reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2014

Czytałam wlasnie ulotkę maści na sutki maltan i tam jest napisane, żeby zacząć sie smarowac dwa miesiące przed porodem. Czyli jakby teraz....co o tym myślicie? Co to daje?
No i pozostając w podobnym temacie: masaż krocza...wlasnie podczytuje o tym, ale na razie to mi sie wydaje straszna abstrakcja. Stosujecie, zamierzacie czy olewacie?

reklama
Czytałam wlasnie ulotkę maści na sutki maltan i tam jest napisane, żeby zacząć sie smarowac dwa miesiące przed porodem. Czyli jakby teraz....co o tym myślicie? Co to daje?
No i pozostając w podobnym temacie: masaż krocza...wlasnie podczytuje o tym, ale na razie to mi sie wydaje straszna abstrakcja. Stosujecie, zamierzacie czy olewacie?

Ja na pewno będę stosować masaż, ale to dla tego że ja mam problemy z gojeniem się. Chce zrobić wszystko aby uniknąć nacięcia lub aby było ono jak najmniejsze. Pytałam o to swojego gina i powiedział, że nie ma badań na ten temat więc tylko tyle co inne kobitki powiedzą. Jedyne co stwierdził to tyle aby zacząć masaż po 33 tyg bo to niby bezpieczniej wtedy.

Wymaz z pochwy to jedno badanie, a GBS to inne. GBS, czyli na paciorkowca typu B robi się i z pochwy i z odbytu.
Ja mam już wynik: negatywny :D

Ruda - dobra z Ciebie kobieta :) A jak ją znalazłaś?

Garmelka - ostatnio u nas ciepłe jesienie i zimy w sumie. Też zależy jaką temperaturę chcecie utrzymywać w pokoju. Nie ma co przegrzewac dziecka. Trzeba wyczuć. A cieplejszy pajacyk się przyda (choć myślę, że bardziej na styczeń).

Babina - uważaj na siebie. A kiedy wracacie?

Justine - może lepiej (jeśli ta insulina będzie konieczna), by ktoś Ci ją wstrzykiwal? Mój P. nie lubi wstrzykiwania w ramię, za to pod łopatka go nie boli. Bo w ciąży chyba nie za bardzo w brzuch?

Gin zwiększył mi dawkę żelaza, więc można się domyślić jaki jest efekt ;)

Ostatnia edycja:
Pscółka pewnie, że lepiej... Zwłaszcza, że nawet fajne rzeczy tam były bo kombinezon, koc, spiworek, śpiochy, body, czapki, pajace, półśpiochy nawet jakieś jeansy:) Kupiłam jeszcze w biedronce 3 pak chusteczek nawilżających... Dla mnie to tylko 10 zł które pewnie bym przejadła w postaci słodyczy a dla kogoś to dużo:) Dodałam dwie pieluchy tetrowe i humor mi się poprawił:)

Cyntia znajoma na facebooku napisała że jej koleżanka zbiera dla jakiejś znajomej rodziny, dziewczyna ma rodzić w listopadzie.. I tak właśnie do niej dotarłam:):)

Domka piękny:) Ja akurat mam fioła na punkcie swojego kombinezonu:) Jest prześliczny:) Jakbym była dzieckiem to sama bym chciała taki mieć:) Wiadomo, że noworodkowi obojętnie w czym chodzi byle by sucho i ciepło ale mame cieszy oko jak dziecko wystrojone:) Później wstawie zdjęcie i się pochwale:)

babina to wypoczywaj i ciesz się latem, byle ostrożnie :happy: no i oczywiście nie zapominaj o nas.

garmelka ja mam może 2 takie welurkowe w rozmiarze 56, ale rzeczywiście zanim zrobi się naprawdę zimno to maluch już na pewno będzie miał inny rozmiar, albo 62 albo 68, ciężko wyczuć.

Cyntia to ja mam właśnie wpisane w karcie na najbliższą wizytę GBS, czyli że to oznacza że też będę traktowana patyczkiem tam z tyłu ?! :szok:

rjoanka mnie bardzo bolą piersi przez cały czas zwłaszcza sutki i na razie nie zamierzam ich tykać. A co do masażu krocza to pewnie spróbuję, zobaczymy co z tego wyjdzie ale gdzieś dopiero od 34 tc, taką radę położnej kiedyś słyszałam. I jeszcze podawała przepis że miesza się 100 ml olejku np. migdałowego z 10 ml witaminy E i tym się masuje.

Zachmurzyło się ale dalej duszno na cud! Wypatruję tylko deszczu... :-(

Czarna - Ty już przynajmniej wiesz ;) Ja przeżyłam mały szok, gdy lekarz włożył patyczek bez uprzedzenia, gdzie go włoży ;p

garmelka polecam welurowe ubranka,sa cieplutlie.

No za kombinezon dałam 16zł takze bez tragedi;-0
O wlasnie listonosz przyniosł paczke z hipp;-) husteczki nawilzane i gazetka;-) miło

Cyntia ja zelazo biore sorbifer 3razy dziennie.na poczatku miałąm zaparcia ale
laktuloza pomogła i sie unormowało

W biedronce 5pak bodów jest za 35zł tylko wieksze rozmiary;-)
jak bede to kupie,a jak duzo ich bedzie to poczekam az przecenia

Ruda pochwal sie;-)

A mi nagle urosły cyce,wszystkie staniki za małe,chyba czas zaczac w
karmniku.

reklama
Do góry