reklama

Październikowe Mamy 2010

ulisia
Spróbuję cie pocieszyć, że ja urodziłam pierwsze dziecko ponad tydzień po terminie-10 dni. I jak dzień przed porodem byłam u Gina to też miałam szyjkę długą i nic nie wskazywało na poród. Pojechałam na następny dzień do Szpitala, bo dostałam skierowanie i nagle zaczęłam rodzić, a nie miałam przedtem żadnych objawów, ani skurczy, ani kucia w kroczu, wody też mi nie odeszły. Dostałam nagle skurczy. Niestety skończyło się cc, a to dlatego, że małą się owinęła pępowiną.
Więc możesz w każdej chwili zacząć rodzić. Wkurza to czekanie, szczególnie po terminie, ale jak już będzie po to zapomnisz o wszystkim. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :-)

reklama
Kroma a ja juz od 2 miechow wiem ze moja mala owinieta jest pepowina wokol szyjki a cesarki nie bedzie:/ a bardzo sie boje ze przy porodzie SN bedzie cos nie tak przez ta pepowine :(

Sugar dzięki za info w nowym temacie.

Dorisday na wszystko przyjdzie czas. Tyle wytrzymałaś w 2paku to jeszcze trochę dasz radę. A gin mówił Ci kiedy masz się stawić do szpitala jak się nic nie zacznie dziać?

Ulisia widzę, że i u Ciebie następny "super" gin. Załatw sobie zwolnienie u innego lekarza jak nie będzie wyjścia. Macierzyński lepiej zostawić, żeby z maluszkiem spędzić jak najwięcej czasu. A dlaczego straszył Cię cc? Jakie znalazł wskazania?

Mona
U mnie nie wiem nawet kiedy wyszło to owinięcie pępowiną, bo na usg nic nie wyszło-tym ostatnim. Pewnie jakby puls nie zanikł to by nie było cc i mała by się urodziła naturalnie. Jak ją wyjęli to miała zamartwice, ale dostała szybko tlen i od razu odżyła. Teraz śmiga jak mało kto i nadążyć za nią nie mogę. jak coś się będzie działo w trakcie to zrobią to cc. U mnie tak było. Miałam rozwarcie 8 cm i leżałam na porodówce gotowa do porodu i nagle tętno zanikło i szybko mnie wzięli na cc. Nawet nie miałam siły się podpisać, zrobiłam jakiś zygzak.
Poza tym moja znajoma rodziła naturalnie i mały był owinięty i dostał 10 punktów. Musi być dobrze z naszymi dzieciakami.

ulisia tylko tam jest bardzo duza rozbierznosc w dawkach. Pisz na biezaco ile i kiedy bierzesz. w razie czego .:)da
A jak ta jazda Pociagiem?

nie no, pociągiem spoko. lekarz powiedział że mogę codziennie jeździć - i tak nie urodze

Dobra. zrobiłam to. wgo tego przepisu:

Koktajl Poloznych II

1 banan
250 ml mleka
paczuszka cukru waniliowego
2 lyzki oleju rycynowego
Wymieszac. Wypic w przeciagu 30 min.

własnie piję. nie zraża mnie nawet to, że działanie jest po 2-6h, czyli że mogę dostać przeczyszczenia na noc :-)

jestem zdesperowana.

Ulisia widzę, że i u Ciebie następny "super" gin. Załatw sobie zwolnienie u innego lekarza jak nie będzie wyjścia. Macierzyński lepiej zostawić, żeby z maluszkiem spędzić jak najwięcej czasu. A dlaczego straszył Cię cc? Jakie znalazł wskazania?

Że dziecko jest duże. I dlatego mało się rusza bo ma mało miejsca i dlatego szyjka się nie skraca i się sama nie będzie skracała. Bez sensu, nie?
Młody ważył 2 tyg temu 3770, teraz podobno 3850 - to w sumie nie tak dużo. chociaż nie wiem czemu ostatnio tak mało przybrał. Może lekarz go niedokładnie zmierzył? :baffled:

Ostatnia edycja:
Ulisia trzymam kciuki, żeby mikstura dała pożądany efekt.
Może niedokładnie zmierzył, ale mój gin mówił, że na sam koniec to dzieciaki już mało przybierają, a nawet te przeterminowane mogą zacząć chudnąć.
Mnie wydaje się, że jak duze dziecko to szybciej powinno pchać się na ten świat, a 3800 to rzeczywiście nie aż tak bardzo duża waga z tym, że trzeba jeszcze się liczyć z błędem pomiarów usg i w rzeczywistości może mieć albo mniej albo więcej.

Ostatnia edycja:
"
Za długo – niezdrowo

Jeśli z dzieckiem wszystko jest w porządku, ale ty masz już dość przedłużającego się czekania na potomka, możesz sama spróbować przyspieszyć poród. Lekarze zalecają przede wszystkim więcej ruchu: spacery, ćwiczenia znane ze szkoły rodzenia, chodzenie po schodach w górę i w dół.
Skuteczny sposób to seks. W spermie znajduje się hormon zwany prostaglandyną, który wywołuje skurcze macicy. Poza tym podczas stosunku uwalnia się oksytocyna, hormon odpowiedzialny za wywołanie akcji porodowej. Poród przyspiesza również masaż i pocieranie brodawek sutkowych – wtedy również uwalnia się dużo oksytocyny, a także wypicie łyżki oleju rycynowego. Substancje w nim zawarte zmiękczają szyjkę macicy. Dodatkowo olej rycynowy przyspiesza perystaltykę jelit i wypróżnienie. Dzięki temu główka dziecka przesunie się nieco niżej, co może zapoczątkować poród."

więcej Kiedy dzidziuś się spóźnia - ciąża, ciąża przenoszona, Ćwiczenia, Dziecko, Kobieta - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Wynika z tego, że trzeba naszych Panów zmęczyć tak porządnie kilka razy, to może coś podziała :)

trzymam kciuki. napisz wieczorem jak sie czujesz.czuje ze jak cie ruszy to jutro bedzie sprzedaz hurtowa w aptekach ;)
a swoja droga - nowa nazwa drinka ;)
czytalam ze pija tez pol szklanki soku pomarancza i 2 tyzki

Ja zaczynam stosowac przemoc rodzicielska_ Hanka wylaz, jak matka mowi= w tej chwili!!!

reklama
Ulisia trzymam kciuki, żeby mikstura dała pożądany efekt.

dzięki. w smaku to jest całkiem dobre - nie czuć tej rycyny, mimo że zużylam prawie całą buteleczkę (2 łyżki, przepisowo - buteleczka jest mała :-) )

a i jeszcze jedno. szkoda że nie widzialyście miny pani z apteki kiedy powiedziałam po co mi to. delikatnie mówiąc nie uznała tego za dobry pomysł :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry