reklama

Październik 2014

reklama
Domka- tak! To pragnienie w nocy mnie dobija... Co zrobię siku to ide pic wode do kuchni- kac jak nic:)

Cyntia- sposób Domki z solą tez polecam, ja tak robiłam na początku ciazy na zatoki- wsypywalam troche soli do Poszewki od Jaśka i grzałam w mikrofalowce, następnie przykladalam takie rozgrzane- mega ulga i odtykało wszystko, na pewno na ucho tez nie zaszkodzi...

Mizah- ja tez mam ten ból krocza, ale najbadziej przerażający jest dla mnie odgłos chrupniecia kości przy zmianie pozycji do spania- normalnie slychac jak mi sie przestawia :(

Magda- ciesz sie ze nie musisz tyle biegać... :)

Dzień dobry mamuśki:) ja od gdzieś 2 tygodni kompletnie nie mam apetytu. Wręcz zmuszam się do jedzenia... nic mi nie smakuje, niedobrze mi na widok mięsa i wędlin. nie wiem normalnie co się dzieje. schudłam 2 kg od ostatniej wizyty, a za tydzień kolejna i już widzę jak mnie opieprza moja pani dr:) Nawet mój kochany stwierdził że zrobiła mi się talia :szok:.

Dziewczyny wasze terminy usg pokrywają się z om?

Atagata- to zależy które usg/ to genetyczne tak, a ostanie nie / ponad tydzien różnicy... Zazdroszczę tego braku apetytu- ja mam cały czas zwłaszcza ochotę na słodycze..

Gnagna- podobno niewielka ilośc jest norma i ciężarnych- większe stężenie moze oznaczać cukrzyce. Jeśli chodzi o leukocyty to ja mam podwyższone za każdym razem a mój giń mowi ze jest ok... Wiec chyba nie masz sie o co martwić- a jak wyszła ci krzywa cukrowa?

Cyntia ja tez ten leżaczek Bright Stars kupiłam za 90zł i to różowy :-) takich rzeczy nie opłaca się kupować nowych. Za pół roku trzeba będzie odsprzedać.
Mi na zapalenie ucha pomaga wacik nasączony amolem włożony do ucha.

Ja dzisiaj nawet nawet dobrze spałam. W toalecie byłam wyjątkowo 1raz. Zaprowadziła mała do szkoły i leżę. Mam dzisiaj ostatnia wizytę. Ciekawe co tam u małej.

Miłego dnia mamuśki ;-)

Cyntia sciskam biedaku. Mam nadzieję, ze zaraz przejdzie najgorsza faza.

U mnie też 2 potrafią 2 litry wody zejść w nocy, w dzień nie mam az takiego pragnienia.
Kacha, witaj w klubie powtarzajacym pierwszy trymestr. Mi też niedobrze, chyba zaraz wstaje zjeść cokolwiek w nadziei ze przejdzie. Wtedy działało...
Magda6m to na pewno nic złego, każda jest inna. U nas maluchy już niziutko, ty masz chyba późniejszy termin. Zresztą u mnie też są noce kiedy wstaje dwa razy i takie kiedy 6.
Gnagna, u mnie leukocyty powyżej normy od początku ciąży. Gin nawet nie skomentował.

Cyntia współczuje bo wiem co znaczy bolące ucho. trzymaj się dzielnie.zamiast soli można ugotować kaszę owinąć w pieluszkę i przykładać dużej trzyma niż sól.
Glukoza w moczu w naszym stanie może się pojawić leukocyty tez . Mi gin przepisał furagine jak miałam leukocyty i bakterie brałam 14 dni i po sprawie.
ja tez biegam do sikanie co dwie minuty zresztą spac też nie moge oczy mam czerwone jak królik a przez to że jem co dwie godziny a cukier mierzę godzine po jedzeniu to nawet nie mam jak przespać sie w ciagu dnia masakra....

Atagata talia mogla ci sie pikazac ale moze to dlatego ze besio opadla? Ja tez mam talie wlasnie od momentu jak mi opadl:-)
Co do usg to om mam na 12.10,pierwsze prenatalne na 11.10 a ostatnie 3 wizyty pokazuja ze na 30.09 he ( tesciowa marodziny ostatniego,o by szczesiwa byla, ja mam 5.10 a moja mam 17.10. Moze trafi natoras z dat)

reklama
Hej dziewczyny witam się nadal w dwupaku:-)

Domka
ja miałam trydzień temu HBS robiony.

Kacha
zadzwoń na oddział położniczy do szpitala i się dopytaj dokładnie. Mi się wydaje, że powinien być oryginał grupy krwi.

Gnagna
– leukocyty to i ja mam non stop podwyższone, ale gin mówi, że w porządku. Glukoza w moczu też może się pojawić. Trzymam kciuki za wizytę &&&

Garmelka – ja również mam wilczy apetyt ostatnio:zawstydzona/y:

Magda6m
– nie masz się czym martwić. Ja w nocy wstaję raz lub wcale. Mimo tego ,że piję mnóstwo wody. W nocy przebudzę się by się napić, ale do łazienki nie muszę iść.

Cyntia
trzymaj się tam i wygrzewaj ucho.:blink:

Atagata
mi się nie pokrywa termin OM z USG. Jest tydzień różnicy. Znam tylko jedną dziewczynę której się dokładnie pokrywały te terminy i rano tego dnia odeszły jej wody, a mały popołudniu był już na świecie. Wszystko jak w zegarku :-D

Marrika
popieram, że nowych leżaczków i huśtawek za bardzo się nie opłaca kupować. Trzymam kciuki za wizytę &&&

Ostatnio przez przypadek wylicytowałam kołyskę dla Lili za 65 zł z przesyłką, bo sprzedający wystawił ją przez pomyłkę w dziale zabawkowym akcesoria dla lalek – łóżeczka i kołyski, a ja szukałam łóżeczka dla lalek dla Oliwki. Kołyska i łóżeczko dla Lili wyniosło mnie 165 zł.:tak:

\Rzeczywiście Katinka ostatnio się nie pokazuje, może rozwiązuje worek Październikówek.:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry