reklama

Październik 2011

Witam,ja to jak murzyn na pasach-pojawiam sie i znikam:-D
Ufff nadrobiłam,ale faktycznie forum bardziej leniwe,ale przecież zrozumiale.

My na sylwesytra siedzimy w domciu,zresztą żadna atrakcja dla mnie zabawa sylwestrowa-nie lubie i już.Jakaś inna jestem wiem,ale co ja zrobię..
U nas pojawiły się zielone kupki,zachodzę w głowę co zjadłam -a ja jem wszystko u nas taka tendencja i pediatra nawet zalecała za wyjątkiem kapuchy,kalafiora,śliwek i gruszek,a teraz mam twardy orzech do zgryzienia by znależć winowajcę.

Gabryś dzień przed wigilią dostał katar,łłłłłoooooo matko co to było,panikarz taki straszny z tego mojego chłopaka,że strach-gorszy jak baba,ale dzieki Bogu już lepiej.

Kobitki u nas na koleczki i problemy brzyszkowe pomógł ESPUTICON,Espumisan nie działał.
A wogóle to nie wiem co jest z moimi cycami jeden produkuje pieknie,drugi się opieprza i nie wiem co robić.

Piszecie o ząbkach-moja Julcia pierwszego ząbala dostała jak miała 3 m-ce,więc wszystko możliwe.Mój Gabryś też wkłada piąstki do buziaka i zobi bańki ślinowe,więc domyslam się,że to taki etap u naszych dzieci,bo nie podejrzewam zbiorowe ząbkowanie!!!
A wogóle dopadła mnie jakaś deprecha-nie radzę sobie ze sobą achhh....

hej :) no dawno cie nie bylo ... a co to za deprecha ?? :( ja na wieczor wczoraj jakas mega smutna sie zrobilam o tak bez powodu wsumie :(
moj katarek przeszedl bez problemu , za to sciaganie frida to byla masakra pozniej jak juz wiedzial do czego sluzy :)
tez w domku siedze i to sama z malym , kij z sywlkiem , ale ja dzisiaj mam tez rocznice slubu ...

ja sie musze pochwalic, dzis pierwszy raz od porodu Kuba byl jak aniolek.
Lezal sobie grzecznie, patrzyl sie na mnie i sie usmiechal. Pozniej przespal 4h az ciezko go bylo obudzic.
Gdyby taki byl na co dzien bylabym bardzo happy:-) Chcialabym, zeby mu tak zostalo. Ale to raczej malo realne, bo za tydz nastepny skok rozwojowy i pewnie bedzie sie dzialo.
Co do raczek i slinienia sie, Kuba robi banki ze sliny, raczki czasem, ale rzadko wklada do buzi. Czesto je wypycha do przodu, mizia sie nimi po twarzy, ale specjalnie im sie nie przyglada. Sliny jakos mega duzo poki co nie widac. Niestety strasznie caly czas ulewa, a zageszczacz do mleka jest beznadziejny, zatyka nawet smoczek nr 2, a dziecko sie tylko wkurza, bo nic nie leci.
Co do mojego resetu w sylwestra, to obym dotrwala do polnocy po takiej dlugiej abstynencji :-D
Gdybysmy sie nie 'slyszaly', NAJLEPSZEGO na ten kolejny rok:-)

moze sie naprawia ?? :))
oby to nie byl jednodniowy wysok !!
moj ulewa jak sobie wsadzi lapki do buzi po jedzeniu za gleboko ... wczoraj tak chaftnal w nocy , ze szok , az na nasze lozko przelecialo przez pokoj :szok:
teraz tez na macie lezy i jedna lapka w buzi , a druga wloski sobie szarpie :)

Wam rowniez dziewczyny wszystkiego naj najlepszego w Nowym Roku !!! duzo pociechy z dzieci , niech rosna zdrowo , bezbolesnego zabkowania , konca problemow z brzuszkiem w koncu :) worka pieniedzy no i spelnienia marzen !!

reklama
lena - my mielismy 2 tyg zielone kupki, zachodzilam w glowe co zjadlam itp i nagle przeszlo.. wiec zostanie dla mnie zagdaka skad te zielonosci sie wziely:)

dobudzam sie przy kawie, moje dziecko co 2 godz pobudka ..

Hej Mamuśki!

U mnie powoli się kula Oskar rośne jak na drożdzach :-) i jest bardzo grzeczny - za mamusią.

odwiedziń ciąg dalszy...non stop ktoś u nas a chwirze... wiec kawa za kawą i ciasto za coastem więcej jej robie chyba niż w kawiarniach.

mały też się ślini i bąbelkuje :happy2: ale to na pewno nie ząbki.

poza tym uśmiech mu nie schodzi z twarzy mały śmieszek.

My sylwek w domku nie chce nasm się nigdzie ruszać ale zaproszena były

przychodzą do nas rodzice

Dziewczynki życzywmy wam z okazji nadchodzącego roku
samych pomyślności i spełnienia marzeń oraz
dużo zdrówka!
!

Witam się i ja:)
Moje chłopaki z rana już na nogach a ja się nie dawno obudziłam :szok: Tak dobrze mi się spało;-)
Dziś w nocy mały przeszedł samego siebie budził się co 2 h i płakał i wiecie co około 5tej wziełam go do łóżka i spał prawie do 8smej i gdyby nie głód bo nie jadł od 2.30 to by pewnie spał dalej. Powiedzcie czemu dzieci lepiej śpią z rodzicami?? Ja tego nie rozumiem :-( Ja wiem że czują bliskość i ale śpi z Nami w pokoju jesteśmy z nim i na każde jego zawołanie!!!

Kochane moja czy są jakieś postanowienia noworoczne bo ja mam pełno hahaha jak co roku:zawstydzona/y:

Życzę Wam spełnienia marzeń i zdrowych pociech. Żeby ten przyszły rok był lepszy od poprzedniego. Samych szczęśliwych chwil...

hejo

mój mąż miał pierwszego zęba w 5 miesiącu więc kto wie jak tam mój maluszek.

my sylwka też w domu sami z maluszkiem, no chyba że teście przyjdą. Nic nie szykuję wielkiego, przekąski jedynie.

oj tak umowa zbiorowa, mój już od paru dni nie sypia po 7h.. ja chce te 7h!! ;-):-D

Dziewczyny, Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! Oby był jeszcze lepszy niż ten. Zdrówka przede wszystkim dla Was i Maluszków, oby brzuszkowe kłopoty się szybko skończyły a ząbki się bezboleśnie wyrzynały :)

Swoją drogą ciekawe jaki ten 2012 będzie, chociaż obecnego raczej nie przebije. Dla mnie przynajmniej 2011 był szalony i to mało powiedziane. Najpierw wiadomość o ciąży, potem zaręczyny, ślub, kupno mieszkania, dzidziuś na świecie i chrzciny :) No chyba tylu wielkich i pięknych wydarzeń w jednym roku jeszcze nie miałam :-D

Ostatnia edycja:
Slonecznej radosci z zycia i pociechy z maluszkow i tych wiekszych maluchow malzowatych:-)

elifit - ten rok byl szalony! najpierw przyjeli mnie na doktorat, potem wiadomosc o ciazy, slub, moja rodzina tutaj(choc zarzekali sie ,ze nigdy do samolotu nie wsiada), kupilismy dom, urodziny maluszka, wczasy... nigdy rok nie obfitowal w tyle wydarzen waznych:-)

moj tez sie zepsul czyli spi z pobudkami co 2 godz albo i krocej.. marudzi yyyy yyyy yyyy , slini sie , jak to mozliwe ,ze wszystkie maluszki tak, moze cos w powietrzu???

Hej Mamuśki!

U mnie powoli się kula Oskar rośne jak na drożdzach :-) i jest bardzo grzeczny - za mamusią.

odwiedziń ciąg dalszy...non stop ktoś u nas a chwirze... wiec kawa za kawą i ciasto za coastem więcej jej robie chyba niż w kawiarniach.

mały też się ślini i bąbelkuje :happy2: ale to na pewno nie ząbki.

poza tym uśmiech mu nie schodzi z twarzy mały śmieszek.

My sylwek w domku nie chce nasm się nigdzie ruszać ale zaproszena były

przychodzą do nas rodzice

Dziewczynki życzywmy wam z okazji nadchodzącego roku
samych pomyślności i spełnienia marzeń oraz
dużo zdrówka!
!

super , ze masz takiego malego aniolka w domu :)
masz sie kurcze z tymi odwiedzinami :) chyba pol miasta przychodzi ?? ;-)

Witam się i ja:)
Moje chłopaki z rana już na nogach a ja się nie dawno obudziłam :szok: Tak dobrze mi się spało;-)
Dziś w nocy mały przeszedł samego siebie budził się co 2 h i płakał i wiecie co około 5tej wziełam go do łóżka i spał prawie do 8smej i gdyby nie głód bo nie jadł od 2.30 to by pewnie spał dalej. Powiedzcie czemu dzieci lepiej śpią z rodzicami?? Ja tego nie rozumiem :-( Ja wiem że czują bliskość i ale śpi z Nami w pokoju jesteśmy z nim i na każde jego zawołanie!!!

