reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam dziewczyny.
Ufff to widzę że na szczęście nie tylko u mnie z brzuszkiem do przodu:) bo już na prawdę widzę różnicę... kochane mam jeszcze jeden problem nie mogę sobie poradzić z ta burzą hormonów:/ non stop kłócimy się z chłopakiem, ale wydaje mi się że to nie tylko moja wina, bo ona po prostu widzę że tego też nie wytrzymuje i wybucha:/ strasznie mi z tym źle bo zupełnie nie możemy się dogadać. Na dodatek od 2 dni mam straszne bule głowy to pewnie też przez te hormony...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po przerwie!

Aligator i szafirek - bardzo mi przykro! Mam nadzieję, że za niedługi czas wrócicie tutaj do nas z dobrymi wieściami! Czekam na to i życzę dużo nadziei...

Ewcia a może jednak? Ja trzymię kciuki i liczę, że to pomyłka... Proszę bądź silna!

Witam wszystkie nowe Mamusie życząc spokojniej ciąży i zdrowych Maluszków ;-)

U mnie fajnie, wczoraj i dziś czuję się dobrze - aż dziwne. Albo te mdłości już za mną i nie wrócą (oby) albo coś nie tak.
Oj no przestań Słońce! Poszły sobie do innej młodszej ciężarówki! A jak tak zajęcia? I praca mgr?

Efa to ja Ci macham z gór ;-)

KINDZIA no pisz cokolwiek! Jaka pogoda? Jak pamelki? Co Ci w duszy gra i kiedy Krak odwiedzisz bo wytropiłam Cię na mamusiach z Krakowa!

Czy ktoś coś wie o kathe? Nei wiem czy mi umknęło czy nie odzywa się... Jeśli to drugie to proszę Cię o wieści kathe!

Ren no ja tak czytam i mi tu brakuje postów od Ciebie! I od Biry...

Ja jestem od pepsi uzależniona. Poza tym staram się z rozwagę i zdrowym rozsądkiem do kwestii żywienia podchodzić... Jakoś bardziej restrykcyjny wydaje mi się czas karmienia piersiąc bo wtedy uczulenia, wzdęcia, problemy z brzuszkiem u Maleństwa...

Dziewczyny proszę o przemyślane zakładanie wątków tak żeby były one "rozwojowe" tzn. ich sens nie kończył się na 2 czy 5 postach.... Wątki, które nie będą się rozwijały będę wrzucać do wątku zbiorczego.

Do poczytanie dla chętnych mam - jak poruszac się po nowym forum - POLECAM LEKTURĘ https://www.babyboom.pl/forum/jak-k...bsluga-forum-po-zmianach-marzec-2010-a-37785/

Witam po przerwie!

Oj no przestań Słońce! Poszły sobie do innej młodszej ciężarówki! A jak tak zajęcia? I praca mgr?

Heh , fajnie by było. U mnie kolejny dzień bez mdłości. nawet mam siłę coś koło siebie zrobić. Aż nie mogę uwierzyć. U mnie oki. W piątek byłam z moimi chóralnymi dzieciakiami w studio polskiego radia na nagraniu. We wtorek koncert. Śniło mi się dziś że nic nie szło po mojej myśli a mąż przefarbował moje beżowe buty na czarno. Czyli będzie dobrze :p

A jak tam u Ciebie?

Witajcie! Cały weeknd spędziłam z rodziną. Jedynie pogoda nam nie dopisała, bo cały czas pada śnieg:no:.
Od tygodnia mam straszną ochotę na brzoskwinie czy nektarynki, ale nie w syropie. Niestety, jak na razie w żadnym markecie ich nie dostałam:-(. Za to wczoraj zjadłam chyba z 6 owoców kiwi:tak:.
Z niecierpliwością czekam na środowe USG:-)

Hejka:)

Ja wczoraj się objadłam na teściowej na imieninach, wszystkiego po trochu:-) ale ogórki jakoś za mną nie chcą teraz łazić i też tak do 14 mogę jeść,a potem to masakra, ja od początku ciąży schudłam 5 kg buuuuuuuuuuuuu, a wcale chudnąć nie chciałam, a najśmieszniejsze jest to, że jem, śniadanko obowiązkowo i jakieś coś w pracy zakąszam.

Dziadki przyjęły wiadomość spokojnie, zaskoczeni na maksa szczególnie od męża:-):-)

Jutro wielki dzień bo mam wizytę u gina po pracy więc mam nadzieję, że będzie dobrze.

Pozdrawiam cieplutko wszystkich:)

Ren a twoje drzewko to spore jest:)

Witajcie dziewczyny po krótkiej przerwie.

Ulisia ja tez juz mdłości nie mam. Została mi tylko wrażliwość na zapachy, wstręt do mięsa i ból piersi ale odczuwalny tak naprawdę tylko w nocy.

Brzuch tak jak u większości z Was już widać i myślę że nie jest to wina jedzenia bo jem w zasadzie w miarę normalnie dopiero od dwóch dni. Wcześniej nic mi nie wchodziło oprócz warzyw i owoców. Tak jest zresztą do dziś tylko jem w większych ilościach:-)A wagę nadal mam do tyłu, - 3 kg:-)

Poza tym niestety mam apetyt na słodycze, na kwaśne wogóle.

Emiliab też jem w takich ilościach kiwi.

Witajcie!
rzeczywiscie dzis dzien rodzinnych odwiedzin.:tak: Ja tez bylam u rodzicow na obiadku.
Od samego ppoczatku mdlosci mnie nie mecza, na szczescie. Czasem mnie troche pomuli, ale nie przeszkadza mi to normalnie jesc:-) Ze zmian w jadlospisie. to zaczelam jesc sniadania, ktorych nigdy nie jadlam. Jakas taka wewnetrzna potrzebe dostalam;-)
A waga to mi sie nie rusza ani w jedna, ani w druga strone. Brzucha jeszcze tez nie widac, na ale jestem prawie 3 tyg. do tylu w stosunku co do niektorych z was:rolleyes:
Za to od samego poczatku mecza mnie bole podbrzusza, takie miesiaczkowe. Na poczatku na prawde myslalam, ze to @ sie zbliza:-D no i ciagnie sie to az do dzis i juz troche zmeczona tym jestem:baffled:.
Piersi juz mniej bola, za to wylewaja mi sie ze wszystkich stanikow:wściekła/y: Zamowilam na allegro nowy-rozmiar 70 E!!! Mam nadzieje, ze za maly nie bedzie:szok:

Ulisiu ale jak na nagraniu? To będziecie w radio? Kiedy? NApisz to będę Was słuchać ;-) I koncert? Szkoda, że nie mogę się wybrać ;-(
Myślę, że już nam to wszystko Mamuśki nie wróci. Oby oby! Ciąże już starsze i zaczyna się ten suuuper czas kiedy będziemy mieć dużo siły i energii. A do tego za chwil parę wiosna i wogóle blues!!!
A ja sobie zmieniłam gina, w środę byłam w Krakowie u nowego i jestem spokojna i szczęśliwa bo moje Dzieciątko śliczne jest i pięknie serduszko bije. A za 2 tyg. niecałe mam usg genetyczne. I Natusia zdrowa więc generalnie uśmiecham się do świata :-) To tyle z najświeższych newsów z mojego podwórka :-)

reklama
Ja do gina idę znów w środę.

Byłyśmy na nagraniu w dużym studio polskiego radia we Wrocławiu - wraz z innymi chórami projektu Śpiewający Wrocław robimy płytę - ale wątpie żeby ten materiał był w radio. Zresztą, nic jeszcze nie wiem, ale wyszło chyba fajnie. Trzymajcie kciuki za wtorkowy koncert.

Do góry