reklama

Październik 2011

Lena, a u nas -12:) hehe - to i tak cieplo:D
Dobry argument z tym wirusem, ale pewnie jakies uzasadnienie jest zeby zachowac szczegolna higiene (nam tez lekarka to radzila), moze namnaza sie w jelitach czy cos... Maxio dostal ta szczepionke razem z innymi w 2 m-cu zycia i nie mial zupelnie zadnych niepozadanych objawow (moze ciut wiecej spal tylko)

A dlugosc mlodego sama bym chetnie zmierzyla, ale gdzies mi sie moj centymetr krawiecki zapodzial.... Jak mial 2 m-ce mierzyl 60cm

Justys ja mysle, ze maly wyczuwa twoje zdenerwowanie, dlatego moze dawac czadu... Moj w weekend nie chcial za nic zasnac, a ja specjalnie nawet ciut wczesniej go wykapalam, bo chcialam miec wiecej czasu zeby sobie torta zrobic, a skonczylo sie na tym ze jasniepan dopiero po 11 odlecial i to tylko dla tego, ze w koncu sama olalam sprawe i kazalam R kupic gotowca, to wtedy tez sie wyluzowalam i mlody padl jak mucha...

Malutka, super ze Filipkowi juz sie lepiej robi!:)

Mojej dziecinie tez pazurki mega szybko rosna (oczywiscie te u nog to wrecz przeciwnie - obcinalam tylko raz i jedynie u duzych palcow, a byly juz pokazne:))

Cytryna, normalnie Twoj maz jest bezbledny! Az sie wglos usmialam jak o tym obgryzieniu przeczytalam:) Moze to wcale nie glupie, przynajmniej zerowe szanse zeby dziecko dziabnac nozyczkami, albo obcinaczem;-)

reklama
Dzień dobry :-D

malutka - zdrówka dla małego nawet nie doczytałam, że aż takie cholerstwo go dopadło :-( bidulek mały :-(

My młodej na długość nie mierzymy, u nas się nie mierzy półki nie stanie na swoich nogach :tak: na szczepieniach tylko sprawdzają czy urosła głowa i cyc ;-) ale widzę, że rośnie bo z ciuszków powyrastała i ubieramy te na 3 - 6 miesięcy

Cześć i czołem

My dzisiaj idziemy ze starszą na ostatniego pneumokoka. Młodą też mogłabym już zaszczepić ale nie mam recepty na szczepionkę :-p więc pewnie za tydzień będziemy musieli się pofatygować. Idę się ubrać bo dzisiaj spodziewam się przesyłki kurierskiej i listoznosza a starsza dłużej pospała :D juuupi!!!

Witam
No niestety sposób na koszulkę zawiódł :-( Mały i tak się budził w nocy i o 4tej wylądował u mnie w wyrze:-(:-( Bardzo czujnie śpi , wszystko go wybudza i ciężko zasypia. Może to zęby?? Taka maruda że szok:szok:
Jutro ide na szczepienia to się podpytam, niech mu tam pozagląda.
Ksiądz był , nawet było miło wyświęcił wszystko i wszystkich zabrał koperciochę i poszedł i tak najlepsi są zawsze ministranci tak fałszowali że nie mogłam ze śmiechu wraz z księdzem oczywiście tak się naśmialiśmy :-D

hejo

mój mierzy 64cm, niektóre pajace 68 już przykrótkie.

śpi pod kołderką, śpiworek użyty kilka razy, czasem jak sie rozkopuje w nocy to mu zakładam. Ale jak uśnie przy cycu to przecież na śpiąco nie założe

malutka dobrze że małemu lepiej :)
pryzybela spóźnione ale szczere życzonka :)
justyś mały wyczuwa twoje rozdrażnienie, a co się przejmujesz śpij z nim! Ja mojemu koło buzi kładę pieluszkę którą do karmienia używamy. I tam zawsze coś mojego zapachu jest :)
ja pakuję w śpiworek na śpiocha:) rozpinam śpiworek w łóżeczku, kładę małą, delikatnie przekładam rączki, zapinam zamek i gotowe:)

Witam szanowne lachonarium :D

Wdrożyłam sie w portal wymiankowy i stary się drze, że tylko na necie siedze :-D fakundo! Chyba nie widzi ze ma dziecko zadbane, uśmiechnięte a w domu posprzątane :D
Właśnie odkryłam, że Maro na butelce już powinien mieć prawie smoczki 3, a dalej jedzie na jedynkach i jakoś mu nie przeszkadza... Patrzcie Państwo, człowiek całe życie sie uczy :D

Moje maleństwo śpi ze mną. Wygoda, wygoda, wygoda... Poza tym bardzo często miewam okropne sny, w których śpię z synkiem. Nagle gdy się budze już na jawie patrze A JEGO NIE MA. I wale tymi poduszkami, kołdrami, rzucam się na łóżku, zaglądam do poszewek... I wtedy przeważnie dobiega mnie kwęk małego z jego łóżeczka... Boże! Ile strachu za każdym razem przeżywam to tylko ja wiem...
Zauważyłam też, że gdy śpimy razem on budzi się przy każdej mojej zmianie pozycji. Chyba też bedzie trzeba z tym skończyć:baffled:

Maro wreszcie rwie się do siadania... Już myślałam że coś z nim nie tak...:zawstydzona/y: ALe wczoraj sie tak dziwnie podciągał, dałam się chwycić za dwa palce i usiadł :-D Pierwszy i ostatni raz. Teraz mama już nie da paluszków do chwytania bo to za wcześnie na takie ceregiele.

Wiecie co mnie jeszcze spotkało? Dowalili mi staż w szpitalu w WADOWICACH. No chyba ich cycki poswędują... Przecież to 70 km od mojego miejsca zamieszkania... Ludzie no... Jak ja mam tam dojeżdżać. Jeszcze czteromiesięczne dziecko w domu czekające na mnie, a mamusi niestety nie będzie cały dzień... Bo zanim dotrze ze stażu na nasze zadupie to chyba bedzie ciemna noc... A na uczelni powiedziano mi sorry gregory, albo idziesz, albo wypad :-(

Malutka dużo zdrówka dla Filipa! Super suwaczek ząbkowy :D
Justyś mój ma takie jazdy jak jest bardzo zmęczony (np. mało śpi w ciągu dnia). Wtedy nawet pozwalam mu kimnąć się na moich rękach żeby troche odespał i był "lepszy".

A ubranka na razie nosimy na 68cm :)

hej
mój patent usypiania nadal działa wczoraj była powtórka wymuszania łapek i 2-0 dla mnie :-)
ja też zaczęłam używac wkońcu śpiworka i też mam go w łóżeczku odpięty i jak np uśnie w huśtwce wieczorem to wkładam do łóżeczka zapinam go i jest git
a cóz to za portal wymiankowy?

Zapomniałam napisać że Tośka waży 6100 i wreszcie przystopowała z tyciem:) przybrała 100g przez 2 tyg. I dobrze bo inaczej zanim by miała roczek to w takim tempie w jakim przybierała przegoniła by mnie;-)

reklama
Hejo!

Ale mnie tu dawno nie bylo! Jako ze z malym juz sie stabilizuje wszystko powoli to moze uda mi sie wdrozyc zpowrotem w watek ;-)

mileczka niezle chamstwo z tym stazem, mogliby ci pojsc troche na reke :oo:

Justys u nas z zasypianiem ostatnio byl istny armagedon. Od wczoraj ladnie zasypia sam, ale nie chwal dnia... ;-) Wiec nie wiadomo jak bedzie hehe. Mam nadzieje ze juz mu tak zostanie.

Maly mierzy 60 cm ale jak go sama mierze to zawsze mi inaczej wychodzi.

Ok doczytam reszte pozniej bo maly zboj sie obudzil :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry