reklama

Październik 2011

hej
Pogoda tragiczna. Deszcz pada ale w sumie to tak bardzo nic mi się nie chce, że przynajmniej mam wymówkę żeby na spacer nie iść. Już sie zaczelam martwic tym, ze obiad musze zrobic. Od zeszlej soboty nic nie robilam tylko odgrzewalam a pozniej rozmrazalam pierogi ale 3 dzien z pierogami to za duzo ;p.
monika ja używam roztwór nadmanganianu potasu na pryszczyki dziecięce i efekt jejzadziwiający. Po 2 użyciach zniknęły i teraz raz w tygodniu je tym buzie przemywam albo jak na coś buzi wyskoczy. Ciemieniuszka tez sie u nas pojawia i wyczesywanie jej zajmuje mi ok godziny bo młoda ma długie kłaczory a ona tego nie lubi takich zabiegów bo woli być po kąpieli odłożona do łóżeczka. Na szczęście samo wyczesywanie wystarczy.
marti bidulko 3maj sie dzielnie. Moze cos z Twojej diety malej zaszkodziło?

reklama
marti mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej. Ja zaczelam po jedzeniu wieczorami podawac Gripe Water - nie wiem czy to mozna w polsce kupic, to woda robiona na bazie olejku z nasion kopru i Ania ma mniej gazow w nocy, wiec chyba pomaga.

monika fajnie ze cos znalazlas, zobzczysz jak juz poznasz jakies mamy to latwiej bedzie w odwiedziny z dzieckiem wyskoczyc i z kims doroslym porozmawiac :)
A jesli chodzi o jezyk to wydaje mi sie ze mala bardziej reaguje na moj polski i taty angielski, na moj angielski tak sredniawo :-D W ogole uwielbia z tata rozmawiac, najsmieszniej jest jak ja karmie a maz siedzi obok, cale karmienia na niego patrzy i zaczepia gugajac, usmiecha sie i smieje na glos - wszystko z cycem w buzi :)

a ja dziewczyny walczę z tośką bo jest uzależniona od telewizji, jak widzi telewizor to rączka do buzi i jest spokój, a jak wyłączę albo ją tak położę żeby nie widziała to jest histeria. masakra jakaś, nie chcę żeby moje dziecko było maniakiem telewizyjnym

kasia walcz bo dzieci to maniaki szczególnie reklamowe. My Zosi dopiero niedawno pokazaliśmy tv (mąż pokazał) i teraz chodzi co chwile i chce bajki mieć włączone. Ja jej tylko od rana włączam rodzinę zastępczą a później chowam pilota bo skubana sama potrafi włączyć.

Marti ja Marysi podaje dicoflor to jest taki probiotyk co zawiera żywe kultury bakterii i wspomaga trawienie i jest pomocny przy bólu brzuszka. Ja jej to zaczęłam podawać, żeby odciążyć ją troszkę przy alergii i kupki z zielonych zrobiły się żółte. Drogie to jak diabli bo chyba 35 zł kosztuje miesięczna porcja. Dicoflor, krople, dla niemowląt i dzieci, 5 ml - Portal Dbam o Zdrowie . Zalecana dawka to 5 kropelek ale ja daje małej 3, po 5 troszkę stękała.

a u nas się zaczęło ząbkowanie:baffled:

Obawiam się ,że u nas chyba też :szok:

Cytryna jakiś czas temu pisałam o tym Gripe Water na forum ;-) Jest u nas do kupienia :tak:

Co do espumisanu to jak jakiś czas temu pisałam ,u nas było po tym gorzej, odstawiłam herbatkę na laktację, herbatkę koperkową dla małego i espumisan i nie mamy żadnych dolegliwości, oczywiście wszystko odstawiałam stopniowo ,a nie wszystko na raz :tak:
No pomijając to ,że Filip od trzech dni jest bardzo marudny, mało śpi, strasznie się ślini i pcha wszystko do buzi, podejrzewam ząbki bo ma dwa małe punkciki na dziąsłach :baffled: Mówiłam ,że jak nie urok to sraczka :-D

elifit, malutka wspolczuje zabkowania. oby przeszlo szybko i bezbolesnie dla obu stron...
kasiadz ona patrzy bo sie swieci... polecam choinke z mrugajacymi lampkami albo lampke ze swiatlowodem. ja mojej tez nie pozwalam ogladac, a chetnie patrzy

u nas szczepienie dopiero za 3 tygodnie. nie wiem czy szczepic na rota... jakies pomysly ? :cool:

Ostatnia edycja:
Kobiety w Sylwestra pijemy za zdrowie facetów.
którzy nas zdobyli,
kolesi którzy nas stracili,
debili którzy nas rzucili
i farciarzy którzy nas poznają! ;)

SF09-7976.jpg

Wszystkim życzę dużo zdrowia szczęścia w nowy 2012 roku.
Aby spełniły się wasze najskrytsze marzenia,

składam wam życzenia dzisiaj bo jutro mnie nie bedzie na BB.

hehe moja jeszcze dobrze sie trzyma :)

a kiedy sie rozbiera choinke ?? ja mam pierwszy raz i nie wiem za bardzo do kiedy ja trzymac :-D bo chyba nie do oporu hehe

trzyma się do jakiegoś święta w lutym ale większość rozbiera na 3 króli 6 stycznia i my też tak zawsze

monysia,Ty to jestes obrotna!Święta wyprawiałaś,teraz sylwek i to z dwójka małych dzieci....szacun dziewczyno:)

dzięki :tak: bardzo mi się miło zrobiło :-)

Hejka !!!

Młoda zasnęła po 22 a ja razem z nią
sorry2.gif

chłop przyszedł i ani mnie nie budził tylko gre se włączył
jutro zawozi lapka do naprawy więc nie wiem czy będę miała jak Was odwiedzać

muszę troszkę ze szmatą jeszcze pobiegać bo jutro już Mężowi uświadomiłam że musimy jechać kupić mu jakieś gacie na du.pe i jakiś sweter
bo naprawdę jak wieśniak wygląda czasami ...

co do pierdziochów to Dziewczynki wiecie co możecie spróbować ???
u nas jak już nic nie skutkuje to biorę i to nawet tak profilaktycznie
espumisan ale sama łykam 2 tabsy dziennie i młoda fajnie prutka i kupki robi
albo pijcie actimel to też pomaga, zupełnie nie wiem dlaczego ...
w biedronce też jest takie coś bodobnego do actimela i wiele tańsze ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry