reklama

Październik 2011

ilona ja robiłam, ale tylko dlatego, że u mnie za całość wyszło mnie 150zl, są takie testy jak urogin które z wymazu szyjki badają te wszystkie 3 bakterie, tyle że kosztują około 300zł ;/ zamawiasz urogin na stronie internetowej, jak to dostaniesz gin pobiera ci wymaz i wysyłasz go do wawy chyba, do tygodnia czy dwóch tygodni masz wynik, na stronce uroginu są też gabinety, które to oferują, m.in. mój gin ma te testy, ale zrobiłam je zanim do niego poszłam.
Wiesz wszystko zależy od kasy jaką się dysponuje, ja byłam mocno zdeterminowana, bo nie mam dzieci i bałam się, ze nie mam na nie szans, stąd tyle wydanej kasy, wypłakanych łez i miesięcy badań

reniag no to dobre wieści nam przynosisz, super. Niech dzieciaczki sobie ładnie siedzą w brzuszku :)

dobra zmykam, bo tez jakoś padam na ryjek

reklama
jagmar ona nie chetnie daje mala na spotkania. Nie raz to trzeba z policja jechac... Albo kurata zwozic... Nie wiem co jej szkodzi, powinna sie cieszyc ze ojciec chce zobaczyc corke. No ale ona zrobila sobie dziecko dla alimentow i dla swojego meza ktory dzieci nie moze miec!!

Ale jaja, malutka tak wypiela nozki albo kolanko ze przez skore bylo widac. Jaja jak berety sama do siebie sie smialam. Troche bolesne!

Jak miałaś robiony test i wyszło, że przechodziłaś to faktycznie nie ma sensu go powtarzać bo organizm wytworzył już przeciwciała i potrafi się przed tym bronić. To przynajmniej jedno masz z głowy i z kieszeni.
Dobranoc, 3majcie się, do jutra idę i

werka to ona była zamężna jak dziecko sobie robiła? czy czegoś nie rozumiem ? Dziwna kobita nie mieści się to w mojej głowie. Biedne dziecko. Matka nie powinna dziecku takich sytuacji stwarzać.

Moja malutka kopie mnie dzisiaj po żołądku - chyba bo mam mega zgagę i boję się, że tak już zostanie

Ostatnia edycja:
cytryna maleństwo ma jeszcze miejce, to bryka, moja Iga też co dzień inne miejsce bombarduje stąd wiem, że zmienia pozycje :)

pysia miłej nocki

tylko niepotrzebnie mnie przestraszyl. bo po co mowic "zdecydowanie za nisko jak na ten etap ciazy" jesli wie ze dziecko zmieni pozycje...

reniag trzymaj sie, na pewno bedzie dobrze jak juz cie wypuscili ze szpitala. A termin cc juz masz?

Cześc dziewczyny,czytam was dośc regularnie ale macie takie tempo że niezawsze nadążam z czytaniem :D powiedzcie mi czy któraś z Was miała/ma może takie kłucie w okolicach pępka?mnie tak kłuje dziwnie od kilku dni a dopiero w piątek ide do lekarza troche mnie to niepokoi

Cześc dziewczyny,czytam was dośc regularnie ale macie takie tempo że niezawsze nadążam z czytaniem :D powiedzcie mi czy któraś z Was miała/ma może takie kłucie w okolicach pępka?mnie tak kłuje dziwnie od kilku dni a dopiero w piątek ide do lekarza troche mnie to niepokoi

niestety nie umiem ci pomoc, bo nie znam tego uczucia ...

Jak miałaś robiony test i wyszło, że przechodziłaś to faktycznie nie ma sensu go powtarzać bo organizm wytworzył już przeciwciała i potrafi się przed tym bronić. To przynajmniej jedno masz z głowy i z kieszeni.
Dobranoc, 3majcie się, do jutra idę i

werka to ona była zamężna jak dziecko sobie robiła? czy czegoś nie rozumiem ? Dziwna kobita nie mieści się to w mojej głowie. Biedne dziecko. Matka nie powinna dziecku takich sytuacji stwarzać.

Moja malutka kopie mnie dzisiaj po żołądku - chyba bo mam mega zgagę i boję się, że tak już zostanie

Jagmar, ona za plecami sie spotykala mojego M. Wzieli slub jak dziecko mialo 6mies...

reklama
elifit a no właśnie - zasłona nie ochrania tak jak roleta :-p
ilona no niby jak się tylko karmi piersią i nie dopaja to zabezpiecza przed ciążą - jednak ja wolała bym nie ryzykować...
To są zasady wyłącznego karmienia piersią:

• dziecko nie otrzymuje żadnego posiłku ani płynów oprócz pokarmu matki,
  • przerwy w karmieniu są nie dłuższe niż 4 godziny w dzień i 6 godzin w nocy
  • liczba karmień wynosi co najmniej 5-6 na dobę
  • całkowity czas karmienia w ciągu doby nie jest krótszy niż 100minut

I wtedy można współzyć pół roku :baffled:
Dodam, że to z kursu przedmałżeńskiego, czyli anty be, a jak najbardziej cacy naturalne planowanie rodziny :-D

ta te NPR to jest dobre :)) a pozniej ciaza z zaskoczenia hehe

hej brzuch mnie strasznie łupie jak przy okresie i do tego coraz bardziej. Pierwszy raz tak mam. Kiedy mam się zacząć denerwować? Idę po no-spe a jak mi nie przejdzie to co?

tez tak mam czasami .. moze nie tak mocno , ale jednak
np. teraz i widze pewna zaleznosc , ze jak maly tam na dole jakos siedzi i puka to wlasnie mnie boli ... jak jest na gorze to i nie boli nic ... moze twoje tez uciska ??

A mnie miednica boli...I kosc ogonowa. Czuje ze jest nogami do gory bo caly czas gmera mnie stopami, raczkami po zebrach, i to tak laskocze!
I najgorzej jest w nocy, tak ciagnie mnie brzuch... Az sie boje bo czuje ucisk na dole w macicy...
Ehhh ja czuje straszne obciazenie....

Ze sie zastanawiam jak ludzie z otyloscia moga tak zyc na codzien, kiedy maja problem ze wstaniem np z wanny...

tez sie ostatnio zastanawialam jak tacy ludzie daja rade lazic z takim balastem duzym .. ja juz sie czuje jak slon :/

Dziewczyny a powiedzcie mi czy ja przypadkiem jutro nie wchodzę w 7 miesiąc czy jak to jest ? Bo tylko 3 miesiące do porodu jupi

nie no za wczesnie jeszcze :)
nawet w mojej knidze jest , ze sie zaczyna od 28tc
czasami podaja , ze od 27 , ale czesciej jednak jest ten 28tc i ja sie tego trzymam :)

Ja zmykam spac niedlugo... dopiero wrocilam do domku, wyszlam przed 9 rano i padam na twarz...

Krew pobrana przez polozna(po przebojach - obie rece w siniakach :wściekła/y:).
Mala tym razem lezala w pozycji posladkowej ale dosyc wysoko (z czego sie ciesze), ona zreszta za kazdym razem inaczej lezy... troche mnie ten lekarz w Polsce nastraszyl, kiedy mialam USG w 26 tygodniu, powiedzial ze za nisko na ten etap ciazy, ale juz sie uspokoilam bo na razie zmienia pozycje z dnia na dzien.

Kupilam kilka pierdulek dla dziecka i bylismy ogladac dom ktory bardzo sie nam podobal...zeby ktos tylko nasze mieszkanko kupil....

fajnie , ze jest okj :) niepotrzebnie cie wczensiej tylko nastraszyl lekarz :/

Cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było bo wciąż walczę z moją arytmią, do tego stopnia że wysłali mnie nawet do szpitala:( ale na szczęście jestem już w domku z zaleceniem do cc. Z dzieciaczkami wszystko ok więc trzeba przytrzymać je w brzuszku jak najdłużej:)

A piszecie tak szybko że trudno mi za Wami nadążyć:)

kurcze dobrze , ze juz jest lepiej i w domu jestes :) nawjazniejsze , ze z dziecmi jest ok !!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry