reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam ja na szybciutko, bo nie mam siły siedzieć przy kompie. Po długim 2 tygodniowym pobycie w szpitalu, w końcu urodziłam 28/10/2010 o 14,00 syn 58 cm i 3700. Próba porodu naturalnego od soboty, a skończyło się na cc w czwartek.

Gratuluje pozostałym rozpakowanym :)

reklama
kroma gratulacje!
dobranocka nie przejmuj się! chociaż szczerze przyznaję, że postawa mojej mamy - z goła odwrotna do postawy Twojej mamy - bardzo mi pomogła przed depresją z powodu karmienia
dziewczyny wiem, że wiele z was czyta język niemowląt, ja jestem gdzieś w połowie i zastanawiam się czy któraś z Was odróżnia rodzaj płaczu? bo dla mnie to czysta abstrakcja :sad:

jeszcze nie czytałam tego, ciagle nie mam kiedy wrrr... ale płacz odróżniam jakos - zwykle wiem czemu Justyna płacze.
Może intuicyjnie a może przypadkowo.

hej
moje zdanie jest takie że jak by się nie karmiło to najważniejsze jest żeby dziecko i mama byli zadowoleni :) nawet już nie wierzę w to że długie karmienie zapobiega alergiom, bo moja siostra karmiła córkę prawie trzy lata w tym przez 7 miesięcy tylko piersią i mała ma teraz 6 lat i ostrą alergię prawie na wszystko :( ciągle musi brać jakieś leki

a mojego Krzysia to najlepeij usypia mąż nosząc go, czego ja bym, wolała uniknąć ale po kąpieli jak już uda się go nakarmić (nie zawsze to jest proste bo się pręzy i krztusi bo brzuszek go boli) to odkładam go do łóżeczka i tam zasypia sam ale koło drugiej po drugiej pobudce to śpi ze mną w łóżku

natolin
- ja zuwazyłam że Krzyś jak jest głodny to wydaje z siebie takie "lalala"

haj,stal sie cuuud, od 23.30 do 4.45 mloda spala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezuuuuuuuuuuuuuuuuu nie wierze:))))))))))))))))))))))potem od 5.15 spala do 8.00,a butle jadla po spiacu i cyca tez-nie ma nic piekniejszego jak widze ze trzyma cycka w buzi i sie usmiecha przy tym:)))))))) polewka:)))
wlasnie odsprzatalam chate na blysk, wstawilam pranie puki mala spi:) za niedlugo tesciowa przyjedzie bo na 14h ide do gin i mi zostanie z mala:)))) obiecalam jej polska jajecznice:))))))))))) moje zarcie ogolnie zazwyczaj jej podchodzi chociaz ja doprawiam do wiwatu a ona nic prawie. dzis bedzie chrzest jajecznicowy:pppppp

malutka co do kupek to moja robi 1-2 na 24h ale porzadne za to -pytalam czy to normalka to powiedzieli ze kazde dziecko jest inne ze jedne sraja jak kaczuchy co chwila a drugie tak jak moja i jak nie ma kolek i brzuszek nietwardy to nie ma czym sie stresic

natolin ja nauczylam sie odrozniac placz instynktownie chyba, wiem kiedy mloda wola bo glodna, wiem kiedy w pieluszce pelno, wiem kiedy nie chce spac i nas "wola" zebysmy ja wzieli w ramiona. jedyne co mi sie podoba to jak sie usmiecha i cieszy z czegos to mowi "KAAAAAAAAA" :))) kwestia czasu i wsluchania sie i mozna rozszyfrowac lobuza:)

Ostatnia edycja:
witam przy kawusi:) moja Pysia spala dzis w nocy od 22.30 do 3.45:))))) wiec dala mamie odpoczac potem ja nakarmilam i wstala o 7.30:)) teraz znowu sobie spi. a M gotuje obiadek wiec ja korzystam z wolnej chcwilki przed komp i tv

w tej chwili właśnie zaliczam nerwa, mega nerwa, bo zadzwoniłam do położnej
tłumaczyłam babce ze mój mąż pracuje i nie ma mnie kto zawieźć do lekarza na wizytę patronażową wcześniej niż po 15:30
i żeby mnie zarejestrowała na popołudnie
zapisała mnie na 15:45 ale nie byłam pewna czy na dzisiaj czy na jutro
więc zadzwoniłam do niej a ona mi na to, że jestem zapisana na dzisiaj, a le na 13:45
i że pewnie mi się 3 z 5 pomyliło
ja jej na to ze chyba jej się pomyliło, i że wlasnego pisma odczytać nie umie, bo to ona mi to na karteczce pisała godzinę!
I jeszcze tłumaczyła że po południu będzie fajny doktor

efekt jest taki że albo wybulę na taksówkę, albo pojadę autobusem i się przez ponad pół godziny będę się poniewierać gdzieś wśród bakterii z noworodkiem, bo takie mam połączenia autobusowe
a przychodnie to akurat (wraz ze szpitalami) najgłupsze miejsca gdzie się zabiera noworodki

u mojej siostry w przychodni to w ogóle jest tak, ze to lekarz przyjeżdża do dziecka a nie dziecko do lekarza na patronaż.

No więc muszę sie zbierać - z depilacji nici...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry