reklama

Październik 2014

U mnie 90 cm, czyli mam drugie miejsce. Od tylu :-). U mnie ostatnie dwa tygodnie to okres wielkiego wzrostu. Z tluscioszka zrobiła sie ciazowa pileczka. Trochę boję sie wejść na wagę. W czwartek wizyta to będę musiała :-).

Kupiliśmy dziś wózek. Zdecydowanie niespodziewanie. Byliśmy wczoraj w smyku megastore pomacać bebetto luca, na które po długich namyslach bylysmy zdecydowani. Sprzedawca wybił nam je z głowy i poradził w tej samej cenie (a nawet tańsze, bo jest promocja i w 1200 można ogarnąć) babydesign. Faktycznie nie ma porównania. No ale potem wspomniał, ze jeśli znajdziemy trochę więcej kaski to trwa wlasnie wyprzedaż x lander x move z zeszłorocznej kolekcji i są znacznie taniej. Podobał mi sie ten wózek już wcześniej, ale był poza naszym zasięgiem cenowym. Co tu dużo gadać, wzięliśmy ostatni z magazynu i jesteśmy zadowoleni bardzo. Jeśli ktoras z was myślała o tym wózku to warto poszperac, bo w slepach internetowych też wyprzedaja i jest znacznie taniej niż wcześniej.

Teraz trochę sie stresuje tym zakupem...nie chodzi o przesady, ale o to ze jeśli coś sie stanie, to będzie strasznie na niego patrzeć. No i było nie było na wózek z fotelikiem poszła cala jedna moja wypłata i jeszcze trochę. No ale dwa największe zakupy na nami. Drobne pierdulki złożą sie pewnie na drugie tyle, ale na ten miesiąc koniec wydatków.

A czemu sprzedawczyni odradziła wam bebetto ? Pytam bo my też się nad nim zastanawiamy i wydaje się solidny.
A u mnie w brzuszku 96 cm :)

Ostatnia edycja:
reklama
atu ja mam bebetto luce i wiem ze stelaż na spawach lubi puszczać - jedyne rozwiązanie to kupienie wózka z gwarancją - najlepiej w smyku bo oni dają 2lata. My kupiliśmy używany i też za niedługo muszę wysyłać na reklamację bo przy spawach już lekkie pęknięcia są (poprzednia właścicielka bujała dziecko więc się nie dziwię). Ale my kupiliśmy za 500zł wózek z 1,5 roczną gwarancją;) Więc stelaż to nie problem - zresztą przy normalnym użytkowaniu niekoniecznie coś się musi dziać:) Ogólnie wózek świetny jak dla mnie:)

U mnie w brzuszku 101cm;) Młoda dalej szaleje - kopie po żebrach ale przynajmniej ułożona dalej główkowo - ale w zasadzie już od połówkowego nie zmieniała tej pozycji więc luzik;)

ja polecam czytac strone bangla.pl , wlasciwie prawie kazdy produkt ma tam swoja podstrone i mozna poczytac opinie uzytkownikow, wiele rzeczy w ten sposob wybieram dla siebie i dziecka, jak produkt popularny to i opinii jest bardzo duzo i mozna obiektywnie ocenic czy warto czy nie :)

Atu, spytałam o reklacje i sprzedawca przyznał ze mają ich sporo. Dodatkowo mąż próbował składać stelaz i było to o wiele trudniejsze niż w innych wózkach, np. tym babydesign, a my sporo podrozujemy do teściów.

Kurcze, trochę pobolewa mnie brzuch jak na okres...martwić sie?

rjoanka pisałam już że mój gin powiedział że skurcze i twardnienia ok - w granicach normy jeśli są takie w miarę (macica ćwiczy) ale bóle jak na okres to powód do niepokoju i 3x1 dziennie tabl. no-spy (zwykłej nie forte) i kontynuować 2-3 dni - jednorazowo nie zadziała. W razie dużego bólu IP...

Dzięki za radę. Jeszcze tak nie było. Do twardnienia przywyklam, ale takie bóle jak na okres to nowość. Sprubuje z nospa a w czwartek wizyta. Ból nie jest silny, bardziej cmienie.

Ja pobolewania jak na @ mam od początku ciąży co jakiś czas. Mam w głowie słowa koleżanki, że ona też tak miała całą ciążę. Martwiło mnie to jak pierwsze razy pojawiało się przy twardnieniu brzucha. Teraz już olewam, bo u mnie taka natura.

Rjoanka - może magnez jeszcze połykaj.

Wkurza mnie, że co jadę z mężem autem, to mi się macica ze 2 x stawia. Takie to mamy ujowe drogi i tak fajnie mój prowadzi.

Katinka- a Ty kończ tą sielankę:) nie za dobrze Ci? Mąż wrócił i co o koleżankach zapomniałaś? ;)) jak tam Twój cycek? Jest jakis ślad pó ranie?

Nie zapomniałam o was laseczki, remont leci. Ściany pomalowane, sufit zrobiony i tapeta. Jutro panele, część mebli. Wiec pokój maluszka prawie zrobiony, przywieziemy łóżeczko i resztę rzeczy no i bierzemy się za kuchnie albo nasz pokój.

Ranka prawie zagojona, maluśki strupek jeszcze jest. Strachu więcej niż to warte, tyle wody czy czegoś wypłynęło, ale cycek juz nadrobił i są równe, ha ha ha.

Brzusio dalej ogromny, jak się jaśniej zrobi i wstaniemy to zmierzę bo mój śpi a ja nie wiem czemu nie mogę, mały szaleje i kopie, emocje itp. Spałam dwie godzinki i koniec. Właśnie was nadrobiłam.

Ostatnia edycja:
rjoanka- kochana ja tez sie bałam tych bóli jak na okres. Raz nawet pojechałam z nimi na IP bo miałam wrażenie, że sa za długie i za silne. I zostawili mnie tam , żeby wszystko posprawdzać. I okazało się, że wszystko jak najbardziej ok;)

reklama
cześć :)

ja tez zawsze bałam się boli jak na @ Jakiś taki niepokój u mnie wzbudzają. Kilka razy mi się zdarzyło w tej ciąży ale na szczęście przeszło.

Wczoraj byłam u lekarza z tym uchem, gardło mam dalej do końca nie wyleczone, w uchu stan zapalny, cholerstwo nie chce sie ode mnie odczepić :( No i dostałam juz antybiotyk bo lekarka stwierdziła że infekcja ciągnie sie za mną już prawie 3 tyg

Ja dzisiaj popołudniu mam wizytę, proszę o kciuki żeby kruszynka moja była zdrowa...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry