Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Justyś - może ma gorszy dzień i tyle, albo jest mega przemęczony tym nie spaniem i dlatego się wydziera![]()
my obcinamy u raczek 2 razy w tygodniu,rosna jak oszalałe!Czy Waszym dzieciaczkom też tak pazury rosną ?
Ja obcinam małej raz w tygodniu i wiecznie ma dzioba podrapanego i zauważyłam że ręce w oczy pcha kurde...

albo przy cycku) a ja ją brałam do siebie po pierwszym karmieniu. W tym czasie 2x podchodziłam do nauki samodzielnego spania i zasypiania bez skutku, dopiero jak mała skończyła 9 miesięcy to bez większych problemów nauczyła się sama zasypiać i od razu wyeksmitowaliśmy ją do jej pokoju. Musieliśmy poczekać na odpowiedni moment i tylko dwa dni poświęciłam na zmianę jej przyzwyczajeń. Teraz z Marysią spałam od samego początku, już w szpitalu. Z nią jest mniej problemu bo ona sama zasypia w swoim łóżeczku i biorę ją do siebie dopiero ok 6h i leży w naszym wyrku do 11. No i zdarzają się takie noce (na szczęście rzadko), że mała nie chce sama leżeć i muszę ją brać do siebie.
za co dostal opieprz. Moja drapie sie tylko w nocy, dlatego nadal spi w rekawiczkach.moja też od samego początku śpi pod kołderka,śpiworek leży i był tylko raz użyty.
Wczoraj była próba sił która wygrałam ja,mała o 23 płacz marudzenie włączyła po to tylko żeby na rączki wziąśc ale byłam twarda i nie wzięłam tylko trzymałam ją za rączkę śpiewałyśmy aaaa i wkońcu usnęła:-)
Aha przypomniało mi się że któraś tu pisała ze ma problem z dopraniem plam po kupce polecam mydełko Dr.Beckamm,jest w każdym markecie na dziale proszków i kosztuje ok 5 złoty,jest rewelacyjne do plam
Jagmar zdradz przepis na twój gulasz bo mi jakoś nie wychodzi
Tylko nie wmawiaj sobie odrazu że jesteś zła matką. Jak długo płacze to każdej wysiadają nerwy i cierpliwość. Mam nadzieje że ten płacz nie zwiastuje jakieś choroby jak u malutkiej. Może poprostu ty jesteś gdzieś w środku podminowana bo mężuś wyjechał niedawno i on to wyczuwa.Boże moje dziecko dziś się drze w niebogłosy nie mam pojęcia czemu:-( Spał dziś 2 razy po 20 minJa gdzieś robie chyba błąd w jego wychowaniu, trace siły i cierpliwość!!!
Mierzyłam mu tem. w pupie 37C to chyba normalne więc nie wiem czemu on tak płacze:-( Teraz zasnął w huśtawce a mnie łeb pęka:--(
U nas też pazurki można obcinać co drugi dzień, a i tak coś tam zawsze drapnie. A w nogach nie obcinałam jeszcze bo położna mówiła że nie trzeba bo same się wycierają o śpioszki.Czy Waszym dzieciaczkom też tak pazury rosną ?
Ja obcinam małej raz w tygodniu i wiecznie ma dzioba podrapanego i zauważyłam że ręce w oczy pcha kurde...
,kupy ze śluzem, katarek ciagle w nosie i tak sobie myśle że to może jakiś alergiczny, ale co 4-5 dni chodzimy na osłuchanie, narazie czysto. Mała śpi jak zając pod miedzą po 20 min. W nocy też by spała ciągle przy cycku, często się wybudza, czego efektem jestem nie wyspana, do tego ta pogoda deszczowa.