gnagna dla mojego męża właśnie jestem tym bardziej pociągająca w ciąży
Za to ja coraz bardziej przestawiam się na tryb mamuśki i unikam seksu jak mogę i straciłam tym wszelkie zainteresowanie - już czuję że to jest właśnie końcówka ciąży bo z młodym miałam dokładnie tak samo
rjoanka hehe no właśnie dla mnie ciąża to się kojarzy z dogadzaniem sobie
I z młodym w ten sposób popłynęłam te 20kg
Teraz się w połowie ogarnęłam że nie chcę tak znowu tym bardziej że u mnie wszystko w udziec idzie - taka moja uroda bo jak tyję to w uda (a sprawiedliwie byłoby raczej w cyckach tyć
). Ale też nie chcę się głodzić - na szczęście teraz jak pisałam nawet mi się nie chce jeść a jak już to coś lekkiego i duużo pić
Tyje się od przetworzonego oczywiście - taka ciekawostka mój mąż jest cukrzykiem i okazuje się że baardzo podnosi mu się cukier po takiej pizzy mrożonej gotowej (np. z lidla małej) niż po 2l butelce wypitej coli
Gdzie tam namacalnie wręcz czuć ten cukier. Ogólnie wszystko po czym podnosi się nagle cukier (wysoki ładunek glikemiczny czy też indeks jeśli chodzi o starą szkołę) sprawia że tyjemy
Więc warzywka lepsze niż owocki niestety - chociaż truskaweczki można kilogramami jeść
Nawet przy cukrzycy jeden z nielicznych owoców po którym cukier tak nie skacze. I kolejny błąd to wszystkie soki i nektary owocowe - było kiedyś hasło mamo,tato wolę wodę - i tu się zgadzam w 100%
rjoanka hehe no właśnie dla mnie ciąża to się kojarzy z dogadzaniem sobie
Tyje się od przetworzonego oczywiście - taka ciekawostka mój mąż jest cukrzykiem i okazuje się że baardzo podnosi mu się cukier po takiej pizzy mrożonej gotowej (np. z lidla małej) niż po 2l butelce wypitej coli
jak widzę te wasze rzeczy to jestem na siebie zła, hmm może dzisiaj się wybiorę
ehh żeby prowadził dzienniczek przy cukrzycy to odpada, do diabetologa nie mogę go zaciągnąć (recepty na insulinę bierze u ogólnego)... Ostatnio mu przygadałam że brzuszek mu się zaokrąglił (hehe i to tylko jak siedział bo ma płaski oczywiście), stwierdził że pora się za siebie wziąć
tak samo jak zwykłe płatki owsiane