać je w brzuszku jak najdłużej:)

A piszecie tak szybko że trudno mi za Wami nadążyć:)

reklama
w zabezpieczenie przed ciążą poprzez karmienie piersią jakoś nie chce mi się wierzyć, tym bardziej, ze koleżanka karmiła piersią a po 3 miesiącach od porodu ponownie zaszła w ciążę :-D my nie planujemy więcej dzieci więc pozostają hormony albo spirala, no chyba że mojemu się odwidzi, bo na razie mówi kategorycznie nie ;-)

ilona
dużo za chlamydie sobie u ciebie życzą, ja płaciłam za chlamydie, mycoplasmę i ureaplasmę razem 150zł

U mnie chlamydia kosztuje 80zł , cytomegalia ok 67zł mycoplasmę i ureaplasmę tez powinnam zrobić ??????Bo tego pod uwagę nie brałam cholercia !!!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry