reklama

Październik 2011

My też se nigdzie nie wybieramy... Oczywiście teściowie by chętnie młodego przygarnęli, butle je chętnie, ale on wydaje mi sie jeszcze taki malutki i "nie pewny :-) Więc w tym roku sylwester z Dwójką :-D

Ja wlasnie mala zostawiam u dziadkow i ide na sylwestra, ale tylko dla tego ze mojemu sie nie widzi sylwek w domu.. Robie w gacie na sama mysl ze mala ma byc u dziadkow, tyle czasu beze mnie, spac nie u siebie slyszec nie mamusie, pic butle( chociaz tez nie marudzi) a nie z cyca, ja bede tam siedziec i martwic sie caly czas o kruszynke odciagajac mleko w jakims kacie...:-( Dobrze robisz ze nie idziesz, ja zaniedbalam tak znajomych, ze jak odmowie i sylwka to bedzie ciut chamsko, w koncu to jeden wieczor.. Jej juz rozumiem co to znaczy nie moc sie rozdzielic z dzieckiem..:baffled:

reklama
kasia walcz bo dzieci to maniaki szczególnie reklamowe. My Zosi dopiero niedawno pokazaliśmy tv (mąż pokazał) i teraz chodzi co chwile i chce bajki mieć włączone. Ja jej tylko od rana włączam rodzinę zastępczą a później chowam pilota bo skubana sama potrafi włączyć.

Marti ja Marysi podaje dicoflor to jest taki probiotyk co zawiera żywe kultury bakterii i wspomaga trawienie i jest pomocny przy bólu brzuszka. Ja jej to zaczęłam podawać, żeby odciążyć ją troszkę przy alergii i kupki z zielonych zrobiły się żółte. Drogie to jak diabli bo chyba 35 zł kosztuje miesięczna porcja. Dicoflor, krople, dla niemowląt i dzieci, 5 ml - Portal Dbam o Zdrowie . Zalecana dawka to 5 kropelek ale ja daje małej 3, po 5 troszkę stękała.

co masz na myśli stękała jak jej taka dawkę dawałaś czy wczesniej stekała ja daje malej kropelki biogaja i tam jest 5 dziennie tez i moze zwieksze dawkę do 2 razy dziennie po 5.

My sylwka spedzamy sami w domu mąż kupił mi szampana picolo i jakoś posiedzimy sobie we dwójkę sami ja w tym roku nie mam ochoty nigdzie isc......:-p jejku dziewczyny u was już ząbki nie przerażajecie mnie ja jeszcze z bąkami nie mogę się uporać :szok:

hej

elifit a po czym poznalas ze zabki ida? wybijaja sie juz? Jasiek dostal dopiero w 10 mies a Jeremek juz sie slini jak szalony i tak sie zastanawiam czy to nie juz
jagmar a pierozki jadlas z kapusta? tez mam zamrozone ale sie troche boje. u nas tez brzydka pogoda co mi pasuje, ostatnio Jeremek robi taki cyrk na spacerach ze po 10 min pedze do mieszkania

my tez zostajemy w domu, maz w nowy rok ma na rano wiec pobalujemy na kanapie, moj szampan bezalkoholowy sie chlodzi tylko nie mam pomyslu na kolacje

Marti w ulotce jest podane, że 5 kropelek dziennie. Młoda nie ma żadnych problemów z gazami i bólem brzuszka. Ja jej to podaje ze względu na skazę białkową. Jak jej dałem 5 kropelek to zrobiła się drażliwa i stękająca więc zmniejszyłam do 3 kropelek. Z brzuszkiem nie ma problemu a kupki ładniejsze.

Klementinka
pierogi jadłam mięsne bo kapusta w większej ilości szkodziła. Przewidziałam to i kapuścianych zrobiłam kilka sztuk.

Obawiam się ,że u nas chyba też :szok:

Cytryna jakiś czas temu pisałam o tym Gripe Water na forum ;-) Jest u nas do kupienia :tak:

Co do espumisanu to jak jakiś czas temu pisałam ,u nas było po tym gorzej, odstawiłam herbatkę na laktację, herbatkę koperkową dla małego i espumisan i nie mamy żadnych dolegliwości, oczywiście wszystko odstawiałam stopniowo ,a nie wszystko na raz :tak:
No pomijając to ,że Filip od trzech dni jest bardzo marudny, mało śpi, strasznie się ślini i pcha wszystko do buzi, podejrzewam ząbki bo ma dwa małe punkciki na dziąsłach :baffled: Mówiłam ,że jak nie urok to sraczka :-D

o jesuuu to tak szybko dzieciaki zabkuja? :szok: dopiero co kolki zwalczylam a tu mi grozicie zabkowaniem? :szok:ratunkuuuuuu :baffled:

kurde,nie moge wam odpowiedziec!napisałam drugi raz długiego posta i mi obcina tresc!!!!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

linków tez mi nie wkleja...

ide robic pizze potem jak mi sie zechce to napisze po raz trzeci...ehh:baffled::baffled::baffled::baffled:

Asionek- oby bo ja juz sił nie mam czasami a i ona śpi i ja wybudzaja odstawie na pare dni i zobacze jak sie sytuacja rozwinie

ehh biedne te maluchy , a tutaj juz o zebach dzeiwczyny pisza :szok:
sprobuj a noz pomoze ?:)

a ja dziewczyny walczę z tośką bo jest uzależniona od telewizji, jak widzi telewizor to rączka do buzi i jest spokój, a jak wyłączę albo ją tak położę żeby nie widziała to jest histeria. masakra jakaś, nie chcę żeby moje dziecko było maniakiem telewizyjnym

o matko hehe juz sie uzaleznila ?? ja zawsze sadzam czy klade tak malego , ze tv nie widzi
dzisiaj maz jak robilam obiad polozyl go i maly przylukal ekran i co ? lapka w buzi druga wloski sobie ciagal i ogladal jak stary z anielskim spokojem :szok:

a u nas się zaczęło ząbkowanie:baffled:

jak poznalas ??
moj sie mega slini doslownie cieknie z niego ... do tego lapki w buzi i jakis inny troche jest bardziej pobudzony , tak sie zastanawiam czy to od zebow czy co ?

u nas szczepienie dopiero za 3 tygodnie. nie wiem czy szczepic na rota... jakies pomysly ? :cool:

ja nie szczepie :)

trzyma się do jakiegoś święta w lutym ale większość rozbiera na 3 króli 6 stycznia i my też tak zawsze

co do pierdziochów to Dziewczynki wiecie co możecie spróbować ???
u nas jak już nic nie skutkuje to biorę i to nawet tak profilaktycznie
espumisan ale sama łykam 2 tabsy dziennie i młoda fajnie prutka i kupki robi
albo pijcie actimel to też pomaga, zupełnie nie wiem dlaczego ...
w biedronce też jest takie coś bodobnego do actimela i wiele tańsze ...

dzieki :) tylko jakie swieto w lutym ? kurcze ja to sie nic nie znam :/
a pomysl z piciem dobry u nas dziala tez nie wiem jak , ale dziala :)

Ja wlasnie mala zostawiam u dziadkow i ide na sylwestra, ale tylko dla tego ze mojemu sie nie widzi sylwek w domu.. Robie w gacie na sama mysl ze mala ma byc u dziadkow, tyle czasu beze mnie, spac nie u siebie slyszec nie mamusie, pic butle( chociaz tez nie marudzi) a nie z cyca, ja bede tam siedziec i martwic sie caly czas o kruszynke odciagajac mleko w jakims kacie...:-( Dobrze robisz ze nie idziesz, ja zaniedbalam tak znajomych, ze jak odmowie i sylwka to bedzie ciut chamsko, w koncu to jeden wieczor.. Jej juz rozumiem co to znaczy nie moc sie rozdzielic z dzieckiem..:baffled:

oj tak rozdzielic sie z malym jest mega ciezko ... niby czlowiek marzy troche o tym zeby samej wyjsc , a jak juz do tego dojdzie to siedzi i mysli i teskni za malenstwem :)
malej nic nie bedzie , a ty postaraj bawic sie dobrze :)

kurde,nie moge wam odpowiedziec!napisałam drugi raz długiego posta i mi obcina tresc!!!!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

linków tez mi nie wkleja...

ide robic pizze potem jak mi sie zechce to napisze po raz trzeci...ehh:baffled::baffled::baffled::baffled:

podziel sie pizza ! :)

asionek, klementinka ślini się obficie ale poznałam najbardziej po tym że jak łąpki wsadza do buzi to gryzie dziąsłami palce. No i podotykałam dziąsełka i troszkę twarde są. Najcirekawsze że w okolicy dwójek dolnych :confused: A marudny jest straaasznie już od chrzcin. Jak nie moje dziecko.. I nie wiem czy to od noszenia czy zęby. Chyba to drugie :baffled:

Ząbkowanie

choinkę się trzyma do Trzech króli ;) ale trzymają i do 2 lutego - Matki Boskiej Gromniczej :)

Ostatnia edycja:
reklama
maggie ja to też bym takiego reseta uskuteczniła :) ale pewnie jak po takiej abstynecji się gdzieś wyrwe to bedzie po jednym piwku "cztery do zera, impreza żegna frajera" :D

monika strasznie Ci zazdroszcze tych zajęć dla mam z bobasami. Też bym tak sie chciała wyrwać ale u nas można pomarzyć...:baffled:

elifit ja też już wcześniej pisałam że musze śliniaki zakładać :D łapki w buzi też już standard ;] Na dodatek dziś przy karmieniu notorycznie "przygryzał" mi pierś dziąsłami, więc tylko kwiczałam co chwilke. A na dziąśle górnym w okolicy lewej jedynki wyszła mu poza dziąsło jakaś biała bułeczka... Natomiast podzieliłam sie moimi obawami o początek ząbkowania z teściową, mamą i zostalam sromotnie wyśmiana :baffled: może to i lepiej że nie już.... Ledwo sie z kolkami uporałam :-D

Miałam dzis księcia po kolędzie... Uwielbiam :-D Na szczęście obyło sie bez ekscytacji moim małym poganinem i naszym życiu "w grzechu" ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry