reklama

Październik 2014

Hej ja kupiłam w rosmanie kiedys paczke 1,wiecej nie kupuje bo na bierzaco bedziemy kupowac ale potem juz DADy.

Wody mi nie odeszły,przebili pecherz ale nie za bardzo to pamietam bo potem szybko poszło.

ja dzis pakuje torbe,wiem ze niektóre z was sa dalej ale bede spokojniejsza,tym bardziej ze ten remont u nas i wszystko tak na ostatnia chwile,wszysko mam to spakuje.

reklama
babina nic nie mam na łóżko,nawet o tym nie pomyślałam ;)

Katinka kochana ale też się tak męczyć nie jest fajnie,Ty swoje a on też swoje.Nieciekawie..

A na gemeni zamówiłam majtki,podkłady,podkłady na łóżko,termometr,mydło do higieny intymnej,tantum rosa,podkłady poporodowe,bio-oil

wawka - ja coś czuję, że do terminu nie dotrwam, Szymek też 2 tygodnie przed terminem wyskoczył:tak:. Tak, lewa to ta od środka;-).

Mizzah - ja po raz drugi z Agnieszką Pilaszek będę rodzić. Baba konkret, żadne pitu pitu i rozczulanie, mi to pasuje ale nie każdy tak lubi. Podpisanie umowy godzinkę. Za pierwszym razem salę porodową pokazywała bo akurat była jedna wolna. Jedynki (jak rozumiem poporodowej) nie biorę, może jakoś dam radę na zwykłej jak wezmę stopery i opaskę na oczy:cool2:.

babina - ja jeszcze nie mam nic na łóżku, ale ten tydzień będę miała luźniejszy i już podkład koniecznie muszę sobie przyszyć i wyparzyć rzeczy do szpitala, dokumentację poskładać i takie tam.

Miałam sie pakowac ale sie nie zmieszcze.Chyba musze spakowac 3 torby.na poród,pobyt i wypis.Cholera.macie jakas liste co do której spakowac?
czy warto brac 2 pary butów,miękie bamboszki i gumowe klapki?czy gumowe wystarcza?Cholera

Miałam sie pakowac ale sie nie zmieszcze.Chyba musze spakowac 3 torby.na poród,pobyt i wypis.Cholera.macie jakas liste co do której spakowac?
czy warto brac 2 pary butów,miękie bamboszki i gumowe klapki?czy gumowe wystarcza?Cholera

Ja biorę klapki takie domowe,i klapki basenowe pod prysznic ;)

Ja torby jeszcze nie pakowałam będę to robić jak przyjdą rzeczy z gemeni,ale mam nadzieję,że jedna wieksza torba mi wystarczy.

Torbę na wypis zostaw w domu, mąż dowiezie z fotelikem itd :-).
Wzięłam dwie pary kapci, bo mam nadzieję w trakcie porodu korzystać z prysznica a nawet takie gumowe nie są potem od razu suche. No i na materiałowe mogą odejść wody i zostajesz boso :-).

Domka: ja przeorganizowałam pakowanie. Jedna mała torba na poród, którą zabiorę na salę porodową i którą m po porodzie zabierze. I jedna duża waliza na pobyt, która będzie czekała w samochodzie. Na wyjście to m mi wszystko przywiezie, co będę chciała, w tym kombinezon na wyjście dla małej. Skoro i tak będzie musiał nosidełko do auta przywieźć, to zabranie przygotowanych ubranek dla małej nie będzie problemem.
Klapki pod prysznic i osobne do sali. Nie ma nic gorszego dla mnie niż mokre klapki po prysznicu.

Chyba wawka skorzystam z twojego sposobu.O rzeczach na wypis to wiem ze w domu zostawie,M dowiezie.
To basenowe wezme na poród,jak sie zmocza to wytre a ciepłe ciapki wezme na pobyt.
Ja kurde kupiłam taka torbe ze wsadzilam szlafrok reczniki koszule i całą torba.

Dobra co wziasc na poród?
koszule recznik klapki majtki podpaski

reklama
Domka: ja spakowałam następujące rzeczy (pamiętając, że torba na pobyt będzie w aucie i dostanę ją dopiero na sali poporodowej):
dla mnie: koszulę do porodu, szlafrok, koszulę do przebrania po porodzie, kilka wkładów do majtek, jedne majtki siateczkowe, klapki pod prysznic, wodę mineralną, ręcznik i przybory pod prysznic (ja brałam prysznic przed porodem na sali)
dla m: słodkie przekąski dla m, koszulkę dla męża na poród, kapcie dla m,
dla dziecka: pieluszkę pampers, jeden komplet ubranek dla dziecka, pieluszki tetrowe (u nas do porodu się przydały),

- dokumentacja ciąży, aparat fotograficzny.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry