reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

Die_perle Alutka już zdrowa na szczęście, a ja dowiedziałamod lekarza tyle co wiedziałam już wcześniej:sól morska, inhalacje, a na usglekarz uznał, że przyszłam na usg a nie porade więc nic mi nie powiedział. Mamnadzieje, że minie wkońcu bo idzie się udusić.
Kamcia mi leż czasem leci krew z nosa, to ponoć normalne. Winahormonów.
Antopie poproszę o przepis na tą pierś ze szpinakiem.
Joanna w NS coś często te powodze. Mam nadzieje, że w tymroku Was ominął.
Dżaga gratuluje córki.
Landryna gratulacje dla syna.

Aniula o i ja muszę zakupić truskawki. Mniam.
[FONT=&amp]Deli i u Nas powoli zaczynają się negocjacje imienne[/FONT].

Będzie syn:-) Reszta info w odpowiednim wątku.

Ostatnia edycja:
reklama
Zyje jeszce... ale padam.
zdrzemnełam sie z 15 min i słysze wrzask...
MAMO MAMO patrz 2 seria pingwinów, normalnie myslałam że osiwieje. Obudziłam sie i myslałam że coś sie stało a zawsze spie czujnie. I jak mi się młody ruszy z pokoju to wiem co sie dzieje... a tu takie wrzaski... bo 2 sezon pingwinów z madagaskaru.

Mat dzis normalnie mnie.... ahhh

Z tego wszyskiego zebrałam sie z kanapy wyjełam pranie, opróźniłam zmyware. zarządziłam w domu zbiorowe wcześniejsze wycieczki do łózka.
I juz grzecznie wszyscy w łózeczkach:))
MOJE POSTANOWIENIE: ostatnio narobiłam sie prasowaniem... i od dziś az do prania dzidziusiowego nie prasuje...
Bede prasowac tylko to co laduje na wieszakach... czyli mundurki, koszule i moje niektóre bluzki.
Reszta laduje odrazu ze sznurka w szafkach... składam zeby sie nie wygniotło odrazu i do szafki...
Jak by było strasznie wygniecione to z szafki przed załozeniem 1 szt wyprasuje a nie tak jak do tej pory wszystko.
Musze zacząc odpoczywać...

aniula super że zakupiłas cos dla siebie:)

bosmanka suwaczek super:) nareszcie

Deli to wiesz... odpoczywac masz... czekam na relacje z wizyty. Trzymam kciuki zeby było ok.

Pietruszka jak to synus nie rusza się?Lenia chłopak złapał?
Chyba czekolady mu trzeba i dobrej muzy do tańcowania.

agnieszkaala gratulacje synka:))

zapodam jakiegos housa jeszcze i pojde spac wczesniej. Dobranoc do juterka.

Moja Annika to śpioszek po mamusi, późno daje o sobie znać - bo dopiero gdzieś koło 11. Oby nie była taką sówką jak mamusia :cool:
Póki co grzecznie śpi.

Ja też zmykam do łóżeczka
Kolorowych snów Wam życzę i do usłyszenia niebawem ;)

Kurcze, ale by było fajowo gdyby człowiek nie musiał spać - tylko np. regenerował siły przed komputerem ;)
Tylko żeby w związku z tym etaty nam się nie powydłużały :)

Witam z rana, chyba zawsze bede ta pierwsza....
Wiecie co tak sobie myslalam o tym moim nowym syneczku fajnie...ale cora tez by sie przydala. Wiec moze i ja postaram sie o trzecie:happy: ciekawe co na to moj maz???
Ja z Oliwierkiem chcemy nowemu domownikowi dac na imie Nikodem ale maz jest przeciwny:crazy: Mysle jeszcze o Maksymilianie, ale sama nie wiem. Co do dziewczynki miala pewnosc, miala byc Lenka-cudowne!!! No ale cos tam na gorze wiedza co robia...W mojej rodzinie wystepuje cukrzyca. Mama choruje od 30 lat. A pech tak chce ze siostry (mam dwie) maja coreczki i one tez zachorowaly .....brat ma core i ona jest zdrowa. Wiec tak to wyglada....smutne.Nie moge byc egoistka!!!
Powiedzcie mi jak z waszymi zwolnieniami bo mi wypisala na zwolnieniu ze musze lezec...a u was? Kurde nie moge wychodzic z domu do 14 bo moga mnie z zusu sprawdzic:baffled:
Ide synka obudzic bo ostatnio spi do pozna a potem zanac wieczorem nie moze.....marzy mu sie lozko pietrowe wiec z mezem zastanawiamy sie .....
Milego dnia

Iwona ja byłam na kontroli i z tego co mówił lekarz to raczej ciężarnych nie kontrolują... ile w tym prawdy nie mam pojęcia...
ja mam dużo odpoczywać ale tez mam chodzić... jutro jade z corka do Torunia do mojej mamy troche odpoczać .. :)

Ja coś marnie spałam, córka o 1 przybiegła do nas - zdarzyło jej się popuścić w nocy wiec cała mokra była na szczęście łóżko suche :) ale nie moglam pozniej usnąć o_O

biore sie za sprztanie, pranie, prasowanie ;] miłego dnia !!!

Ja tylko dziś na chwilkę z rana, idę z Oliwią do przedszkola potem wanna i do lekarza :-) yupiiiiii. Będziemy dziś mierzeni więc sobie pooglądam smyka długo.

Iwona ja na l4 mam, ze mogę chodzić i imię Nikodem mi się podobała mój od razu odrzucił negocjuje o Maksymiliana :-). Powodzenia ci życzę i wytrwałości jeśli twój uparty tak jak mój.

Bosmanka jakbyśmy regenerowali siły przed kompem to ciężko by było (chodzi mi o dzieciaki) :-)

Landrynka jak ja bym chciała tylko prasować to co konieczne, a ja mam świra jak coś niewyprasowane :-(

To tak na szybko Buziaki :*

Hej mamusie:-)

Chwile mnie nie bylo, poczytalam ale odpisze ogolnie.

Rowniez mnie dopadaja obawy, ze sobie nie poradzimy. Mysle ze to normalne, jak zawsze przed zmianami w zyciu. A taki maluszek w rodzinie to ogromna zmiana. Wiem jednak ze w pewnym momecie przechodzi sie nad tym do porzadku dziennego i zycie poprostu toczy sie dalej, a my spelniamy sie doskonale w roli mlodej mamy. Mysle tez ze w Pl faktycznie troche trudniej, bo presja Matki Polki jest ogromna.
Ja to sie boje bac, ze wpadne w jakas depresje. Dla mnie to jak samospelniajaca sie przepowiednia. Podobnie jak z karmieniem piersia. Zazwyczaj "nie moga" karmic te, ktore juz w ciazy baly sie ze z jakichs powodow bedzie to niemozliwe.

To ja chyba jakas nienormalna jestem, bo nie mam problemu z prasowaniem. Tyle ze robie to na siedzaco i duuuzo wolniej niz kiedys. Generalnie stalam sie wolniejsza przez co czas mi sie skurczyl:rofl2: Praca, dom i na nic wiecej nie starcza czasu.

Zwolnienie lekarskie. Bede o nim marzyc jeszcze przez miesiac. Nie chcialabym byc absolutnie zlosliwa, ale jesli juz macie zwolnienie lezace to moze lepiej siedziec w domu? Dla wlasnego i malenstwa dobra. Bo zakladam ze lekarz nie wypisal go ot tak sobie?

Milego dnia. Zmykam do pracy, a po poludniu mam wizyte. Moze w koncu dowiem sie co tam u mnie pomieszkuje. Czuje hot doga. No ale zobaczymy:tak:

HEJ HEJ
Agnieszkala –gratuluję syna !
Landrynka to małyłobuz hehe tak mame obudzić :p co do prasowania – postanowiłam identycznie jakTy – wczoraj patrząc na 3 sterty prania poskładałam i włożyłam do szaf – jak sięcoś będzie zakładać to się wyprasuje. Syzyfowa robota – trzeba zacząć sięszanować J
Bosmanka no wkońcu suwaczek Jhehe, no właśnie Bosmanka z tymi etatami to na pewno by to wykorzystywali!Lepiej sobie śpijmy J
Iwonka Uzar –słyszałam, że wzmożyli kontrolę w ZUS :/ ja nie wiem bo ja nadal pracuję, noale ponoć jak ma się leżące a przyjdą i nie zastaną w domu to trzeba się grubotłumaczyć
U mnie dla dziewczynki imię Hania a dla chłopca nie mampojęcia …
Dżaga – właśnie dopieroniedawno kumpla z terminem na wrzesień była w ZUS-ie na kontroli – dostała pismoi tyle – pojechała, zaliczyła kontrolę i po „Ptokach”, czysta formalność.
Deli też mamświra jak mam niewyprasowane, ale jeszcze większego świra mam jak mam toprasować ! No way !! A co do lekarza – byłam wczoraj, dużo się niedowiedziałam, ale dziś jadę z mężem na połówkowe więc gitesowo :p mam dośćpóźno bo na 19:30 no ale zawsze zobaczę tego okruszka hehe
Paulinek a ja tojuż w ogóle mam mętlik jak ja to ogarnę, z dwójką dzieci, bez męża – bo ciąglena wyjazdach …no i praca w której raczej muszę się pojawiać częściej niż raz wtygodniu :/ Damy radę !
Dżaga – gratulujęcóreczki J
Aniula nono jakiezakupy ! Ja też chcę truskawki !!
Deli a po co onizlecają tą glukozę ? Zawsze ? Ja w pierwszej ciązy nie miałam więc pytam
Młoda w przedszkolu, mąż w pracy, ja w pracy – życie sięjakoś kula ehs … gdzie to nasze upragnione lato ? Kiedy przestanie padać?? Noile można nooo
Dzidziuś wczoraj na wizycie nie chciał nam Się ujawnić. Doktorekzakazał wysiłku, rowerka itp. Więc mąż wie, że muszę odpoczywać ;) Zobaczymy comi dziś powie, no i chyba nagram ten filmik a co tam;)

Madziarena ja w tej i poprzedniej ciąży miałam robioną glukozę Test obciążenia glukozą - Medonet.pl . Nigdy mi nic nie wyszło, ale zawsze robią.
Też mam dziś połówkowe i będę się umawiać na genetyczne za ok 2 tygodnie :-), oczywiście filmik musi być.

Dżaga kiedyś nie kontrolowali ciężarnych, ale teraz wiem od lekarza, ze np w Gliwicach i Tychach sprawdzają. Pewnikiem nic innego do roboty nie mają. Miłego odpoczynku u mamy :-).

Mykam do wanny ..

reklama
dla tego mówie ile w tym prawdy to nie wiadomo :) jak l4 lezace to lepiej siedziec w domu... ja mam chodzące wiec mnie predzej sciagna do siebie ale juz byłam wiec licze ze nie bede musiala znow jechać :)

Do góry