magda6m
Fanka BB :)
B-tka Moj ma 13 tyg.Ja tez kp i chcialam po 6 mies.Jak wszystko jest ok to lepiej poczekac moiom zdaniem.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Aha. Wkładam przed karmieniem bo karmienie dodatkowo pobudza jelita i kupa jest. Wiadomo, że mała trochę musi poprzeć ale kupa wychodzi. Robię też lewatywki za pomocą najmniejszej dostępnej gruszki. Wyparzam taką gruszkę i przegotowaną wodą w temperaturze ciała robię wlew do odbytu. Też pomaga
Wkładam do odbytu i wlewam wodę. Mniej więcej objętość takiej malutkiej gruszki. Uważam, by powietrza nie wtłoczyć
Windi też pomaga ale trzeba kilka razy powtarzać wkładanie patyczka by zadziałało więc staram się tego nie robić, bo boję się, że dupcię podrażnię. Ja będę inicjować, aż do rozszerzenia diety, ponieważ moja starsza nie robiła po kilkanaście dni i sama nie mogła robić kupy. Byłam kilka razy na IP i tam robili lewatywy i wypuszczali do domu. Więc sama zaczęłam inicjować. Kilka miesięcy jej inicjowałam i córka się nie uzależniła. Teraz robi sama pięknie kupy