reklama

Październik 2011

malutka to fajny dzien :) U nas spanie 0d 21.30, pobudki o 23.30 (na jedzenie), 2 (jedzenie) potem o 3,4,5,6 po czym wlozylam ja do hustawki i tam przespala od 7 do 10. W dzien byla jak na razie 1 dzremka o 14 (cale 40min) i teraz przysypia w hustawce... ale w dzien nie jest zmeczona, ladnie sie bawi i malo marudzi.

reklama
malutka to fajny dzien :) U nas spanie 0d 21.30, pobudki o 23.30 (na jedzenie), 2 (jedzenie) potem o 3,4,5,6 po czym wlozylam ja do hustawki i tam przespala od 7 do 10. W dzien byla jak na razie 1 dzremka o 14 (cale 40min) i teraz przysypia w hustawce... ale w dzien nie jest zmeczona, ladnie sie bawi i malo marudzi.

No dziś nawet fajny choć rano fajnie nie było, był strasznie marudny:-DJak o 18:20 się obudził, to do 19:00 zabawa, o 19:00 kąpiel, 19:30 150ml flacha ,a od 20:00 śpi ,ale to jeszcze raczej nie sen nocny:-D

Kurcze cytryna faktycznie trochę przekichane masz, ona tak cały czas ,czy tylko ostatnimi czasy?

Edit: A żebym nie miała tak dobrze to się obudził o 20:30 i marudzi:wściekła/y::-D

Ostatnia edycja:
Ja mam juz dosyc wstawania co godzine :baffled: czemu ona sie take, budzi? Jak jej nie daje cyca to potrafi lezec bez placzy (tylko sobie ponarzeka) przez dlugi czas - do czasu karmienia - ale nie zasnie... a jak dam cyca to spi po 10 min, przez kolejna godzine...
Kurcze jak mam ja albo nauczyc zasypiac sama albo sprawic zeby spala dluzej?

Ja to przerabiałam ze starszą. Nie chciała ssać smoka i budziła się na karmienie co 1,5h a później co 2h. To zmieniło się dopiero jak przeszłam z nią na mm jak miała 11 miesięcy. Budzi się do dzisiaj na jedno nocne karmienie i nie wiem jak ja tego oduczyć. Teraz mam więcej szczęścia bo Marysia śpi dłużej. Wczoraj zasnęła ostatecznie o 24 i obudziła się dopiero o 7:30 :-)

hej :)
ja dzisiaj dzien sprzatania , rozbierania choinki i gotowania :)
takze dopiero mam czas was doczytac :)

a moze to ksiezyc w pelni?:-)

oooo moze to to ?? :)
tylko czemu u nas w dzien sie popsulo ?? ;))

Oj tak chyba faktycznie coś w powietrzu:-D Bo skoro wszystkie tak miały to raczej z marchewką było wszystko OK:-D
Ja to widzę ,że nasze dzieci to zawsze wszystko zbiorowo, normalnie jakby się porozumiewały telepatycznie :-D

hehe zebys wiedziala , ze zbiorowo chyba jakies smsy sla sobie czy tajna grupe na FB maja :-D

Dzień doberek!
Moje dziecko dziś mega marudne, ząbki już się prawie przebiły więc myślę ,że to jest powodem jego marudzenia, eh niech się już przebiją i będzie spokój
lup.gif

wow juz :szok: ale fajnie czekamy na foto pierwszych zabkow :)

Ja mam juz dosyc wstawania co godzine :baffled: czemu ona sie take, budzi? Jak jej nie daje cyca to potrafi lezec bez placzy (tylko sobie ponarzeka) przez dlugi czas - do czasu karmienia - ale nie zasnie... a jak dam cyca to spi po 10 min, przez kolejna godzine...
Kurcze jak mam ja albo nauczyc zasypiac sama albo sprawic zeby spala dluzej?

wspolczuje :( nie wiem co doradzic ... moze jednak zostaw ja az sama zasnie i opuszczaj ktores karmienia ?? jak nie placze to dobrze niech lezy sobie az usnie :) moj ostatnio jak tak wstawal to lezal sobie i sie smial go hipcia na karuzelce ja poszlam spac dalej i on tez w koncu , ale kiedy to juz nie wiem :)
oby w koncu ladnie malutka spala w nocy !

hejo

mały wczoraj zasnął o 22.30 i obudził się dopiero o 2.30! Jupijej :))) Mam nadzieję że to nie było jednorazowe a początek dobrego :-)

moze sie cos ruszylo ?? :))

Nasz rozkład wyglądał dziś tak:
Poszedł spać na noc o 23:00 ,2:53 flacha 135ml przez sen, 6:15 flacha 135ml przez sen, o 8:10 chłopaki go obudzili więc zabawa ,a potem marudzenie i o 10:20 flacha 120ml, 10:30 sen, 11:20 przebudził się i po 10 minutach znowu padł, 14:10 pobudka i flacha 135ml, zabawa do 15:00 i spacer, na spacerze spał może z pół godziny na półtorej, o 17:00 flacha 135ml i sen od 17:30 do teraz bo właśnie się drze :-D

kurcze ladnie ci w dzien spi !
moj kladzie sie o 19 , czasami max o 19.30
wstaje ok 24 , pozniej o 4.30 i pozniej to juz rano ok 8.30 max 9 ostatnio :) czasami opuszcza karmienie o tej 24 , ale zadko ...
bawi sie z godzine i juz spiacy znowu wiec go klade , ale ostatnio za chwile sie budzi , bo albo baki , albo kupa :/
tak wiec znowu zabawa i ok 12 drzemka , ale znowu cos jemu przeszkadza i wstaje :/
pozniej ok 14 spacer i spi do ok 16 i tutaj jest najdluzszy sen , pozniej klade go ok 17.30 , bo marudzi przez to niesapnie w dzien okropnie i tutaj to juz usypianie jest tragiczne , bo placze i dlugo mu zajmuje zeby zasnac , a jak pada w koncu to chce spac juz na noc co troche jest za wczesnie , bo i tak sobie z 20 przesunal na 19 , wiec go wybudzam na szczescie nie placze :) kapiel , cyc i spanie :)
takze u nas najlepsze sa noce
wczesniej w dzien ladnie spal , a od 3 dni popsulo mu sie cos :/ oby sie naprawilo hehe

hej :)
ja dzisiaj dzien sprzatania , rozbierania choinki i gotowania :)
takze dopiero mam czas was doczytac :)

oooo moze to to ?? :)
tylko czemu u nas w dzien sie popsulo ?? ;))

hehe zebys wiedziala , ze zbiorowo chyba jakies smsy sla sobie czy tajna grupe na FB maja :-D

wow juz :szok: ale fajnie czekamy na foto pierwszych zabkow :)

wspolczuje :( nie wiem co doradzic ... moze jednak zostaw ja az sama zasnie i opuszczaj ktores karmienia ?? jak nie placze to dobrze niech lezy sobie az usnie :) moj ostatnio jak tak wstawal to lezal sobie i sie smial go hipcia na karuzelce ja poszlam spac dalej i on tez w koncu , ale kiedy to juz nie wiem :)
oby w koncu ladnie malutka spala w nocy !

moze sie cos ruszylo ?? :))

kurcze ladnie ci w dzien spi !
moj kladzie sie o 19 , czasami max o 19.30
wstaje ok 24 , pozniej o 4.30 i pozniej to juz rano ok 8.30 max 9 ostatnio :) czasami opuszcza karmienie o tej 24 , ale zadko ...
bawi sie z godzine i juz spiacy znowu wiec go klade , ale ostatnio za chwile sie budzi , bo albo baki , albo kupa :/
tak wiec znowu zabawa i ok 12 drzemka , ale znowu cos jemu przeszkadza i wstaje :/
pozniej ok 14 spacer i spi do ok 16 i tutaj jest najdluzszy sen , pozniej klade go ok 17.30 , bo marudzi przez to niesapnie w dzien okropnie i tutaj to juz usypianie jest tragiczne , bo placze i dlugo mu zajmuje zeby zasnac , a jak pada w koncu to chce spac juz na noc co troche jest za wczesnie , bo i tak sobie z 20 przesunal na 19 , wiec go wybudzam na szczescie nie placze :) kapiel , cyc i spanie :)
takze u nas najlepsze sa noce
wczesniej w dzien ladnie spal , a od 3 dni popsulo mu sie cos :/ oby sie naprawilo hehe

Nie zawsze mam tak kolorowo, przedwczoraj spał może wszystkiego od rana no nocnego snu z 15minut, ale czasem bywało i tak ,że spał dosłownie cały dzień, budził się tylko na cyca i dalej w kimę, teraz też padł dopiero o 21:30, ale oczywiście nie sam tylko tatuś go lulał, tak go lulał ,że i siebie też ululał i to już dziś drugi raz:-D:-D

Miałam Was ostatnio pytać i zapomniałam, nie pamiętam jak to było u moich starszych chłopaków, czy Wasze dzieci jak się urodziły to miały na dole białe dziąsła? Bo mój miał i teraz jak byliśmy u Pani doktor co myślała ,że mnie zaskoczy ,że zęby mu idą to mi wyskoczyła ,że już lada dzień mu się przebiją bo je widać i czuć, to ja jej na to ,że on takie białe dziąsła to ma od urodzenia, co prawda mniej widoczne ale były, a ona mi na to ,że niektóre dzieci się rodzą już z ząbkami, a on najwyraźniej się urodził z takimi pod dziąsłami i że na to wychodzi ,że od urodzenia mu już wychodzą... Troszkę mnie babka zszokowała :szok::-D

Ostatnia edycja:
Moja Hania dzisiaj jest bardzo marudna, nic jej nie mogłam dogodzić, sama nie wiedziała czego chce. No i znalazłam winowajce chyba - właśnie dostałam okres :wściekła/y: Malutka to Ty chyba pisałaś,że podczas okresu dzieci jeśc nie chca itp. Marudzenia tez się to tyczy chyba. Mam nadzieję,że szybko minie i wróci mój aniołek grzeczny :-)

Moja Hania dzisiaj jest bardzo marudna, nic jej nie mogłam dogodzić, sama nie wiedziała czego chce. No i znalazłam winowajce chyba - właśnie dostałam okres :wściekła/y: Malutka to Ty chyba pisałaś,że podczas okresu dzieci jeśc nie chca itp. Marudzenia tez się to tyczy chyba. Mam nadzieję,że szybko minie i wróci mój aniołek grzeczny :-)
Tak :tak: Ja pisałam, u nas tak było... Przejdzie jej jak okres minie ;-):-D

Miałam Was ostatnio pytać i zapomniałam, nie pamiętam jak to było u moich starszych chłopaków, czy Wasze dzieci jak się urodziły to miały na dole białe dziąsła? Bo mój miał i teraz jak byliśmy u Pani doktor co myślała ,że mnie zaskoczy ,że zęby mu idą to mi wyskoczyła ,że już lada dzień mu się przebiją bo je widać i czuć, to ja jej na to ,że on takie białe dziąsła to ma od urodzenia, co prawda mniej widoczne ale były, a ona mi na to ,że niektóre dzieci się rodzą już z ząbkami, a on najwyraźniej się urodził z takimi pod dziąsłami i że na to wychodzi ,że od urodzenia mu już wychodzą... Troszkę mnie babka zszokowała :szok::-D

malutka,moja tak ma!!!!górne i dolne dziąsełka są białe i jeszcze w szpitalu pediatra mi mówiła dokładnie to co tobie,ze szybko jej wyjdą...zrobiłabym Wam zdjecie zeby pokazac,ale moja komórka złomem wyjdzie zamaz totalny,a cyfrówka zepsuta:(ale mówiła też,że tak może być ze one wyjda i w 6 m-cu,a mała bedzie cierpiec przez to zasrane przebijanie sie ząbków...

moja jak nie umie łapać zabawek,tak gryzak chwyta perfekcyjnie i ładuje do buzi i "wykorzystuje" go tak jak nalezy....:tak::tak::tak::tak:i widać,ze jej lzej...<najgorzej tylko ze na koniec karmienia podgryza mamuskę w suty:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:>

kurde,współczuje!!!!!
Tak :tak: Ja pisałam, u nas tak było... Przejdzie jej jak okres minie ;-):-D
tak...chyab ze bedzie trwał tak jak pisałas 9 dni i wtedy bedzie masakra <Ati nie czytaj....>

malutka,a ja mam pytanie,czy przed miesiaczka czułaś "jajeczkowanie",bo ja od kilku dni tak raz/dwa razy dzinnie przy karmieniu czuje bol brzucha na dole,jakby w jajnikach,jakby niżej na okres.....czy tez tak miałaś?>?????bo ja to po tych waszych postach mam stresa dot.miesiaczki:sorry::sorry::sorry::sorry:

reklama
Cytryna bardzo Ci wspolczuje nocek, Ania faktycznie nie daje pospac, ale dzis jestem z Toba. mala sie budzila co godzine na pierda :confused2:
Jagmar ladnie Ci pospala :) ale sie nie chwal na forum, bo bedziesz miec 2 nocki z glowy :cool2:
Malutka i jak Filipek znosi zabkowanie ?
Ati oby malej szybko przeszlo, Tobie przy okazji tez

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry