reklama

Październik 2011

Cześć
ale śpiąco dzisiaj. Siedziałam na kanapie i oczy same mi się zamykały ale to jak zwykle moja wina bo poszłam późno spać. Maleńka się obudziła i muszę ją przebrać po nocy i za obiad się zabrać bo gulasz sobie wymyśliłam a to się musi trochę dusić.
Do tego podbrzusze mnie zaczęło pobolewać. Chyba powinnam pójść do lekarza ale nie mam kiedy.

reklama
jagmar - ja moge powiedziec ,ze od porodu nie widzialam czystej wkladki i ten sluz to jest roznokolorowy, moze jak bede z malym na wizycie kontrolnej to sie o lekarza popytam. Ostatnim razem , gdy mialam kontrole poporodowa i powiedzialam, ze ciagle plamie to ona zakukala do srodka i stwierdzila,ze nic nie widzi niepokojacego.. no ale po cc to moze byc cos z wewnatrz? tak sobie rozmyslam nad tym. Oczywiscie nie ma kasy na prywatnego gina to musze poczekac sporo zanim wizyte bede miala.

Moj maluszek wysuszony okropnie, smarowanie nie pomaga, a krem aveena (agadaria)wysylaja tylko w obrebie US, musze poszukac w necie wiecej , moze znajde jakis sklep co mi go wysle tu do fin..

w sumie do diety jak na skaze mozna sie przyzwyczaic, tyle ze w sklepie spedzam wiekszosc czasu na czytaniu :-) oby sie tylko poprawilo tzn twarz wyglada duzo lepiej, dzis za uszkami bylo juz sucho wiec obawiam sie ,ze cos nas uczula,ale odstawilam tyle skladnikow, ze nie wiem co. Zaczne testowac za jakies 2 tyg

u nas snieg i mrozik, ale podobno zima sie skonczy za niedlugo(przynajmniej przerwa ma byc w zimowej pogodzie)

milego dnia!

Witam się:happy2:

U nas dziś o niebo lepiej, chyba już go nie boli ,a bynajmniej nie tak... Noc przespał całą, padł przed 22-gą o północy dałam mu przez sen flachę, obudził się o 5-tej, zasnął od razu przy flaszce i obudził się o 9-tej... Zjadł, chwilkę się ze mną pobawił i o 10 poszedł dalej w kimę...

Jagmar Ty mnie tą marchewką nie strasz!:-D:-p

Witam z rańca
Właśnie zaliczyłam 40minutowy relaks w wannie przychodzę a maleństwo nie śpi tylko zagląda i gada ze sufitem chyba ha ha ha. Dobrze że ona mi pozwala na moje przyzwyczajenia, ale zauważyłam że też lubi w wannie siedzieć zawsze się cieszy i fika nóżkami jak tylko ją wsadzimy do wanienki.:-)

Kurcze czas tak szybko leci zamierzam przedłużyć urlop macierzyński i jeszcze wykorzystać zaległy urlop za 2011rok, chcę jak najdłużej nacieszyć się małą a do pracy to mi się nie opłaca wracać i nie wiem co mam robić, otóż do pracy dojeżdżam 20km kiedyś jeździliśmy z mężem po drodze było, potem mąż stracił pracę i przez rok siedział w domu no to sama jeździłam autem, koszty w cholerę bo na jednego już wtedy się nie opłacało jeździć a teraz przy tych cenach to bym musiała na paliwo 500zł miesięcznie wydawać no i czasu długo zajmuje dojazd bo taka ciulata droga jest że nie da się szybko jechać na dodatek kręta w zimę rok temu to zaliczyłam barierki dobrze że tylko bok rozpierniczyłam, no i od roku mąż prowadzi działalność więc on jeździ autem wcześniej pożyczaliśmy od teściów ale teraz jest mała no i auto jest potrzebne jak się mieszka na zadupiu to niestety tak jest. Nie stać mnie w tym momencie na samochód bo zyski z działalności idą jak na razie na pokrycie kosztów no i nie wiem co tu robić chyba trzeba poszukać czegoś blisko domu, ale cienko to widzę przy tym bezrobociu masakra że wszystko musi być takie skomplikowane.:wściekła/y:

Dobra to dość marudzenia.

malutka współczuje problemów z uszkiem brryy
pryzybela Wszystkiego Najlepszego:-)

Hej
U Nas jako tako, mały chyba wyjażył że nie ma starego i nocka przesrana:wściekła/y: Mały się kręcił, wiercił, smoczek wypluwał, to znów się rozbudzał a ja tylko z wyra do wyra:wściekła/y: Aż w końcu go wzięłam do siebie, Boże ja nie mam silnej woli:-( Dlaczego on nie śpi tak ładnie w łóżeczku jak ze mną???? Ja tego nie rozumiem :-(:-(

A takie pytanko? Czy wasze dzieciaki śpią już pod kołderką czy dalej pod kocykiem?? Mój pod kocykiem bo boje się że się zakopię pod kołderką:-(

Drzemki w dzień znów po 30-40 min:-(

Hej dziewczeta :-)
Pisałam Wam,że wczoraj okres dostałam i nie wiem o co chodzi ale miałam kilka kropel i koniec? Kurde jakieś plamienia chyba, ale brzuszek to mnie 2 dni wczesniej pobolewal troszku wieczorem. Miała z Was któraś takie plamienie jednodniowe tylko?
ja też tak miałam w grudniu. 20 jeden dzień plamienia a w zasadzie 1 godzina i potem 25 tak samo, nie wiem co to było?
Ale 19 mam wizytę poporodową u gina (dopiero:zawstydzona/y:) więc sie spytam

Justyś1985 moja spi w spiworku i na to jeszcze przykrywam ją kocykiem. Słyszałam,że bezpiecznej niemowlaka w spiworku aby sie nie przydusił kołderką właśnie. Ja to i tak mam monitor oddechu, wiec spie troszku spokojniej.

Hej
U Nas jako tako, mały chyba wyjażył że nie ma starego i nocka przesrana:wściekła/y: Mały się kręcił, wiercił, smoczek wypluwał, to znów się rozbudzał a ja tylko z wyra do wyra:wściekła/y: Aż w końcu go wzięłam do siebie, Boże ja nie mam silnej woli:-( Dlaczego on nie śpi tak ładnie w łóżeczku jak ze mną???? Ja tego nie rozumiem :-(:-(

A takie pytanko? Czy wasze dzieciaki śpią już pod kołderką czy dalej pod kocykiem?? Mój pod kocykiem bo boje się że się zakopię pod kołderką:-(

Drzemki w dzień znów po 30-40 min:-(

Spróbuj zrobić tak jak ja robiłam :-D Zdejmij swoją koszulkę w której śpisz i połóż mu przy nosku tak by mógł się w nią wtulić :-D;-) A mój po kołderką śpi od samego początku:tak:

A śpiworek mam ale jeszcze ani razu nie użyłam:-D

reklama
Moja do 2 miesiąca spała w rożku , ale jak nabrała siły to się tak rozpychała że rożek się otwierał bo się tak wściekała że nie ma ruchu teraz śpi w śpiworku takim mięciutkim , ale nie mamy zamka bo się popsuł to w nocy przekładam jej jeszcze kocyk, ale jak długo do niej nie wstaje to się rozkopie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry