reklama

Październik 2011

Kobitki niemożliwe żeby wszystkie nasze dzieci nagle zaczęły ząbkować ...
mnie się wydaję że ślinianki uczą się pracować bo się rozwijają, przygotowują do trawienia
stałych pokarmów... ząbki gdzieś wyrastają gdy dziecko ma zazwyczaj pół roczku
zdarza się że 4 miesięcznemu bobasowi wyrośnie ząbek,
niektóre rodzą się z ząbkiem w pyszczku ale to rzadko ...

reklama
Ho ho witam
Ale miałam biedę - nie miałam netu i myślałam że zwariuję :-)
Ale dziś wszystko nadrobiłam :-D Święta i po świętach Antek dostał mnóstwo pięknych prezentów a my z m jak zwykle rajstopy i gacie to w standardzie :-D:-D:-D

My sylwka w domu przychodzą do nas znajomi, jedni z dzieckiem drudzy bez więc będzie miło i kameralnie:tak:

My po 2,5 tyg kuracji bebilonem pepti przeszliśmy znów na nan1 i na razie nic się nie dzieje i mam nadzieje że tak już zostanie. Ale tak jak mały budził się co 4,5 h teraz znów budzi się co 3 :-( Nie wiem czemu??

Mój też się ślini i wkłada łapki do buzi, ale gorączki brak!!

asionek, klementinka ślini się obficie ale poznałam najbardziej po tym że jak łąpki wsadza do buzi to gryzie dziąsłami palce. No i podotykałam dziąsełka i troszkę twarde są. Najcirekawsze że w okolicy dwójek dolnych :confused: A marudny jest straaasznie już od chrzcin. Jak nie moje dziecko.. I nie wiem czy to od noszenia czy zęby. Chyba to drugie :baffled:

Ząbkowanie

choinkę się trzyma do Trzech króli ;) ale trzymają i do 2 lutego - Matki Boskiej Gromniczej :)

nie wiem czy to zeby , w kazdym razie wszystko co piszesz ma i moj :)
mi sie wydaje , ze jak juz Monysia napisala slinianki zaczynaja pracowac ( tak kiedys czytalam ) i maluchy poznaly swoje lapki wlasnie w tym okresie i stad maja je w buziaku :)
oczywiscie moze sie zdarzyc , ze ktores dziecko bedzie mialo duzo szybciej zabka , ale chyba nie wszystkie na raz hehe
ja obstawiam dtuga opcje u nas ....
do 2 lutego to nasza napewno nie dotrwa , mnie juz cos strzela od tego igliwa w domu :/ chyba kupie sztuczna :)

elifit ja też już wcześniej pisałam że musze śliniaki zakładać :D łapki w buzi też już standard ;] Na dodatek dziś przy karmieniu notorycznie "przygryzał" mi pierś dziąsłami, więc tylko kwiczałam co chwilke. A na dziąśle górnym w okolicy lewej jedynki wyszła mu poza dziąsło jakaś biała bułeczka... Natomiast podzieliłam sie moimi obawami o początek ząbkowania z teściową, mamą i zostalam sromotnie wyśmiana :baffled: może to i lepiej że nie już.... Ledwo sie z kolkami uporałam :-D

Miałam dzis księcia po kolędzie... Uwielbiam :-D Na szczęście obyło sie bez ekscytacji moim małym poganinem i naszym życiu "w grzechu" ;-)

przydalaby sie nam taka imprezka :) najlepiej z dziewczynami z forum :) fajnie by bylo napewno...

a czemu wysmialy ? niby za wczesnie , ale sa dzieci co szybko zabkuja :)
dobrze , ze u nas nie ma chodzacych ksiazy po domu ...

Kobitki niemożliwe żeby wszystkie nasze dzieci nagle zaczęły ząbkować ...
mnie się wydaję że ślinianki uczą się pracować bo się rozwijają, przygotowują do trawienia
stałych pokarmów... ząbki gdzieś wyrastają gdy dziecko ma zazwyczaj pół roczku
zdarza się że 4 miesięcznemu bobasowi wyrośnie ząbek,
niektóre rodzą się z ząbkiem w pyszczku ale to rzadko ...

no wlasnie tez mi sie tak zdaje :) ciekawe ktory maluch bedzie mial pierwszego zabka :)))

Ho ho witam
Ale miałam biedę - nie miałam netu i myślałam że zwariuję :-)
Ale dziś wszystko nadrobiłam :-D Święta i po świętach Antek dostał mnóstwo pięknych prezentów a my z m jak zwykle rajstopy i gacie to w standardzie :-D:-D:-D

My sylwka w domu przychodzą do nas znajomi, jedni z dzieckiem drudzy bez więc będzie miło i kameralnie:tak:

My po 2,5 tyg kuracji bebilonem pepti przeszliśmy znów na nan1 i na razie nic się nie dzieje i mam nadzieje że tak już zostanie. Ale tak jak mały budził się co 4,5 h teraz znów budzi się co 3 :-( Nie wiem czemu??

Mój też się ślini i wkłada łapki do buzi, ale gorączki brak!!

hehe te gacie i skarpety pamietam zawsze dostawalam w Pl jak jeszcze bylam :)
sylwek zapowiada sie fajnie :)
co do spania to sadzac po innych dzeiciaczkach na forum jakis kryzys chyba zbiorowy jest :) moj tez nagle przestal spac ciagiem jak wczesniej i budzi sie czesciej w nocy :/

u nas też jest ślinienie i gryzienie piąstek i też pomyślałam ze to ząbki ale antosia do buzi nie daje mi zaglądnąć :(
ja dzisiaj usmażyłam górę krokietów z kapustą i grzybami mniammmmmmmm
mąż kupił dla mnie piwko bezalkoholowe na jutro i szampana, ale szampan normalny z alkoholem najwyżej tośka będzie lepiej spała ;P
oj coś padam z nóg dzisiaj :(

nie wiem co jest grane ...
Paula znowu beczy przed zaśnięciem ... wczoraj i dziś ...
nie wiem czy to rączki chodzi czy takie emocje z całego dnia ale nie było raczej po czym ...

No rzeczywiscie zbirowy kryzys ze spaniem :-D
Aneczka spala wczoraj max 2 godziny, choc czasem jak sie budzi po godzinie to wystarczy ja przytulic i zasypia znowu na cala godzine ;)
Teraz przysypia w hustawce - dzis pobila rekord niespania w dzien, miala jedna drzemke 40 min i na zmeczona jeszcze pol godziny temu nie wygladala.

monysia moze dzis bedzie lepiej z zasypianiem :)

A... i dzis zaczelysmy uzywac sliniaczkow bo sie z niej leje litrami...

Witam,ja to jak murzyn na pasach-pojawiam sie i znikam:-D
Ufff nadrobiłam,ale faktycznie forum bardziej leniwe,ale przecież zrozumiale.

My na sylwesytra siedzimy w domciu,zresztą żadna atrakcja dla mnie zabawa sylwestrowa-nie lubie i już.Jakaś inna jestem wiem,ale co ja zrobię..
U nas pojawiły się zielone kupki,zachodzę w głowę co zjadłam -a ja jem wszystko u nas taka tendencja i pediatra nawet zalecała za wyjątkiem kapuchy,kalafiora,śliwek i gruszek,a teraz mam twardy orzech do zgryzienia by znależć winowajcę.

Gabryś dzień przed wigilią dostał katar,łłłłłoooooo matko co to było,panikarz taki straszny z tego mojego chłopaka,że strach-gorszy jak baba,ale dzieki Bogu już lepiej.

Kobitki u nas na koleczki i problemy brzyszkowe pomógł ESPUTICON,Espumisan nie działał.
A wogóle to nie wiem co jest z moimi cycami jeden produkuje pieknie,drugi się opieprza i nie wiem co robić.

Piszecie o ząbkach-moja Julcia pierwszego ząbala dostała jak miała 3 m-ce,więc wszystko możliwe.Mój Gabryś też wkłada piąstki do buziaka i zobi bańki ślinowe,więc domyslam się,że to taki etap u naszych dzieci,bo nie podejrzewam zbiorowe ząbkowanie!!!
A wogóle dopadła mnie jakaś deprecha-nie radzę sobie ze sobą achhh....

ja sie musze pochwalic, dzis pierwszy raz od porodu Kuba byl jak aniolek.
Lezal sobie grzecznie, patrzyl sie na mnie i sie usmiechal. Pozniej przespal 4h az ciezko go bylo obudzic.
Gdyby taki byl na co dzien bylabym bardzo happy:-) Chcialabym, zeby mu tak zostalo. Ale to raczej malo realne, bo za tydz nastepny skok rozwojowy i pewnie bedzie sie dzialo.
Co do raczek i slinienia sie, Kuba robi banki ze sliny, raczki czasem, ale rzadko wklada do buzi. Czesto je wypycha do przodu, mizia sie nimi po twarzy, ale specjalnie im sie nie przyglada. Sliny jakos mega duzo poki co nie widac. Niestety strasznie caly czas ulewa, a zageszczacz do mleka jest beznadziejny, zatyka nawet smoczek nr 2, a dziecko sie tylko wkurza, bo nic nie leci.
Co do mojego resetu w sylwestra, to obym dotrwala do polnocy po takiej dlugiej abstynencji :-D
Gdybysmy sie nie 'slyszaly', NAJLEPSZEGO na ten kolejny rok:-)

reklama
Dziewczyny tak w razie jakbym już do Nowego Roku nie zajrzała to:

Wszystkim Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2012r!!!

Aby był jeszcze lepszy jak ten już kończący się, aby wraz z tym rokiem zamknął się także rozdział problemów z maleństwami, by noce były bardziej przespane, a maleństwa nic nie bolało! Dużo sił i wiary w lepsze jutro i łzy tylko ze szczęścia! Jak najwięcej pociechy z dzieci i partnerów! No i wora pieniędzy aby jedynym Waszym problemem było to na co je wydać ;-)
A!!! I bezbolesnego ząbkowania!!!:-D

Szczęśliwego Nowego Roku i Szampańskiej Zabawy!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry