reklama

Październik 2014

Hej, w końcu forum wrócilo! Jeden dzień odstawki i uswiadomilam sobie jak bardzo sie od Was uzaleznilam :-).
Też mam za sobą najgorsza noc do tej pory. Większość czasu przelezalam starając sie zasnąć i budzilam sie co dwie godziny. Jak nad ranem zasnelam, to o 8 zameldował sie kurier z gemini. Potwietdzam ze wszystko było super zapakowane. Ale gdzie te 400 zł? Wszystko poszło na waciki...
Cyntia, mnie też stopy bolą jak pochodze. Nawet po spacerze w wygodnych butach czuje sie jakbym kilka godzin w płaskich cienkich japonkach po chodniku chodziła. Mam nadzieję, ze to nie to co myślę, czyli wyplaszczanie sie stóp.

reklama
Czarna: to będzie nasze drugie dziecko i ostatnie. Ja tak jak Pscółka za stara jestem :-D a tak na prawdę to już mam dość siedzenia w domu. W październiku dwa lata będą jak do pracy nie chodzę. Już sobie wypoczęłam :tak:.
Pscółka: mi optymizm uleciał po pierwszej straconej ciąży. Ciąża z Michalinką była drugą i to jeszcze z problemami więc w tyle głowy mam, że może być coś nie tak.

Ta ciąża jest o wiele lepsza. W poprzedniej od 24 tc leżenie plackiem i obawa czy uda się urodzić w terminie. Teraz brzuszek się stawia ale tylko czasem jak się bardziej przemęczę. Śpię w nocy, nic nie puchnie, nie boli :tak:

Też mi wczoraj forum średnio działało ale myślałam, że to wina brata mojego m, bo nam wczoraj kompa naprawiał :-D I już wieczorem chciałam dzwonić do niego, że zamiast naprawić to bardziej zepsuł.

Ja juz sie balam ze tylko mi bb szwankuje ;) a tu widze ze chyba cos robili na forum skoro wszystkim przestalo dzialac. My dzis o 17 mamy scan I lekarza a wczesniej jeszcze midwife zobaczymy co powiedza . Troszke sie stresuje. :/

Mnie też nie ma na tej liście:) Termin 31.10 chłopczyk Jaś:)
Ból dziąseł ma coś wspólnego z ciążą? Mnie też bolą i puchną ale nie wiązałam tego ze sobą:szok:

A stopy u mnie to masakra, nawet po nocy nie wracają do normalnego stanu, jak były te trzy dni ochłodzenia też puchły, bolą, pieczą koszmar, nawet zimne powietrze z wentylatora to ból dla stóp... W piątek będę u lekarza to z nim porozmawiam

Wczoraj ciocia się mnie zapytała czy mogę rodzić normalnie ze swoją astmą wysiłkową.... No właśnie? Jak myślicie mogę?? Jeszcze nie rozmawiałam ze swoim lekarzem o tym bo dawno nie miałam ataku i zapomniałam o niej:)

ruda mi w ciąży dziąsła nie puchną i nie bolą ale krwawią często przy myciu. Jeśli masz astmę wysiłkową to chyba SN odpada bo nie znam większego wysiłku niż poród:tak: Nawet jak dawno nie miałaś ataku a właśnie poród spowoduje atak? To lekarz decyduje ale ja bym chyba w takiej sytuacji sama nalegała na CC:)

Ruda nie wiem jak to jest z astma ale wydaje mi się przeciwwskazaniem do sn.

Co do stóp to polecam zlać je lodowata woda jak macie uczucie pieczenia i opuchnięcia. Mnie to trochę pomaga. Szczególnie jak wstaje w nocy i czuje jakby miały mi za chwilę wybuchnąc to wchodzę do wanny i oblewam stopy i łydki zimna woda. To poprawia trochę krążenie i naprawdę czuje ulgę na jakiś czas.

Laseczki, dodam Was, gdy wejde na lapka (przez aplikację się nie da tamtej tabelki edytować). Proszę o podawanie informacji w komentarzach w wątku z listą czy w PW - jest tak o niebo szybciej - bo one się gubią tutaj w gąszczu postów. Nie włączam codziennie lapka :)

Agniecha - no coś się dzieje z tymi naszymi chlopami w ciąży. A co przeskrobal? Oj, gdyby to oni chodzili w ciąży, to by się działo! Każdy na L4 od pozytywnego testu i nadskakiwanie i głaskanie po główce ;)

Magdalenka - kciuki za USG. Daj znać co i jak :)

Ruda - to koniecznie porozmawiaj o tym z ginem. A co do dziąseł, to hormony (głównie progesteron) rozpulchniaja dziąsła. U mnie jest masakra od paru dni. Ciężko mi jeść.

Dorota.D - zazdroszczę Bałtyku :) a gdzie jeździcie? Ja uwielbiam Dźwirzyno.

Babina - miewalas jakieś problemy z brzuszkiem, jeśli dobrze kojarzę, więc wpierw podpytaj się gina czy tyle możesz jechać. Na fb laska urodziła po podróży z Krakowa do Warszawy w 29 tc.
Mnie lekarz nie pozwolił jechać 130 km nad morze :/

Dziś mam wizytę. Golilam przed chwilą niunie. Co za wyczyn :D

Dzisiaj robię dla siebie placki ziemniaczane (juuuuuuupi), a dla męża z cukinii (oba na grubych oczkach). Mniami. Od wczoraj wieczorem aż mnie ssie na myśl o nich!

reklama
hej, ho !!!
Dziewczynki czy którejś z Was lekarz potwierdził syna (u mnie w 23tc) a potem to odwołał?
U mnie wcześniej tak się układało ze nie było mowy o odgadnięciu płci, dopiero właśnie w 23tc lekarka powiedziała ze syn (była dość pewna), ale na ostatniej wizycie 26tc, małe leżało bokiem i na koniec palnęła ze chyba jej "mignęły wargi" ale żeby się nie sugerować (nie wiedziała co mówiła w 23tc).

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry