reklama

Październik 2014

Babina to tak nie jest do końca ze tylko z obzarstwa w ciąży się te dziewczyny doprowadzają do tego że wyglądają jak "hipopotamy". Jeśli pojawia się obrzęki to już możesz nawet na dietę przejsc a waga zapierdziela w górę jak szalona. Ja z pierwszą córką tak miałam, pilnowalam się żeby nie przytyć za dużo i jak w ok 32tyg zaczęłam puchnac jak balon to przybywało nawet 1,5kg na tydzień a ja jadłam normalnie. Jak ktoś ma tendencję do obrzękow to nic nie poradzi że wygląda jak "hipopotam". Ja mam uszkodzone zastawki w żyłach udowych i stąd żylaki i obrzęki nóg nawet jak w ciąży nie jestem. W każdej kolejnej ciąży choroba się pogłębia i może być gorzej. Także jak patrzysz na te dziewczyny w szpitalu to nie myśl od razu ze wszystkie tak wyglądają bo się do tego stanu same objadaniem doprowadziły

reklama
katinka - super wieści co do łożyska, moje też już w bezpiecznym miejscu. Jeśli chodzi o rankę, myślę, że w naszym ciele jest teraz baardzo dużo wody i osocza.

babina- i oby tak tj. bez skurczy zostało:tak:

garmalka - tą technikę pokazywali nam na SR, tak położne określają ułożenie dziecka. Ważne żeby dotykać naprzemiennie, a nie ściskać na raz obiema rekami. Garmelka, niestety ze mną gorzej i niestety na dzisiaj już miejsc do internisty brak, idę dopiero jutro rano. Kaszlałam całą noc, dopiero o 3 sobie przypomniałam to co ciągle na forum pisałam, żeby spać w pozycji siedzącej:-D. No niezła "przyjaciółka":szok:

rjoanka - ja to nie mogę się doczekać jak brzuch będzie większy, bo jak na razie to jeszcze na ciążowy nie wygląda:-(

kacha - a ja wczoraj specjalnie robiłam sobie taką wiejską kiełbasę z musztardą:-D, ale niestety przez zatkany nos nic nie czuję:-(

Babina to tak nie jest do końca ze tylko z obzarstwa w ciąży się te dziewczyny doprowadzają do tego że wyglądają jak "hipopotamy". Jeśli pojawia się obrzęki to już możesz nawet na dietę przejsc a waga zapierdziela w górę jak szalona. Ja z pierwszą córką tak miałam, pilnowalam się żeby nie przytyć za dużo i jak w ok 32tyg zaczęłam puchnac jak balon to przybywało nawet 1,5kg na tydzień a ja jadłam normalnie. Jak ktoś ma tendencję do obrzękow to nic nie poradzi że wygląda jak "hipopotam". Ja mam uszkodzone zastawki w żyłach udowych i stąd żylaki i obrzęki nóg nawet jak w ciąży nie jestem. W każdej kolejnej ciąży choroba się pogłębia i może być gorzej. Także jak patrzysz na te dziewczyny w szpitalu to nie myśl od razu ze wszystkie tak wyglądają bo się do tego stanu same objadaniem doprowadziły

Dokładnie,każdy jest inny,każdy ma inną figurę,organizm i każda z nas będzie inaczej przybierać,inne mieć objawy.Ja też na moje spuchnięte nogi nic nie poradzę,nawet leżenie na boku nie pomaga taki urok więc sądze,że te niektóre dziewczyny same od siebie tak nie wyglądają,i nie siedzą z workiem jedzenia i nie jedzą,poprostu tak mają,taka natura,tak ich bóg obdarzył.
Ja wiem,że moje spuchnięte nogi nie wyglądają ładnie,nieestetycznie,więc niektórym też to może przeszkadzać i odrzucać,ale co z tego najważniejsze ,że dzidziuś się prawidłowo rozwija i rośnie.A potem będziemy się martwić resztą po porodzie ;)

Ostatnia edycja:
To ja chyba jestem "hipopotamem", ale dobrze mi z tym. W sumie dużo nie przytyłam w ciąży (jeszcze), ale zaczęłam już z "własnym bagażem". Po ciąży zamierzam wrócić do dawnej sylwetki, co pewnie zajmie ładnych parę miesięcy. Opinie innych mam głęboko, jeśli się coś komuś nie podoba to już nie mój problem.

To ja chyba jestem "hipopotamem", ale dobrze mi z tym. W sumie dużo nie przytyłam w ciąży (jeszcze), ale zaczęłam już z "własnym bagażem". Po ciąży zamierzam wrócić do dawnej sylwetki, co pewnie zajmie ładnych parę miesięcy. Opinie innych mam głęboko, jeśli się coś komuś nie podoba to już nie mój problem.

I tak trzymać kochana :) Taka postawa mi się podoba ;)

marrika29 dziękuję,idę do ginekologa w piątek więc zapytam :) Już zapisałam sobie nazwę.

anecznik - dobrze, że się odezwałaś, chyba cię myślami ściągnęłam:-D i jak myłaś to okno?

Okno czyste :-) burę oczywiście dostałam :-)

Ostatnio miałam wizytę i z maluchem wszystko ok. W sumie nic więcej nie wiem bo moja lekarka była w takim humorze że uuuuuuuuuuu. Już się przyzwyczaiłam i w sumie się jej nie dziwię, zresztą rzadko się jej to zdarza.

Coraz goręcej się robi - tragedia. Wczoraj poszliśmy z młodym na plac zabaw i na kebaba na miasto i zaczęły mi stopy i ręce tak puchnąć że masakra. Dalej puchną bo mam to głupie odczucie nabrzmiewania:( Nie chce mi się nic - w domu bałagan, schabik z dzika wyciągnęłam z zamrażarki a brak weny:/

babina dobrze że już skurcze się nie pokazują:))

Jeśli chodzi o wagę to ja strasznie nie lubię jak widzę kobietę skrajnie zaniedbaną - to nie chodzi już o względy estetyczne tylko zdrowotne. I nie chodzi czy ktoś tak ma czy nie bo po metamorfozach e.chodakowskiej widać że da się zeszczuplić:) Mam koleżankę rok młodszą bezdzietną co zawsze była pulchna i teraz doprowadziła się do takiego stanu że szkoda gadać a tłumaczyła się że jej mama i babcia też takie są - matka wyjechała do pracy za granicę i wróciła nagle chuda jak szczypior:) Widzę czasami z mężem nastoletnie dziewczyny na ulicy a wyglądają serio jak słonie - aż on komentuje jak można się tak zapuścić...;)
U mnie waga narazie stoi - zauważyłam że z 2-3 tyg nie przybieram nic a potem w tydzień 2-3 kg:D

Tu jest demotywator na temat:

Grube kości? – Demotywatory.pl

Muszę iść do sklepu, żeby mi się chciało jak mi się nie chce:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry