Ze służbą zdrowia to będzie coraz gorzej i ciężej..nie jest to wina żadnego rządu czy polityki..tylko czystej matematyki.
Jest coraz wiecej ludzi starszych, czyli chorych. Ciężko chore dzieci, dzięki zaawansowanym technologiom, wyrywa się śmierci- to wszystko to są ogromne koszta.. a grupa aktywnych zawodowo nie jest w stanie udźwignąć sama tych kosztów..
U nas i tak jest spoko..żebyście wiedziały co się dzieje w Stanach..
Limonka- współczuję przeżyć. Niech położą Cię rzeczywiście do szpitala i porządnie pobadają.. Trzymam kciuki aby wszstko wyszło ok.
A co do badań- to ja się ubezpieczyłam w Medicover i badam się jak głupia na prawo i lewo w cenie abonamentu
. Nie ma kolejek ani jakiś nieznośnie długich zapisow.. będę też tam rodzić, bo z pracy wykupili mi rozszeżony pakiet
)
nie licz na państwo- licz na siebie!
.
Jest coraz wiecej ludzi starszych, czyli chorych. Ciężko chore dzieci, dzięki zaawansowanym technologiom, wyrywa się śmierci- to wszystko to są ogromne koszta.. a grupa aktywnych zawodowo nie jest w stanie udźwignąć sama tych kosztów..
U nas i tak jest spoko..żebyście wiedziały co się dzieje w Stanach..
Limonka- współczuję przeżyć. Niech położą Cię rzeczywiście do szpitala i porządnie pobadają.. Trzymam kciuki aby wszstko wyszło ok.
A co do badań- to ja się ubezpieczyłam w Medicover i badam się jak głupia na prawo i lewo w cenie abonamentu
. Nie ma kolejek ani jakiś nieznośnie długich zapisow.. będę też tam rodzić, bo z pracy wykupili mi rozszeżony pakiet nie licz na państwo- licz na siebie!
.
.
Poki co mialam tylko USG razy 2. Nie liczac wszystkiego co robilam w pierwszej ciazy, no ale to bylo 6 lat temu i szczerze to juz nie pamietam co ja tam robilam. Nastepna wizyta za 2,5 tygodnia to moze mi sie nieco rozjasni. Ale ponoc to tu normalne
nawet lekarz domowy mi tak powiedzial. Poki co staram sie nie zwariowac i dlatego moze i dobrze ze nie wszystko co piszecie jestem w stanie doczytac.