reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

gołąbki bez zawijania, takie z siekaną kapustką w środku (małż sikał :-) ) i wyszły pycha i na jutro jeszcze będą, ale za ogórki trzeba sie zabrać w końcu...
HA ha Sonka gęba mi sie cały czas śmieje :) :) ;)

Mina ja mam podobny plan porodu:) Jednak cały czas sie zastanawiam czy dostanę skierowanie na cc .

Co do szkoły rodzenia to nie chodziłam i nie zamierzam .

U nas wałśnie burza okropna przechodzi i leje jak z wiadra ale to dobrze bo nie było juz czym oddychać.
Dostałam dzis cały kosz ogórków i jutro zamierzam cos z nich zrobic na zime tylko nie wiem co ....

reklama
nie planuję bo dla mnie to strata czasu i pieniędzy. Tak samo jak posiadanie własnej opłaconej położnej.
Mam wskazanie do cc ale tak sobie myślę że jakbym się na początku października za mycie okien wzięła i sprzątanie w pawlaczach.. może jakieś wycieczki po schodach ( wysokie 3piętro) to ta moja szyjka się przeprosi i sama otworzy jak trzeba i mała wyjdzie którędy trzeba :-D
U mnie szkoła jest za darmo, dlatego idę na 100% i dlatego, że to moja pierwsza ciąża i jestem też ciekawa co tam mówią i uczą, a dodatkowo jeszcze basen w pakiecie :-)
Mam nadzieję, że poród będziesz miała taki jakiego chcesz &&&&&&

Dziewczyny wiem że jestem okropna, ale ja dzisiaj nie mam siły coś tam podczytałam a coś ominęłam . W ogóle to jakieś 30 min dopiero wstałam bo drzemałam sobie na łozku. Junior w nocy daje mi w kośc to potem odsypiam:-(

no chyba pierwszy raz jestem tu pierwsza:-)

a to przez głupkowate sny, wstałam o 7 i postanowiłam, że nie śpię bo się boję

śniło mi się że 4 z nas urodziły w tym ja, jak poszłyśmy zobaczyć nasze maluchy okazało się, że to chomiki:shocked2:. Wszystkie były czarne, spały sobie w klatce jeden na drugim. Wychodząc ze szpitala już miałyśmy prawdziwe dzieci ale moje było 2 razy mniejsze niż wasze (to chyba maluch Agugi tak wpłynął na ten sen;).

Potem kolejny sen. Miałam do wyboru być w drużynie rycerzy albo księżniczek. Najpierw wybrałam rycerzy, ale tu okazało się że pomimo ciąży muszę walczyć z osłem. Przeniosłam się do księżniczek, a tu okazało się, że nie mam brzucha bo księżniczki nie mogą być w ciąży.

Jak się rano obudziałam sprawdzałam czy mam brzuch i czy przypadkiem nie ma tam chomika.
Ale miałaś sen :-D Niexle się uśmiałam. Ja natomiast śniłam tym razem o zdradzie męża i mało tego przyłapałam go na goracym uczynku. Matko jaka czułam sie oszukana i nieszczęśliwa i jeszcze w ciązy sama to już w ogóle:-(

witam i ja. kotek podsypia amelka siedzi i bajki oglada mezasty do up pojechal wiec chata wolna.....czyli musze ogarnac bo malz jak jest w domu to przed kompem siedzi i nic nie zrobi....wczoraj nawet amelka stala za jego plecami wolajac tata siuku jest i majty po kostki ma spuszczone a ten siedzi i nic:wściekła/y:wchodze do pokoju mowie ze mu dziecko za uchem wola ze siku zrobione i chce zeby jej pomoc gacie naciagnac spowrotem...."niezauwazylem nawet kiedy sikala":szok::wściekła/y: przysiegam ze jak on na juz do pracy nie pojdzie to go stluke na kawasne jablko :angry:
wczoraj pojechal do dermatologa dos zpitala bo mial taki dziwny pieprzyk....ogolnie ma ich sporo ale ten jeden mi spokoju nie dawal. wycieli mu to badziewie od reki wiec teraz chodzi i steka bo szwy go ciagna hehe ale przynajmniej ma z glowy i nie bede juz za nim chodzic i gadac:tak:;-)

ja w pl jak jestem to tez uzywam od poczatku dla mlodej kosmetykow z nivea...tu niestety nie ma takowych bo nie zalecaja dla malego bobo wogole nic poza woda i kremem oliatum. a dla amelki od poczaku oliatum uzywamy bo miala ciagle sucha skore i nie wiedzielismy od czego...teraz juz wiem ma azs wiec walczymy dalej z jej skora:sorry2::dry:
Faceci :no: Tak to już z nimi jest. A co do kosmetyków to ja jakoś przymierzam się do rossamnowskich albo do nivea:tak:

A ja w sumie nie wiem co mam robić...M. nie ma - wróci koło 15.30 na obiad a na 17 idzie znów do pracy...więc siedzę sama w domku....obiad już się gotuje i nie mam pomysłu co robić dalej...
sprzątałam wczoraj i czysto jest...na zakupy nie bardzo mi się chce iść bo co chwilkę deszcz pada....
więc apel do Was dziewczyny - piszcie coś to przynajmniej poczytam :-)

Czy wszystkie planujecie iść do szkoły rodzenia????

Ja nie idę nie sądzę żeby przy cc było mi to szcególnie potrzebne. Wystarczy mi moja aktywna ciąża i tyle;-)

Co do szkoły rodzenia to ja w pierwszej ciąży nie chodziłam, a teraz chyba już średnio mi się opłaca, ale nie wykluczam tego całkiem, chociaż pewnie zanim sie ogarnę to zdążę już urodzić hehe

nikamo, dużo zdrówka i oby leki szybko pomogły i tak jak Mina mówi przy antybiotyku koniecznie coś osłonowo

sonkaa, jedna literówka a tyle radości na forum, chyba każdej buzia się zaśmiała :-)

Malinowa P, ostatnio Anć narobiła mi ochoty na basen, a teraz Ty, ale jak fajnie, że teraz szkoły rodzenia i takie bajery mają, super :-) a jak jeszcze masz to wszystko za darmo to grzech nie skorzystać ;-)

U nas rano zapowiadało się na kolejny upalny dzień, a skoczyło się na duchocie bez słońca, chyba w nocy zbierze się na jakąś burzę.

Karola dobrze pamietasz,nic nie pokręciłaś -chodze do Kusia :-)nie chce zeby byl przy porodzie specjalnie dla mnie ale jak sie trafi na dyżurze to dobrze.
Majeczka jak tylko urodze to zdam relacje wszystkim krakowskim brzuchatkom jak było w szpitalu.ale kto wie,może któraś z Was wcześniej urodzi:-)
Nikamo też brałam duomox w ciąży i wszyscy lekarze mnie przekonywali że jest bezpieczny także łykaj na zdrowie:-)
Mamba miałam dokładnie taki sam sen,masakra.obudziłam sie wściekła i odrazu miałam ochote zrobić chłopu awanture:-D

Aguga , Paula, Kar ola dziekuje :zawstydzona/y: tak hormony mi szaleją chyba na maxa, ale oprocz tego mam presje - chce przez te ostatnie 2-3 dni w pracy skończyć te tematy, które mogę zamknąć, ze wszystkim pędzę, a końca nie widać, do tego mysl ze nic nie mamy dla maluszka mnie juz przeraża a nie wpędza tylko w kompleksy, z mężem cos sie dogadać nie moge ostatnimi dniami i to wszystko mi juz nieźle buzuje w głowie, a od rana znów sie poryczałam :-( na pewno mi przejdzie za 'chwile' i bedzie lepiej, taka natura ciężarnej :baffled:

reklama
Dzień dobry!! Zobacz załącznik 485572
Aguga , Paula, Kar ola dziekuje :zawstydzona/y: tak hormony mi szaleją chyba na maxa, ale oprocz tego mam presje - chce przez te ostatnie 2-3 dni w pracy skończyć te tematy, które mogę zamknąć, ze wszystkim pędzę, a końca nie widać, do tego mysl ze nic nie mamy dla maluszka mnie juz przeraża a nie wpędza tylko w kompleksy, z mężem cos sie dogadać nie moge ostatnimi dniami i to wszystko mi juz nieźle buzuje w głowie, a od rana znów sie poryczałam :-( na pewno mi przejdzie za 'chwile' i bedzie lepiej, taka natura ciężarnej :baffled:

Nie przejmuj się aż tak, że nie masz nic dla Malucha, jeden wypad do miasta i wiele rzeczy nadrobisz ;) Teraz wszystko jest "od ręki" i nie ma co panikować. Więc jeden problem z głowy :tak:
Z pracą niestety nie pomogę, ale trzymam kciuki żeby się udało &&&&&&
A chłopy....... czasami myślę, że to odrębny gatunek i ma problemy z połączeniem w całość naszych oczekiwań - szczególnie tych niedopowiedzianych, tych co powinien już sam się domyślać jak ma być :-D

Miłego dnia!

Do góry