jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
hej
Sonka to teraz Ty sie wysypiac bedziesz a ja 7:30 pobudka
ale ja sie ciesze ze on juz chodzi, jak byl w domu to tylko chcial bajki ogladac albo najlepiej przed komputerem siedziec.
A wczoraj bajke ogladal rano po przebudzeniu jakies 30 min i przed pojsciem spac.
Poza tym zjada tam sniadanie, obiad z dwoch dan i podwieczorek jak zdazy sie zalapac.
Przez to ja mam latwiej w domu bo nie musze codziennie wymyslac obiadu tak tez pod kube'
Wogole ja uwazam ze przedszkole to fajna rzecz, ze dziecko sie lepiej rozwiaja, ma kontakt z dziecmi, je rozne rzeczy ktorych normalnie by nie chcial (Kuba oprocz surowek je wszystko, kazda zupe, kazdy obiad)
zreszta teraz jak bedzie mi coraz ciezej to lepiej jak bede sama w domu
dzis sie znowu ciocia smiala ze scianowce robia furore, wczoraj praktycznie dzieci od tego nie odchodzily.
Troche ciocia grupy kuby ubolewa ze te 2 tygodnie sa maluchy razem z naszymi bo nie moze naszych 5 latkom dac wszystkich zabawek, ukladanek, gier bo maluchy niszcza. Takze czesc zabawek jeszcze pochowana.
Dzis doszly nowe mebelki, dekoracje, zaczyna sie coraz fajniej robic
Mina w Pepco sa worki prozniowe?? A drogie?? Ja niby mam lozko w sypialni z pojemnikiem na posicel bo ambitnie mielismy scielic ale nam sie odechcialo wiec sluzy jako duzy schowek ale czesc rzeczy warto byloby pozamykac w takich workach
A tak sobie teraz jeszcze pomyslslam ze mozna dzieciece ubranka jak juz maly wyrosnie pakowac w takie worki, opisywac jaki rozmiar w srodku i fajnie to przechowywac bo malo miejsca zajmuje
Sonka o rany taki maz to skarb
. Pokaz nam ten ogrod bo czuje ze jest piekny jak tak piszesz
Podoba mi sie Twoje okreslenie drewutnia
, w dzisiejszych czasach prakycznie nie spotykane okreslenie, raczej altanka, komorka czy inne okeslenia. Wy macie taka wlasnej roboty?
co do karmienia w nocy to u nas byl problem, Kuba nie byl glodomorem, jak zjadl po kapieli to mog spac i spac, nawet do 3-4. Mi cycki rozsadzalo a on spal. Nawet jak go budzilam to zaraz przy jedzeniu zasypial. Zdania byly podzielone, czesc mowila budzic, czesc nie. Oprcz cc to tez spowodowalo u mnie problemy z karmieniem bo mialam ciagle zapalenie piersi i musialam zatrzymac laktacje :-(
mam nadzieje ze teraz pojdzie lepiej, chcialabym do powrotu do pracy karmic
Mamba ja z kolei odwrotnie, pakowac sie moge bo to jest konsekwecja np wyjazdu na wakacje, przeprowdzaki. Ale juz po powrocie rozpakowywac i chowac wszystko, prac to zmora jak dla mnie
Karola to milego mieszkania w nowym mieszkanku. Teraz macie wieksze?? A lokalizacja jak, na lepsze zamieniliscie?
MAejczka fajnie ze wszystko ok. Ja tez na poczatku mialam lozysko czesciowo zaslaniajace ujscie, to moze przy porodzie byc klopotliwe z tego co zrozumialam. Wazne ze nie jest przodujace. Moze sie jeszcze przesunie przy ruchach maluszka. I tak sie nie przesuwaj bo do grudnia wskoczysz ;-)
a mnie dzis w sklepie dopadla ochota na cheetosy o smaku pizzy i wlasnie wcinam
ale dobre
poza tym u nas znowu goraco
Sonka to teraz Ty sie wysypiac bedziesz a ja 7:30 pobudka

ale ja sie ciesze ze on juz chodzi, jak byl w domu to tylko chcial bajki ogladac albo najlepiej przed komputerem siedziec.
A wczoraj bajke ogladal rano po przebudzeniu jakies 30 min i przed pojsciem spac.
Poza tym zjada tam sniadanie, obiad z dwoch dan i podwieczorek jak zdazy sie zalapac.
Przez to ja mam latwiej w domu bo nie musze codziennie wymyslac obiadu tak tez pod kube'
Wogole ja uwazam ze przedszkole to fajna rzecz, ze dziecko sie lepiej rozwiaja, ma kontakt z dziecmi, je rozne rzeczy ktorych normalnie by nie chcial (Kuba oprocz surowek je wszystko, kazda zupe, kazdy obiad)
zreszta teraz jak bedzie mi coraz ciezej to lepiej jak bede sama w domu
dzis sie znowu ciocia smiala ze scianowce robia furore, wczoraj praktycznie dzieci od tego nie odchodzily.
Troche ciocia grupy kuby ubolewa ze te 2 tygodnie sa maluchy razem z naszymi bo nie moze naszych 5 latkom dac wszystkich zabawek, ukladanek, gier bo maluchy niszcza. Takze czesc zabawek jeszcze pochowana.
Dzis doszly nowe mebelki, dekoracje, zaczyna sie coraz fajniej robic
Mina w Pepco sa worki prozniowe?? A drogie?? Ja niby mam lozko w sypialni z pojemnikiem na posicel bo ambitnie mielismy scielic ale nam sie odechcialo wiec sluzy jako duzy schowek ale czesc rzeczy warto byloby pozamykac w takich workach
A tak sobie teraz jeszcze pomyslslam ze mozna dzieciece ubranka jak juz maly wyrosnie pakowac w takie worki, opisywac jaki rozmiar w srodku i fajnie to przechowywac bo malo miejsca zajmuje
Sonka o rany taki maz to skarb

. Pokaz nam ten ogrod bo czuje ze jest piekny jak tak piszeszPodoba mi sie Twoje okreslenie drewutnia
, w dzisiejszych czasach prakycznie nie spotykane okreslenie, raczej altanka, komorka czy inne okeslenia. Wy macie taka wlasnej roboty?co do karmienia w nocy to u nas byl problem, Kuba nie byl glodomorem, jak zjadl po kapieli to mog spac i spac, nawet do 3-4. Mi cycki rozsadzalo a on spal. Nawet jak go budzilam to zaraz przy jedzeniu zasypial. Zdania byly podzielone, czesc mowila budzic, czesc nie. Oprcz cc to tez spowodowalo u mnie problemy z karmieniem bo mialam ciagle zapalenie piersi i musialam zatrzymac laktacje :-(
mam nadzieje ze teraz pojdzie lepiej, chcialabym do powrotu do pracy karmic
Mamba ja z kolei odwrotnie, pakowac sie moge bo to jest konsekwecja np wyjazdu na wakacje, przeprowdzaki. Ale juz po powrocie rozpakowywac i chowac wszystko, prac to zmora jak dla mnie
Karola to milego mieszkania w nowym mieszkanku. Teraz macie wieksze?? A lokalizacja jak, na lepsze zamieniliscie?
MAejczka fajnie ze wszystko ok. Ja tez na poczatku mialam lozysko czesciowo zaslaniajace ujscie, to moze przy porodzie byc klopotliwe z tego co zrozumialam. Wazne ze nie jest przodujace. Moze sie jeszcze przesunie przy ruchach maluszka. I tak sie nie przesuwaj bo do grudnia wskoczysz ;-)
a mnie dzis w sklepie dopadla ochota na cheetosy o smaku pizzy i wlasnie wcinam
ale dobre
poza tym u nas znowu goraco
wczoraj z kuzynem i jego zonka smignelam na miasto pooprowadzac i zdjecia porobic dzis rano spakowali sie i odwiozlam ich co by sobie autko wynajeli i pojechali w trase po szkocji w piatek wracaja do nas
:-) takich gosci to ja moge miec caly rok hehehehe
pranie wstawione sie konczy tylko rozwiesze
musialam obiecac ze tata po pracy kupi balonik hehehe
Teraz to już uważam podwójnie, ale mam nadzieję, że jej nigdzie nie przeniosłam zanim się zorientowałam, z ręcznikiem na przykład
No nic, do gina idę jutro, to się wyspowiadam, może mnie uspokoi troszkę i nie będę się do końca ciąży opryszczką stresować...
kurde widziś nie widziałam czegoś takiego