reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Cześć Październikowe Mamy!
Chciałabym dołączyć do wątku szczęśliwych ciężarówek. Choć to dopiero sam początek (jutro zaczynam 5 tydzień) widziałam 2 kreski a nawet 4:p, byłam u mojego lekarza i jak na razie, nie zapeszając, wszystko idzie ok i prawdopodobnie mój termin przypadnie na początek października. Lekarz mi jeszcze terminu nie wyznaczył bo chce być ostrożny i musi nas zobaczyć z kompletem badań i troszkę później:/ Ale mimo to ja czuję, że będzie dobrze!! To nasza druga dzidzia - mamy już 3,5 letnią córeczkę. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i na sam początek składam życzenia spokojnej ciąży!:-)

reklama
Cyntia życzę Ci dużo spokoju, leż i odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze! Pracą się nie przejmuj, teraz Ty i Maleństwo jesteście najważniejsi!

Marrrtini - witaj w naszym gronie! Fajnie, że dołączyłaś! Ja również zostanę mamą po raz drugi, mój synek Piotruś ma 4 lata i 2 miesiące. Nie byłam jeszcze u lekarza, wizytę mam wyznaczoną na 6 lutego myślę, że wszystko będzie dobrze :-)
Spokojnej ciąży!

Cześć dziewczyny!
Byłam wczoraj u lekarza, jest pęcherzyk i ciałko żółte, wszystko na swoim miejscu :-) Dostałam komplet badań na początek i właśnie dzisiaj byłam robić. Wizyte mam 19.02 i do tego czasu chyba jajo zniose :-p

Cyntia co u Ciebie?

marrrtini witaj :-)

Macie dziewczyny już jakieś ciążowe dolegliwości??

Cześć!
agamemnon super, że wszystko w porządku:-)

Z ciążowych dolegliwości jak na razie mam to, że zasypiam na stojąco gdzie popadnie:-D plus jakaś zgaga po wszystkim co zjem i lekkie mdłości. Jak dla mnie może tak zostać. Z poprzednim dzieckiem nie wiedziałam czy jeszcze żyję czy już nie:/;-)

A u mnie lekki ból piersi, skurcze i ciągnięcie w brzuchu. Senna i zmęczona byłam przed testem, potem mocno zwolniłam, trochę się obijam, więc jest lepiej. A, i przed chwilą koleżanka poczęstowała mnie krówką, zawsze bardzo lubiłam te cukierki, a teraz wydała mi się obrzydliwa i musiałam ją dyskretnie wypluć.

Witam wszystkie mamuski!
Jestem tu nowa :) Ale chetnie do was dołacze. W poniedziałek zobaczylam 2 kreseczki i w tej chwili radosc miesza sie ze strachem, poniewaz w grudniu poronilam w 7 tygodniu. Mam juz corcie ktora ma prawie 6 lat. Jestem pelna nadzieji ze teraz juz wszystko bedzie ok! :))

Witaj marrika29. Musimy mieć nadzieję, z tego co widzę wiele z nas jest po przejściach. Będziemy mogły lepiej się wspierać ;-)

Oj wiele niestety :( Wsrod moich znajomych to niestety wlasnie najwiecej przypadkow ze te drugie ciaze konczyly sie poronieniami, ale na szczescie kazda z nich potem szczesliwie zachodzila w ciaze i wszystko dobrze sie konczylo :))

Hej,
ja prawdopodobnie też będę październikową mamą, co potwierdził test i beta. Jak widac po suwaczkach, mam już córkę, a jest to moja trzecia ciąża. O drugie dziecko staraliśmy się dwa miesiące. Byłam już u gina, ale na usg idę dopiero we wtorek.

Co do ciążowych dolegliwości, to tylko czasem robi mi się słabo. Męczyłam się z tym i w poprzedniej ciąży, ale zaczęło się dużo później, jak już miałam spory brzuch i kilka kg na plusie.

reklama
Cześć dziewczyny, jeżeli pozwolicie chciałam dołączyć do grona październikowych mamusiek. Na razie nieśmiało bo to moja pierwsza "przygoda" z ciążą i chętnie pod czytam rady bardziej doświadczonych koleżanek. Nie ukrywam, że trochę się boje ale moja radość była ogromna kiedy zobaczyłam te dwie kreseczki ;)

Do góry