Kochane moja czy są jakieś postanowienia noworoczne bo ja mam pełno hahaha jak co roku:zawstydzona/y:

Życzę Wam spełnienia marzeń i zdrowych pociech. Żeby ten przyszły rok był lepszy od poprzedniego. Samych szczęśliwych chwil...

nie wiem czemu tak jest z tym spaniem ? moj tez lepiej ze mna spi :) polozylam sie z nim ok dzisiaj i obudzilismy sie po 11 dobrze i gdyby nie kupa to jeszcze by maly spal sobie :) przynajmniej ja sie wyspalam ...
postanowien nie robie , bo i tak nigdy nic z tego nie wychodzi :-D

hejo

oj tak umowa zbiorowa, mój już od paru dni nie sypia po 7h.. ja chce te 7h!! ;-):-D

Swoją drogą ciekawe jaki ten 2012 będzie, chociaż obecnego raczej nie przebije. Dla mnie przynajmniej 2011 był szalony i to mało powiedziane. Najpierw wiadomość o ciąży, potem zaręczyny, ślub, kupno mieszkania, dzidziuś na świecie i chrzciny :) No chyba tylu wielkich i pięknych wydarzeń w jednym roku jeszcze nie miałam :-D

hehe zmowa maluchow normalnie :)

chociaz moj sie naprawia jakos powoli , stawiam , ze to ten skok na koncowce 2 miesiaca i stad problemy ze spaniem i inne akcje :)

tez jestem ciekawa jaki bedzie nastepny rok ?? ten byl fajny nie powiem :)

Slonecznej radosci z zycia i pociechy z maluszkow i tych wiekszych maluchow malzowatych:-)

elifit - ten rok byl szalony! najpierw przyjeli mnie na doktorat, potem wiadomosc o ciazy, slub, moja rodzina tutaj(choc zarzekali sie ,ze nigdy do samolotu nie wsiada), kupilismy dom, urodziny maluszka, wczasy... nigdy rok nie obfitowal w tyle wydarzen waznych:-)

moj tez sie zepsul czyli spi z pobudkami co 2 godz albo i krocej.. marudzi yyyy yyyy yyyy , slini sie , jak to mozliwe ,ze wszystkie maluszki tak, moze cos w powietrzu???

tak jak juz pisalam obstawiam skok koncowki 2 miesiaca :) bo podejrzane , ze tyle maluchow ma te same akcje ...

odpukac moj sie naprawia :) w nocy lepiej spi
tak poczytalam sobie o spaniu i karmieniu nocnym i napisali zeby zobaczyc czy maluch faktycznie budzi sie na jedzenie czy tak poprostu i dzisiaj mojego sprawdzilam :) wstal ok 2.30 ( byly noce i to sporo kiedy spal do 4.30 bez jedzenia stad ten pomysl ) i zaczal sobie cos tam stekac , zamiast od razu dac mu cyca jak zawsze poczekalam chwile i co ? maluch usnal za chwile :)
czyli skubaniec budzi sie z przywyczajenia , a nie glodu faktycznego :) w takim wypadku jak bedzie wstawal cyca nie dam ( no chyba , ze sie bedzie bardzo domagal ) i pojdzie spac znowu , moze po jakims czasie przestanie sie budzic jak zaczai , ze nie ma po co ? :)

asionek - masz racje z tym budzeniem,ale moj ostatnio budzi sie i placze(baczki chyba), jesli nie reaguje placz sie wzmaga i kciuk do buzi, wiec jak probuje dac smok to zaraz chyba mleko poczuje i zaczyna plakac na mleko, chce sprobowac ,ze szturchne malza w nocy i niech on wstanie dac mu smoka i zobaczymy, bo maly da rade spac z 5 godz bez jedzenia, nie wierze ,ze jak zje duzego cycak to po 2 godz jest glodny. Mysle co mu moze "szkodzic" i wymyslilam ,ze odstawie chleb (jem taki razowy, zyto 100% bez zadnych dodatkow procz soli i wody, na zakwasie), ja sama mam po nim wzdecia male to moze on tez ma?

wlasnie robie nalesnika , pieczony nie smazony na mleku krowim SIARA , smak nieziemski no ale to siara.. dostalismy w prezencie to cos trzeba bylo wykombinowac i z jednego litra nalesnik( meszam mleko z jajkami i maka i sola i wylewam na gleboka blache i cyk do piekarnika ) z drugiego litra "ser", malz pojechal po bita smietane:-) bedzie rozpusta

reklama
Wszyskiego dobrego dziewczyny w Nowym Roku!!!!!

Ja moja karmie w nocy jak przespi conajmniej 2 godziny bo wtedy pozadnie je, jak ponizej to wystarczy ja tylko wystarczy wyjac z lozeczka i po minucie znowu spi. Dzis w nocy budzila tak co 2 godziny, co po kilku nocach span godzina, poltorej wydaje sie calkiem ok ;) Z tym ze moja sie bardzo czesto karmi, w dzien co poltorejgodziny, czasem co godzine w nocy najdluzej wytrzymala 4, ale to kilka razy, 2,5-3 godziny to moj cel na kolejny miesiac, tylko ciekawe czy Ani cele pokrywaja sie z moimi...
:-D

Teraz spi, a ogladam Przyjaciol :)

Dowiedzialam sie dzis ze moj etat dostal dofinansowanie na kolejne 3 lata (pracuje w organizachi charytatywnej, wiec duzo zalezy od tego) wiec ciesze sie bardzo bo mam gdzie po macierzynskim wracac
:-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry