reklama

Październik 2014

reklama
Babina - za dnia odespisz.

Kacha - fajny koteczek :) Słuchał co w brzuszku :)

Ja obudziłam się na siusiu i obudziłam synalka. Ten dostał czkawki. I tak sobie leżę.

Co robicie dzisiaj na obiad? Szukam inspiracji na coś lekkiego.

Ja u rodziców. Przyjechałam na kilka dni. Ból gardła przekształcił się w mega ból i do tego mega katar plus ból głowy. W nocy co 15min!!! wystawałam się napić wody tak mi zasychalo w gardle a teraz siedzę z inhalatorem i mam nadzieję że nikogo nie obudze :-/:-/ nie wychodzę dzisiaj z wyrka :-(

Cześć ja tez nie śpię maź odprawiony do pracy a ja juz nie śpię leżę ... Dzis mam usg i spotkanie z lekarzem niemoge sie doczekac .. Dziewczyny tez tak wam mrowieja i dretwieja nogi i ręce jak śpicie ?bo mi strasznie

gnagna - u nas ulubione zabawki to piłki i kółka wszelkiego rodzaju tj. te do zakładania na piramidkę/podkładki pod szklankę/takie tekturowe z jakiejś gry czu czu/zakrętki ze słoiczków - cokolwiek co można zakręcić na podłodze, ma też dwa kółka od jakiś samochodów znalezione na placu zabaw:-D

wawka - ja jednak kupiłam drugie łóżeczko używane za 120 zł, bo to turystyczne za bardzo szeleści i Szymek się wybudzał. Tak więc jemu nic się nie zmieni, zostaje w swoim pokoju, w swoim łóżeczku:tak:.

enya - to witaj w klubie. Ja mam tak drogi ciuchland w okolicy, że mi się bardzie opłaca przez necik kupować:tak:

Mizzah - oj jest ciężko:tak:. Staraj się więcej pić, może opuchlizna zejdzie

gosiak - my usypiamy zgodnie z tym opracowaniem. Drzemki nam jeszcze nie wychodzą, ale nocki coraz lepiej.
dr Eduard Estivill

kacha - oby, aczkolwiek nastawiam się, że będzie ciężko (bo Szymek to mały zazdrośnik), zwłaszcza jak będę zostawała z dwójką sama:cool:

mroczko - zdarza się, że drętwieje mi ta ręka na której położę głowę, ale to chyba normalne, zwłaszcza, że jeszcze kojec pod głową dociska i blokuje obieg płynów.

Cześć dziewczyny. Przepraszam że nie miałam dla was czasu, siostra z siostrzeńcami przyjechała. Zaraz znowu ruszamy, mini zoo, lody i dziewczynki będą wybierać materiał dla małego na rzeczy które sama chcę zrobić.

Wczoraj miałam jakiś kiepski dzień, skurcz nogi miałam i tak bardzo mnie łydka bolała że cały dzień spędziłam na siedząco. Wieczorem deskę do prasowania sobie obniżyłam i krzesło dostawiłam, poprasowałam wszystkie rzeczy dla małego.

Miłego dnia, zajrzę do was wieczorkiem!!!

Mizzah - pokrój w kosteczkę, podsmaz na patelni. Ja osobno w garnku smaze cebulkę, a gdy się zeszkli dodaję pieczarki - duszę to razem. Dodaję zeszklona, ale nierozpackana cukinię. Na tej patelni po cukini lekko podsmazam paprykę (dosłownie 2 minuty, by tylko ciutke zmiekla) i czosnek i wrzucam do garnka. Można dodać pomidory (świeże albo te z puszki razem z sosem) albo koncentrat. Z przypraw np majeranek, pieprz, sól (mi to starczy). A i dodać wody.
Podawać z ryżem.

Można dodać podsmazona pierś z kurczaka na wierzch. Kiedyś zrobiłam z mini kuleczkami z mięsa mielonego.

W sumie jak leczo :)

Aaaa, chyba to zrobię, bo lekkie, a mam ochotę na coś lekkiego :)

reklama
Witam

Pscolka - na pewo przeczytam ! choc narzekac nie moge na synia jesli chodzi o usypianie, ale ciakawa jestem co tam pisza ;-)

mroczko - mi tez czasem cos tam zdretwieje :sorry2:

Mizzah - tez bym zrobila cos ala leczo. W sumie wczoraj na obid mialam i pycha, lekko, szbko i smacznie :tak:

Jejku tak czytam ze macie juz poporane , poprasowane wszystko :baffled: do poczatku wrzesnia tez musze juz to oagrnac i spakowac torbe w razie czego....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry