reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
DAGISU no wlasnei ja bede dzwonic do gina bo akurat koncze opakowanie cerazette i nie wiem co dalej, a po drugie wpienia mnie to ze codziennie jakas kropelka brazowa sie pojawia , a co do bejbaska po cc to w szpitalu mowili ze rok trzeba czekac bo wtedy na pewno macica bedzie dobrze zagojona i bez obaw. ale jak sie tak zdarzy to chyba zwariuje.... przy jednej mlodej tyle roboty, malo czasu dla siebie a co dopiero przy dwojce!! pytalam meza dzisiaj co bedzie jesli ja w ciazy znowu to sie usmiechnal i pwoiedzial: to bedzie tak jak zaszlas w ciaze z Leane...kurde nie chce nie teraz !!! a po drugie czemu nie mam okresu od porodu??

Mała mi nie żałuj sobie. Jestem pewna, że gdybym ja miała chęć marnować Was czas na swoje marudzenie(zresztą zdarzyło się nie raz) to pierwsza byś napisała, żeby nie pie....a tylko pisała co mi na serduchu leży:D

Wiecie co ja tu jestem hmmmm mniej więcej od marca 2010 i dalej nie potrafię tak jak przed chwilą zrobiła dobranocka chodzi o te kilka cytatów jednym poście! A chciałabym się naumieć. Gdyby któraś była taka miła:D

Dziulka ja miałam okres po 5tyg. mimo, że jeszcze karmiłam mieszanie. I to chyba 10dni trwało i było masakrą. Gdy zaczęłam brać tabsy to znowu dostałam okres i trwało to nie wiem już ile, ale też nie krótko. I od tamtej pory czyli 1,5 miesiąca nawet plamki!! Także też nie wiem o co kaman. Małż mnie pyta jak czujesz, co czujesz: ja mu mogę tylko powiedzieć kochanie ja pierwszy raz w życiu tabletki zażywam i czuje się jakbym była sobą ale nie w swoim ciele. Wcześniej miałam wszystko poukładane, jak w zegarku!!

Ostatnia edycja:
Dziulka próbowałam wejść na twojego linka, ale pokazuje mi się wiadomość o kontakcie z administratorem. Znalazłam jakąś prywatną grupę, tyle tylko że nie wiadomo jak na nią wejść. Napisane jest, że opiekuje się nią monimoni. To chyba nie ta grupa- ostatni post jest z ubiegłego roku. Ulisia może ty jakoś pomożesz?

violis ja miałam okazję leżeć na porodówce z kobietą, która miała 3 cesarki. Na dodatek robione starym sposobem, czyli cięli ją pionowo (jeżeli pierwsza cesarka jest w ten sposób, to kolejne też tak robią). Nie pamiętam jaką miała różnicę między dziećmi, bo to było prawie 8 lat temu.

nie umiem tłumaczyć, ale... ;-)
pod każdym postem masz dodaj do bloga, dzięki, odpowiedz, cytuj, a na końcu taki kwadracik, to klikasz ten kwadracik przy postach które chcesz zacytować a potem robisz po prostu odpowiedz :-)

o dopisanie do grupy trzeba poprosić założyciela grupy.

tutaj mowa jest o grupie Październik 2010

Ostatnia edycja:
Znalazłam jakąś prywatną grupę, tyle tylko że nie wiadomo jak na nią wejść. Napisane jest, że opiekuje się nią monimoni. To chyba nie ta grupa- ostatni post jest z ubiegłego roku. Ulisia może ty jakoś pomożesz?

To jest chyba właśnie ta grupa, monimoni musi Cię do niej zaprosić, a zaprasza tylko zaufane osoby, ja na październikówkach jestem właściwie od początku ale mało pisząca bo z czasem kiepsko i nie zdobyłam zaufania i nie przyjęto mnie do grupy.

Dziendoberek, a raczej dobrywieczorek:-)

Ja tez po cesarce i to juz drugi raz. Jak byłam u gina na kontroli po porodzie to powiedział ze lepiej dla mnie zebym juz wiecej dzieci nie miała, bo po dwuch cesarkach to duze ryzyko ze macica nie wytrzyma i pęknie:-(I wiecie co? tak mi sie dziwnie smutno zrobiło ze az łzy mi poleciały jak wyszłam z gabinetu mimo ze narazie nie planujmy trzeciego dziecka, ale kto wie co bedzie za jakis czas? moze bedziemy chcieli miec jeszcze jedno( córeczke tym razem:-)) Mi było źle po takiej informacji a co dopiero czują kobiety które dzieci nie mają a pragną je miec a dowiadują sie ze nie mogą:-(
A czy któras z Was zna przypadek ze kobitka zaszła w ciąze po dwuch cesarkach?

Moja przyjaciółka położna ze szpitala św.Zofii w Warszawie mówiła, że ostatnio przywieźli im do porodu kobitkę po 3 cesarkach właśnie rodzącą swoje czwarte dziecko... I urodziła bez komplikacji ale nie wiem jaką metodą - znając życie cc. A jak rozmawiałam ze swoim ginem i z moim wujkiem ginem, to mówili zgodnie, że spokojnie trójkę można mieć przy cesarkach. I można rodzić pierwsze cc, a kolejne naturalnie, albo dwoje cc i kolejne próbować naturalnie (choć na to lekarze się naprawdę rzadko zgadzają...), albo trójkę cc ale pewnie w odpowiednich odstępach.

reklama
A wiec jest to możliwe, musiałabym poprostu porozmawiac na ten temat z innym lekarzem, jakie on by miał zdanie na ten temat, ale to jeszcze nie prędko:-) Jak jeszcze w ciązy byłam to byłam ciekawa jak oni robią drugie cięcie? i myślałam ze szew bedzie potem brzydko wyglądał, ale nie, pan doktor mi powiedział ze starą blizne wycinają i robią nowy szew a więc blizna wygląda tak samo jak po pierwszym cięciu.

A co do okresu to ja tez jeszcze go nie mam ale karmie piersią, po pierwszym porodzie dostałam po 7 miesiącach, a moja koleżanka po ponad roku i po obydwu porodach:szok:
Dziulka a moze Ty nie masz przez te tabletki?????? Bo skoro sie nie robi przerwy w braniu? bo przy normalnych tabsach w przerwie @ sie dostaje. Ale to tylko takie moje przypuszczenia, nie wiem jak to z tym jest.

Do góry