reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2014

Karina, współczuję szefa. Ja zdecydowałam sie wybrać cały zaległy i bieżący urlop.

Gamelka, ten pacior nie świadczy o tym ze jesteś brudasem. Mógł sie przyplatac 15 lat temu na plaży.

OMG jak dobrze termicznie! Prawie zapomnialam o ciąży. Jeśli zdecyduje sie na kolejna , to no way, nie rozkładam nóg między październikiem a marcem.

Ostatnia edycja:
reklama
Karina co za dup.. niech sie cieszy ze ty w pracy jestes.

Jak tam wasze brzuszki ja mam juz 102cm

Ja chcialam sobie odpoczac po obiedzie robilam nalesniki z szpinakiem ummm:-) ale ledwo zaleglam a tu nagle jeden kot potem pies no i jeszcze potem nastepny kot! Moj tylek zostal po za sofa he

Załączniki

• 20140801_142357.jpg
    20140801_142357.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 62
karina pracowałaś tam w poprzedniej ciąży? Myśl tylko o sobie. Pracodawca zwykle nie będzie się nad Tobą rozczulać po porodzie ...

Byłam dziś u lekarza. Posłuchałam sobie bicia serduszka :-) Pogadałam z nim i okazało się, że jest dokładnie tak, jak podejrzewałam, tzn. jak tylko pojawię się na IP, to od razu przyjmują na oddział na obserwację. Mam do niego dzwonić przed taką wycieczką. Pytałam się też o badania na cytomegalię. Powiedział, że ponieważ w ciąży nie można tego leczyć, to zlecają je tylko, jeśli stan płodu wskazuje na jakieś zakażenie, Powiedział mi, że teraz Medicover ma je w swoim pakiecie dla ciężarnych i potem one przychodzą przerażone wynikami, a nie są w stanie im pomóc.

Zaszalałam i kupiłam starszej córce kurtkę na wyprzedaży w DP...am :-D Masakryczne mają tam ceny, ale ubranka śliczne i świetnej jakości. Stwierdziłam, że teraz każdą cenę mogę jeszcze dzielić na pół, bo przecież druga po roku też będzie w niej chodzić ;-)

gnagna - nie, w poprzedniej ciąży pracowałam gdzie indziej...
Wydaje mi się, że trochę szefa poniosło, bo w sumie nas w biurze 4 pracuje, z czego 2 w ciąży, a jakieś 10 min po naszej rozmowie, jedna dziewczyna złożyła wypowiedzenie... także cieszę się, że ten tydzień się już kończy :) Oby następny był lepszy :tak:

A ja się dzisiaj wylezalam na plaży. Woda zima ale dla moich opuchnietych stop zbawienna. Potem obiadek, mieliśmy z moim jeszcze na plaże iść ale brzusio zaczął boleć i zostaliśmy w pokoju. Mój śpi a ja mam czas was poczytać, normalnie nie nadążam za wami.
Wczasy fajne ale jak się nie jest w ciąży, przynajmniej ja się trochę mecze. Trzeba wszędzie uwazac, nie za wiele chodzić, a poza tym czuje się jak slonica. Masakra jakaś hehe

Jestem po wizycie:) Mały warzy już 1250 :) Lekarz powiedział że jak na 27 tydzień to duże dziecko:) I że na pewno urodzę szybciej....
Co do rwy kulszowej to będzie tylko gorzej:( Mam starać się nie leżeć na prawym boku...
Stopy mi puchną bo strasznie zbiera mi się woda w całym ciele i stąd to 18+ masakra jakaś:(:(:(:( Chce mi sie wyć:(
Dostałam od lekarza tabletki Hydrochlorothiazidum Polpharma i na ulotce jest napisane żeby nie stosować w ciąży, dzwoniłam do lekarza powiedział mi że na większości tabletek tak jest napisane i mam brać... Nie wiem teraz co robić

reklama
Do góry