reklama

Październik 2011

Ati nie powinno się ciągnąć dzieci za rączki bo można doprowadzić do zwyrodnień kręgosłupa w odcinku szyjnym. Tak mi powiedział fizjoterapeuta. Lepiej dziecko kłaść na brzuszku wtedy tez ćwiczy podnoszenie główki. Jak dziecko samo się podciąga trzymając nas za palce to dobrze.

.
nie do końca tak jest. bo antosia ładnie główkę trzymała leżąc na brzuszku a gdy pani dr zaczęła ją podciągać za rączki główka zwisała i stwierdziła że to bardzo niepokojący objaw i kazała ją ćwiszyć poprzez takie właśnie podciąganie, Nikt tu nie mówi o normalnym sadzaniu, tylko podciąganie i opuszczanie. Nawet w mojej książeczce zdrowia jest napisane że w wieku chyba 3 miesięcy dziecko podciągane za rączki powinno trzymać główkę a w wieku 4 miesięcy powinno ciągnąć barki:) a jak sprawdzić czy to robi skoro się nie podciąga?;-)

reklama
Ewa ja tylko powtarzam to co mi mówili ludzie zajmujący się na co dzień rehabilitacją i wadami postawy. Natomiast nie wiem co w przypadku gdy dziecko nie podciąga główki. Jak będę miała okazje to się spytam jak należy z takim dzieckiem ćwiczyć. I co może pomóc.

Ewa no widzisz jakie uczone jesteśmy. Wyślę Ci na pw numer mojego konta. Ja biorę za konsultację ćwierć tego co lekarz ;p. Ten lekarz w Pobiedziskkach przyjmuje na NFZ

atram podwójne gratulacje

nie do końca tak jest. bo antosia ładnie główkę trzymała leżąc na brzuszku a gdy pani dr zaczęła ją podciągać za rączki główka zwisała i stwierdziła że to bardzo niepokojący objaw i kazała ją ćwiszyć poprzez takie właśnie podciąganie, Nikt tu nie mówi o normalnym sadzaniu, tylko podciąganie i opuszczanie. Nawet w mojej książeczce zdrowia jest napisane że w wieku chyba 3 miesięcy dziecko podciągane za rączki powinno trzymać główkę a w wieku 4 miesięcy powinno ciągnąć barki:) a jak sprawdzić czy to robi skoro się nie podciąga?;-)
Kasiadz bo to dziecko ma sie podciagnac a nie byc podciagane;-) jak podasz mu palce do trzymania to wystarczy
laski musialam tutaj z tym przyjsc
moj David skonczyl dzisiaj 4 miesiace i dostal prezent
zabek mu wyszedl :-)
gratulacje, coraz wiecej szczerboli na forum:-)

Hejka z rańca:)
Atram gratuluje ząbka i skonczonych 4 m-cy :-) mnie sie dzisiaj snilo, ze Szymkowi az 3 na raz wyszły hehe.
kasiadz moj Szymek tak samo nie podciaga glowki jak go za rece cioagne dupe podnosi w trakcie podciagania za rece a glowa mu wisi jak klusek :-(Ale jak lezy na brzuchu to glowe bardzo wysoko zadziera prawie na prostych rękach, wiec nie wiem...
My sie w miare wyspalismy Szymon tylko trzy razy wstawał :szok::szok: W tym czwarty rano łooooo w szoku jesteśmy hehe
Po za tym martwi mnie to, ze moje dziecko ma jedna fałdkę na udzie a na drugim nie ma i juz sobie wkrecam ze z bioderkami jest cos nie tak a kontrola dopeiro 15 marca :wściekła/y:

U nas na szczescie zebow brak ;) Mam nadzieje ze sie zacznie zabkowanie jak bedziemy w Pl to bedzie babcia i dziadek w nocy nosic mala ;)

Czytam sobie o spaniu waszych pociech i jak sie niektorym pogorszylo... wspolczuje, u nas to juz chyba za nami, chociaz moja do 3 miesiaca tak beznadziejnie spala ze juz sie pogorszyc nie moglo... za to sie poprawilo. Ostatnio moge nawet powiedziec ze na jedzonko budzi sie raz w nocy, bo drugi raz budzi sie ok 6.30/7rano, wiec to juz po nocy ;) ale dosypia jeszcze z reguly do 8/9.

Atram, gratuluje zeba.

Dzis u nas dosc fajna nocka, jedzenie o 24, pozniej o 5.20 i pobudka o 7.30.
Przerwy sa dluzsze odkad mamy zageszczacz na ulewanie. Mam nadzieje, ze sie nie zepsuje:tak:

kasiadz, a Tobie mala nadal spi tak ladnie?

reklama
Hejka,

No u mnie kolejna noc z rzedu masakra Ola pierwszy sen śpi ładnie od 20-24 potem je cycka i o 2 pobudka potem o 3,4,5,6 :confused2: i nie śpi tylko gada i marudzi masakra jakaś ja padam na ryjjjjjjjjjj:angry: a poza tym marudzi przy butli marudziła jak odciagałam jej swoje nie chciała pic z butli a teraz pije mleko mm łapie possie i głowa na bok a po chwili znów jej daj no i kuzwa nie wiem juzzzzzzzzz o coooo jej chodzi :angry:

Dzis próbujemy z marchewką po jabłuszko wszystko okey ale nie za specjalnie jej smakuje:-p

maggie- a dużo Ci ulewał? Olka coś zaczeła ulewać a nie zdarzało jej sie to:confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry