reklama

Październikowe Mamy 2010

kolejny temat: juz kiedys pisalam ze mialam przeboje z materacem dla malutkiej i wyposazeniem lozeczka. znowu adwokat sie tym zajal bo mnie doslownie juz sil braklo i przeklenstw! dziecko 4 mce ledwo w gondoli sie miesci i jak tu ma spac???????,w koncu 4 dni temu dostalam materac do lozeczka, posciel w prezencie jako zadoscuczynienie a ta co zamowilam musze poczekac bo zmienili producenta i wybralam ladniejszy model. puki co mloda juz w lozeczku spi.materac klimatyzowany,20cm gruby bo to lozeczko ewolucyjne jest, antybakteryjny anty-syfowy. w pierwszy dzien jak dostalam od razu zrobilam jej spanko wlozylam do lozeczka i wytlumaczylam ze teraz bedzie tutaj spac.polozylam zeby zobaczyc jaka bedzie reakcja:) mloda rozejrzala sie wkolo po lozeczku rozciagnela jak dluga nogi i rece, zaczela sie kokosic glowka w podusi i lapac ja raczkami, jakby chciala powiedziec: wreszcie!!!!!!! no i mialam lekki stres w pierwsza noc czy bedzie chciala w nim spac... ja polozylam sie wczesniej bo coz robic bez forum.... naslu****e czy ona tam cos wyprawia czy nie. cisza. dospala do 5h ! zaakceptowala od razu lozeczko!!! jak przyszlam do niej rano i pytam: no gdzie ty jestes??? a ona usmiech wielki i zas lapie za podusie i pokazuje jaka zadowolona:)))) serio kamien z serca. teraz zas ma momenty ze spi w nocy roznie, nieraz od 1h po karmieniu przez meza do 5-6h a np wczoraj od 1h do 4h! zaledwie 3h!!!! i wez tu zrozum...wazne ze lobuz rosnie i przybiera nawadze. w sobote za tydzien mamy dwa szczepienia i badanie a potem przerwa do 9 mcy ze szczepieniem:)

a teraz zasuwam na galerie foty wrzucac i jak cos mi sie przypomni to napisze jeszcze.

w kazdym razie mam nadzieje ze net nam nie zdechnie do jutra i bede z wami bo tak mi was brakowalo ze buuuuuuuuuu

reklama
Natolin, szukam maty, w której będzie można coś nacisnąć, coś pociągnąć, gdzie będzie lusterko, poduszka, na której dziecko będzie na brzuszku leżało, i najlepiej, gdyby mata była składana. Wiem, że Fisher Price coś takiego ma w ofercie. Jutro ruszamy do innych sklepów.

Dziulka, gratulujemy Leane 4 miesięcy!

Mała_Mi, a masz zamiar po kończeniu studiów uczyć w szkole, czy robić karierę naukową?

Jezu, jezu jakie tu wieści dzisiaj. Najbardziej zaskoczona jestem Rzutką. Szok niesamowity. Ja sama się zastanawiam czy testu nie zrobić. Wiem, że by mnie to załamało, przynajmniej na jakiś czas! Jestem z Tobą!!

I tak na marginesie to powiedzcie czy moglibyśmy mieć takiego pecha: kończę drugie opakowanie cerazette, do tego były prezerwatywy, które już postanowiliśmy sobie odpuścić stwierdzając, że przecież biorę tabletki. Lekarz dając mi receptę na nie powiedział tydzień z prezerwatywą, a po tygodniu luz blus..

natolin - dawidowe u rodziców do poniedziałku:)

A Ty Dziulko kochana miałaś nas zaszczycić w poniedziałek:P a tu taka niespodzianka:) Witam:P

DAGISU jak ja mialam ostry wqrw na ten brak neta....
fotki juz zarzucilam- tone!!!

NATOLIN - tak mamy adwokata z banku meza ktory zajmuje sie nawet *******ami jak ktos nas wkurza w zyciu prywatnym, albo historie typu wlasnei niesolidnosc dostawcy czy brak serwisu itp. chwala Bogu ze to jest bo kazdy jak uslyszy tego goscia to ma mokro w gaciach bo jak w miare szybko ktos kto daje ciala naszym kosztem nei zbierze sie w garsc to potem juz jest sad d/s konsumenta i inne jaja.

melduje się dopiero teraz , no ale lepiej późno niz wcale.

Poprzednia noc minęła fatalnie , zobaczymy jak bedzie tej nocy ... póki co korzystam ,ze talib śpi.

Rzutka rozumiem Twoje zdenerwowanie i szok z zaistnialej sytuacji , ale popieram natolin. Zrobisz jak uważasz ,ale weź pod uwagę taką opcję ,ze wszystko sie moze poukladac i z drugim dzieciątkiem wcale nie bedzie tak ciężko. Przynajmniej odchowasz sobie dwójeczkę i zamkniesz warsztacik ;-) Trzymaj się.

aha.... Dziulka wróciła widac po długosci postów :-)Fajnie ,ze jestes.
Idę się kąpac i moze pospię jakies 2-3h do pobudki malego:confused:

dagisu to czemu myslisz ,zeby zrobic test?

Ostatnia edycja:
wlasnei doszlam do posta ze RZUTKA zobaczyla dwie kreski na tescie.... ja piernicze!!!!!!!!!!!!! szok!!!!!!!!!!RZUTUS - nie przejmuj sie bo kuzynka meza zaszla w ciaze z drugim tez niemal od razu i dala rade a dzieci sie teraz swietnie ze soba bawia:))) a poza tym nie wiem czemu nieraz mam wrazenie jakbym w ciazy byla choc wiem ze nie jestem. musze isc do gin o inne piguly bo juz nie karmie a cerazette nadal biore.

reklama
dorisday jakieś takie dziwne przeczucia i strach przed tym! Poza tym ostatnio ciągle wiatr w oczy więc nie zdziwiłabym się jakby się to i nam przytrafiło. Tak za rok super, ale teraz za szybko. No i w końcu wesele swoje własne mam 8 października:D żebyśmy sobie sami prezentu nie zrobili!

Dzisiaj zamontowali nam kuchnie no mówie Wam "paluszki lizać" tak mi się podoba, przy okazji umyłam okna w sypialni i salonie. No i tym sposobem od 13ej do 19ej byliśmy z małżem na mieszkaniu a nasz gugasiński z babcią i ciotką:P i w sumie dużo spał przez dzień. Troche obawiamy się nocy. Zasnął w wózku i właśnie przełożyłam go do łóżeczka. Jest słodzinką przecudowną:) kocham go nad życie:)

Dziulka a czy masz okres przy tych tabletkach, albo jakieś krwawienia?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry