reklama

Październik 2011

hej :)
moj dzisiaj pospal ciagiem 2,5 h , ale tylko dlatego , ze sie z nim polozylam :) kurka nie moge co ranek klasc sie z nim i spac do 12.30 :/ ale jak widac moze spac wiecej niz 10 min. ... mam nadzieje , ze mu sie odwidzi :)
dobrze , ze chociaz noce sa super :) zawsze to cos

Nie zawsze mam tak kolorowo, przedwczoraj spał może wszystkiego od rana no nocnego snu z 15minut, ale czasem bywało i tak ,że spał dosłownie cały dzień, budził się tylko na cyca i dalej w kimę, teraz też padł dopiero o 21:30, ale oczywiście nie sam tylko tatuś go lulał, tak go lulał ,że i siebie też ululał i to już dziś drugi raz:-D:-D
Miałam Was ostatnio pytać i zapomniałam, nie pamiętam jak to było u moich starszych chłopaków, czy Wasze dzieci jak się urodziły to miały na dole białe dziąsła? Bo mój miał i teraz jak byliśmy u Pani doktor co myślała ,że mnie zaskoczy ,że zęby mu idą to mi wyskoczyła ,że już lada dzień mu się przebiją bo je widać i czuć, to ja jej na to ,że on takie białe dziąsła to ma od urodzenia, co prawda mniej widoczne ale były, a ona mi na to ,że niektóre dzieci się rodzą już z ząbkami, a on najwyraźniej się urodził z takimi pod dziąsłami i że na to wychodzi ,że od urodzenia mu już wychodzą... Troszkę mnie babka zszokowała :szok::-D

no widzisz u ciebie wkrtake jest , a u nas od kilku dni maly ma problemy ze snem w dzien :/ spiacy jest na maksa , zasnie i zaraz jakas kupa ,baki i koniec spania :/ wrrr
moj ma jasniejsze na gorze dziaselka , ale nie tak , ze az biale :)
niezle , ze od razu mu zeby szly :)

Witam się i ja :-)
M mój dziś pojechał na statek:-(:-(:-( Na 3 tyg ale dla mnie to jak wieczność:-( No trudno coś za coś, całe szczęście że mam Antka :tak: Jest całym moim życiem:tak: O jaka ja sentymentalna;-) Ale co prawda do prawda:-)

Byliśmy wczoraj z m w kinie, więc miło spędziliśmy wieczór. Mały spał ładnie pierwsza pobudka o 02.30 potem 05.30 i ze mną w łóżku do 9tej , musiałam go wziąć bo tak marudził , wypluwał smoczek a ja wstawałam w kółko z łóżka myślałam że *******ca dostane:wściekła/y: Aż go wzięłam i spokój:szok: Zastanawiam się czy go z powrotem do kołyski nie wrzucić bo mogę sobie ją ustawić koło łóżka i tylko łape wyciągam i mu podaje smoka a do łóżeczka musze wstawać bo stoi przy ścianie:wściekła/y:

szybko zleci :) za to pozniej masz meza non stop z wami , zazdroszcze !!
ja lozeczko na noc przestawiam troche bardziej w strone mojego wyrka zeby na karmienie bylo blizej i zebym nie musiala wychodzic z cieplego lozeczka hehe

Hejka witam w Nowym Roku i dużo zdrówka życzę.:-)
dawno nie zaglądałam jakoś czasu brak:-(
Kurcze jak przeczytałam ile wasze dzieciaki ważą to szok moja Martyna waży dopiero 4700, ale przybiera więc to się liczy karmimy się tylko cycem.

No dziewczyny rok zleciał jak z bicza strzelił też wyczekiwałam 2kresek na teście od 3lat dowiedziałam się o ciąży w tłusty czwartek pamiętam jak dziś strasznie śmierdziały mi pączki teściowa nakupiła pączków i darła się że ani jednego nie zjadłam a one mi tak śmierdziały, że aż mnie mdliło wieczorem zrobiłam test i z niedowierzaniem zaglądałam na 2kreski i kupiłam jeszcze 2 testy żeby się upewnić, ale byłam szczęśliwa wyłam ze szczęścia . Teraz jak patrzę na bąbla i na męża jak się do niej uśmiecha i tuli to też mi się płaczki zbierają. Ah i znowu mi się beczeć chce:-)

kruszynka mala :) moj to juz pewnie do 7000g dobija co czuje w lapach :)
oj szybko zlecial bardzo szybko !!
tez mam tak , ze patrze na malego i ze szczescia mi sie plakac chce
czsami jeszcze nie wierze , ze on juz jest z nami :)

ja dam na poczatek łyżeczke
moja własnie prawie usiadła,chwyciła się kołderki i tak podciągnęła że już siedziała prawie musiałam ja na siłę położyc żeby się sama nie udeżyła o szczebelki

wow niezle :)
moj za to zamiast sie podciagac i przewracac z brzuszka to zaczyna sie czolgac :) dzisiaj sam sie przekrecil o 180stopni na macie :) ale kosztowalo go to sporo wysilku , bo stekal jak szlony , juz nie wspomne jak sie denerwuje , ze czolgac normalnie sie nie moze jezcze :)

A u nas w sklepach czekoladowe zajączki i jajka wielkanocne :-D

Moja ma paskudny chrypiący kaszel a na ten tydzień powinnam zapisać ją na szczepienie, można szczepić przy kaszlu??? bo tu na pewno mi powiedzą że tak, ale ja mam wątpliwości, na internecie się naczytałam że lepiej się wstrzymać, ale nie wiem ile to u niej będzie trwało, bo jak miesiąc, jak u starszej to jej w życiu nie zaszczepię...

hehe juz ??
u nas wyprzedaze zimowe , a nowa kolekcja to juz bikini :szok:

ja bym nie szczepila :no: jak moj mial katarek to polozna mowila , ze szczepic mozna , ale ja wolalam poczekac i nie zaszczepilam jednak ...

Hej
Zaczęłam dzisiaj pakowanie bo w końcu się przeprowadzamy :D
Właśnie Zosia wcisnęła młodszej siostrze lizaka do buzi muszę na nią uważać bo coraz śmielej postępuje z młodszą siostrą. Wczoraj ją podniosła z fotelika (!) jak to zobaczyłam to myślałam, że mi serce przez gardło wyskoczy. Kochana siostra chciała ją pocieszyć bo płakała.
.

no co martwila sie i chciala pomoc mamusi :) racja z takimi maluchami to trzeba uwazac , bo maja rozne pomysly dziwne :)
zycze bezproblemowej przeprowadzki !

Eh.... Zęby swoją drogą, ale dziś zauważyłam ,że on głównie płacze jak chce się go położyć, bierze rączki do góry i w krzyk, coś mnie tknęło ,że może go boli uszko bo niemożliwe żeby aż tak bardzo krzyczał na zęby, dosłownie jakby go ze skóry obdzierali, dotknęłam go do prawego uszka ,a on w krzyk, wzięłam go na ręce i się uspokoił, więc ja go znowu do tego uszka ,a on znowu w krzyk, ubrałam go, założyłam czapkę ,a on się od razu w nią wtulił prawą stroną, poszłam do lekarza, okazuje się ,że miałam rację, ma zapalenie ucha i dostał antybiotyk ospamox:-( No i znowu mi wyskoczyła o tych zębach, chyba zapomniała ,że tydzień temu mnie widziała:oo2: Qrwa jak nie urok to sraczka! I nie mam pojęcia skąd te zapalenie ucha:-(

kurcze biedak malutki :( to stad ten placz :(
dobrze , ze poszlas do lekarza
duzo zdrowka dla maluszka i oby szybko przeszlo !! :)

Dziewczyny porusze temat glowki, bo kazali mi moja ukladac na pleckach do snu, czasem obracalam na bok, i wlasnie zauwazylam ze dziecko zaczyna miec plaska glowke!! Do tego z jednej strony bardziej niz z drugiej. Spanie na brzuchu nie wchodzi w gre-mala sie buntuje. Jak wasze dzieciaki? Jak je ukladacie do snu?

moj w dzien spo tylko na brzuszku , pozniej do ok 24.30 tez na brzuszku spi , bo ja na chodzie jestem wiec mam wglad na niego
chociaz on sam ladnie sobie glowke przekreca i noska nie wtula w materac , ale poczekam jeszcze troche ze spaniem nocnym na brzuchu
na pleckach spi od tej 24 do rana juz
glowki nie ma splaszczonej , bo sam sobie macha nia i zmienia co chwile strone , a jak byl malusi to ja staralam sie go klasc na zmiane
w kazdym razie to przechodzi pozniej :)

Hej dziewczyny!
Moj synio sobie wlasnie ze mnie smoka zrobil i dlatego nie pisuje, bo jedna reka to masakra. A chlopinka moj spi w dzien tylko na cycu i to lekki ma sen jak diabli. No super spi tez na spacerze, ale z racji pogody na codzien niewykonalne i to pewnie gdzies do kwietnia;/
A narazie wszelkie proby uczenia samodzielnosci koncza sie mega rykiem i nerwowoscia malego. Jak ma mnie blisko to zaryzykowalabym stwierdzenie ze nie placze wcale....
Kurka gdyby robal na wadze lepiej przybieral, to bym sie tak nie dala zniewolic... Jak juz na sen nocny zapadnie to po 7h spokojnie spi ciagiem w lozeczku i nie ma problemu...
.

maly cyckocholik :)
w dzien to i mojemu sie lekki sen zrobil :/ wczesniej spal jak zabity , a teraz byle bak go budzi ... przez to malo spi
ale skubaniec ze mna to spi i nic go nie rusza ...
w nocy tez u nas ze spaniem nie ma problemu na szczescie :)
takze bardzo podobnie mamy :)

reklama
Dziekuje Agadaria, chociaz to juz wlasciwie wczoraj bylo:) Ech.... no i fajnie by bylo jakby to 19 byly:D

Asionek, maminsynkow sobie "wyhodujemy" hehe:) Maxio przy cycu tez spi jak ta lala:) Dobrze ze chociaz noca daja nam odpoczac od siebie smyki:D

Ostatnia edycja:
Nie:no: Zapalenie ucha ma jak nic, najgorsze jest to ,że nawet katarku nie było ostatnimi czasy, boję się aby nie miał jak mój najstarszy, on od dziecka ma problemy z uszami, byle katarek i on na uszy nie słyszy i zaraz zapalenie ucha ma! Ile ja się z nim do Warszawy najeździłam i stale pod kontrolą foniatry jest, nawet problem z mową miał przez to, Boże aby to się tylko nie powtórzyło!!!:-(
malutka ja tez od dziecka tak miałam że zaraz uszy itd i wiesz co się okazało alergię miałam i w nosie mnie zatykało kataru nie było za to z zatok prosto do uszka i lekki wiaterek czy po kąpieli nie wysuszone na maksa i zaraz zapalenie ucha sprawdz czy to nie alergiczne jakoś :sorry:

Ivi moja mama siostrze podkładała pod główkę (a w zasadzie obok) woreczki z solą drobnoziarnistą, żeby nie obracała łepetynki ciągle na ten sam bok ale czy to skuteczne było to nie powiem. bo aż takich szczegółów nie pamiętam.

Malutka szybkiego powrotu do zdrowia dla synka. Czy takie zapalenie uszka może się wziąć od rosnących zębów? Coś mi się kiedyś o uszy obiło, że nawet takie rzeczy się przy ząbkowaniu przytrafiają.

hej,
u mnie od 2 dni brak snu bo młoda protestuje:( i tak się skończyło usypianie o 20 ;(
wybaczcie ale nie dam rady nadrobić zaległości weekendowych.
ale mogę sie pochwalić że pierwsza większa podróż samochodowa zaliczona i minęła bardzo dobrze:)

hej

mój śpi tylko na pleckach, sam główkę sobie przekręca. A jak się budzi to potrafi tak szybko z jednej str na drugą, lula się ;-) U mnie spanie na brzuszku odpada, i mój od jakiegoś czasu nie uśnie sam w łóżeczku, albo ręce albo leżaczek :-(

niezle te nasze dzieci sie zmowily co do spania :/ jakis bunt ?? :-D

Dziekuje Agadaria, chociaz to juz wlasciwie wczoraj bylo:) Ech.... no i fajnie by bylo jakby to 19 byly:D

Asionek, maminsynkow sobie "wyhodujemy" hehe:) Maxio przy cycu tez spi jak ta lala:) Dobrze ze chociaz noca daja nam odpoczac od siebie smyki:D

no to spoznione , ale szczere zyczonka :) sto lat , pelnienia marzen i wszystkiego naj najlepszego :)))

oj tak moj to calkiem mozliwe , ze bedzie mami synek :) tym bardziej , ze ze mna non stop siedzi ... rodziny brak , babc tez ...

hej,
u mnie od 2 dni brak snu bo młoda protestuje:( i tak się skończyło usypianie o 20 ;(
wybaczcie ale nie dam rady nadrobić zaległości weekendowych.
ale mogę sie pochwalić że pierwsza większa podróż samochodowa zaliczona i minęła bardzo dobrze:)

super , ze podroz udana :)
a sen , no coz chyba jakis kryzys maja nasze maluchy , bo sporo z nich protestuje :)

malutka ja tez od dziecka tak miałam że zaraz uszy itd i wiesz co się okazało alergię miałam i w nosie mnie zatykało kataru nie było za to z zatok prosto do uszka i lekki wiaterek czy po kąpieli nie wysuszone na maksa i zaraz zapalenie ucha sprawdz czy to nie alergiczne jakoś :sorry:

Ivi moja mama siostrze podkładała pod główkę (a w zasadzie obok) woreczki z solą drobnoziarnistą, żeby nie obracała łepetynki ciągle na ten sam bok ale czy to skuteczne było to nie powiem. bo aż takich szczegółów nie pamiętam.

Malutka szybkiego powrotu do zdrowia dla synka. Czy takie zapalenie uszka może się wziąć od rosnących zębów? Coś mi się kiedyś o uszy obiło, że nawet takie rzeczy się przy ząbkowaniu przytrafiają.

No nie bardzo mam jak sprawdzić tą alergię, no chyba ,że to po marchwi ale nie sądzę, muszę poszukać w necie o tym ząbkowaniu ,a zapaleniem ucha, bo może faktycznie coś w tym jest...
Jest tak umęczony ,że praktycznie cały czas śpi odkąd z nim wróciłam, budzi się tylko na jedzenie, no i jest już o tyle dobrze ,że je, bo rano to nawet jeść nie chciał... Dałam mu już antybiotyk ,pedicetamol i 1 kropelkę do uszka Otinum ,mam nadzieję ,że szybko przejdzie... Był już nawet moment ,że się z nami pobawił i dobry humorek miał ale im bliżej nocy tym chyba bardziej zaczyna go boleć :-(

Edit: JAGMAR JESTEŚ WIELKA!!! przeczesałam neta i faktycznie zapalenie ucha może być od ząbkowania!!

Ostatnia edycja:
malutka wcale nie taka wielka 162 cm w kapeluszu no i jestem uczulona na surową marchewkę i objawia się to swędzeniem gardła i uszu. Na szczęście gotowana mi nie szkodzi.

Kurde mam humor do dupy, nic mi się nie chce i do tego ciągle mam jakieś dziwne upławy. Raz są żółtawe a innym razem bezbarwne. Ciągle chodzę do kibelka i wymieniam wkładki. Młoda znowu zastrajkowała, wiła się i marudziła podczas karmienia. W końcu pękłam i dałam jej mm. Do tego wygoniłam M z kanapy bo pogarszał moje samopoczucie chrapaniem. Chyba nigdy się do tego nie przyzwyczaję.

reklama
Hej dziewczeta :-)
Pisałam Wam,że wczoraj okres dostałam i nie wiem o co chodzi ale miałam kilka kropel i koniec? Kurde jakieś plamienia chyba, ale brzuszek to mnie 2 dni wczesniej pobolewal troszku wieczorem. Miała z Was któraś takie plamienie jednodniowe tylko?

Ja Hanie zawsze kłade spac w nocy na boku raz na jednym a raz na drugim, ale skubana za chwile mi sie chyba na brzuszek zacznie przekrecać bo juz podchody robiła. Jakoś na plecach nie kładłam, bo Hani nie zawsze sie odbija a kiedyś wogóle prawie wcale nie odbijalo się i tak mi zalecono przez moja mame oraz babki ze szpitala. Ja mam ten plus,że mam monitor oddechu, wiec spie spokojniej , chociaz później młoda i tak u mnie ląduje.

Malutka duzo zdrówka dla synka oby szybko przeszło!

Przyzybela zdrówka i pociechy ze swoich pociech :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry