reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Miałam iść spać,ale wiecie co ? Odechciało mi się. I takim to sposobem ugotowaliśmy prawie cały obiad już z Łukaszkiem ( jeszcze potem wątróbkę usmażyć), poodkurzaliśmy.
Moje dziecko sobie teraz leży na boczku w łóżeczku, gryzie pieluszkę + poduszkę i do tego wystawia nóżki poza szczebelki na zewnątrz, aż mu zdjęcie zrobiłam bo fajnie to wygląda ;)

Kurde u nas też zimno a poszłabym na spacer z małym. Może jednak wezmę przykład z Loliszy i sarisa i pójdziemy na spacer na chwilkę.
margerrita - super! Gratuluję pierwszego zębolka! zdjęcie chcemy!
natolin a Tobie to gratuluje przekroczenia 3000 posta!
aniawa zdrówka!
Lolisza zaraz na wątku kulinarnym napiszę przepis na wątróbkę :)

reklama
Lolisza my też spokojnie wychodzimy, albo raczej wychodziliśmy, bo od jakiegoś czasu straciłam natchnienie na spacery.

Natolin a ciebie to i tak podziwiam, że w ogóle masz ochotę zaglądać do komputera w środku nocy :-) Ja tam jak mam pobudkę o 4:00 czy 5:00, to mam tylko na tyle siły, by zabrać młodego do siebie i przystawić do piersi. Rzadko udaje mi się nie zasnąć zanim dam mu drugą. O komputerze czy czymkolwiek innym wtedy nawet nie myślę.

Hej!
obawiam się, że ciastka nie dojadą ale na przepis czekam:-)
no właśnie z niczego nie chce. za to mam wrażenie ze mogłaby tylko zupki jeść. tzn je troche tak mniej wiecej ok 600-700ml mleka na dobę wypija ale to jest takie że je częściej a mniej. coś jej się wszytko poprzestawiało
A co myślisz, że listonosz zje po drodze? Link do przepisu wrzucę do wątku kulinarnego.
Co do mleka to ważne, że w ogóle je pije. Może jeszcze zmieni zdanie i będzie więcej pić.
Natolin co do Laury to właśnie zastanawiam się czy dać jej antybiotyk, bo wczoraj dostała, ale jakoś się waham, bo wydaje mi się niekonieczny, a z drugiej strony przecież nie jestem lekarzem. Gorączki nie ma tylko katar i kaszel. Mąż mnie wqrw, bo pytam co on sądzi to stwierdził rób jak chcesz, moje zdanie i tak się nie liczy. Aż we mnie zawrzało. Mam ochotę wyjść i zostawić go z Laurą i niech robi co chce.

A wczoraj upiekłam sobie szynkę i wyszła pyyycha. Chyba zacznę takie pieczenie częściej robić.

e-lona mój też często rzuca tekścik, żebym ja decydowała, ale chociaż nie dorzuca, że jego zdanie się nie liczy

Lolisza - ja jak bym miała wyjść z małą na pół godziny to:
- pół godziny bym ją ubierała i znosiła wózek na raty
- pół godziny na spacerze
- pół godziny wnoszenia wózka na raty i rozbierania

do tego płacz przy każdym zakładaniu i ściąganiu czapki bo Lena nienawidzi jak się jej czapkę zakłada albo w ogóle dotyka - wkurza ją chyba to, że jej się włoski pocą.

:):)

Kaha, no to mamy popsute dzieci:)
sarisa, no zmieniłam, ale szybko sie przyzwyczaisz:) mi tez było dziwnie na początku widzieć małaszyńskiego zamiast pingwinów a teraz juz ok:)))) zagłosowałam dzis juz na córcie, gratuluje bratowej meza:))))))
happybeti, współczuje bałaganu, mam tylko nadzieje ze ten fachowiec szybko sie upora z robotą i sobie pójdzie
emiliab, zazdroszcze wychodnego, tez bym sobie z checia posmigała miedzy półeczkami:) udanych zakupów:)
mała_mi wyobrażam sobie jak sie cieszysz gdy tesciowa wychodzi, przynajmniej mozesz chwile odetchnąć
aniawa szybkiego powrotu do zdrówka!
margerrita gratuluje zębola! ciekawe kiedy u nas to nastąpi
ja podobnie jak natolin, wątróbki nie jadam, tak samo jak zupy mlecznej, flaków, żąłądków, płucek i takich tam, no i tatara tez nie powącham nawet

dzis w nocy nakarmiłam mala i myslalam ze zasnie ale nie bardzo jej sie chciało, pobawiła sie nogami, ja tylko co jakis czas otweirałam oczy sprawdzic czy juz przysypia zeby ja przykryć i jak juz zasypiała w koncu to do moich nozdrzy doszedł zapaszek kupy, wiec musiałam zapalić lampke, wziąc na przewijak i przebrac, ale naszczescie zasnela bez problemu:) a wczoraj D. jak wrócił zabrał mi bezczelnie laptopa i kazał isc spac, eh. przynajmniej sie wyspałam:)
a, dzieki dziewczyny za gratki z okazji suwaczka:)

monimoni mój też nienawidzi czapki i w ogóle kombinezonu, ubierania itd, więc wczoraj miał ciężki dzień, bo w sumie musiał to przetrawić 10 razy...
magnolia podobnego zestawu nie jadam

makuc no ja właśnie nienawidzę też zapachu wątróbki, więc o przygotowaniu jej to nie byłoby mowy. jak to się dzieje że można mieć tyle zaległego urlopu?? ja to w szkole pracując to mam inaczej, ale nie wiem jak Wy to robicie (bo wiem, że nie tylko Ty masz zaległy). nie korzystacie w ogóle? nie wyjeżdżacie nigdzie?
a elizabennett już dawno wróciła do pracy, bo tam w USA to na prawdę jakieś dziwne prawo panuje i jakby nie ma macierzyńskiego

jeździmy i korzystamy;) tyle, że ja praktycznie od 1,5 roku na L4 jestem (najpierw pierwsza ciąża, poronienie i w zw. z tym ponad miesięczne zwolnienie, potem kilka mies.pracy i 2 ciąża i od początku L4, teraz urlop macierzyński) więc trochę się tego uzbierało :p a z tym wczesnym powrotem do pracy w usa to jakaś lipa straszna :sorry:
co ja tu jeszcze miałam... eee.... zapomniałam :p a wiem - ja też jeszcze w łóżku hehe. U nas -10 na razie plus mój mega leń, więc na spacer pewnie się nie wybierzemy (nooo chyba, że mi się coś nagle zmieni w tym łepku). Wczoraj byłam z Alą przy -10 ponad godzinę, więc czuję się w miarę "rozgrzeszona" ;)))

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
U nas dzisiejsza noc fatalna-Miłosz wstał o 2 i nie spał do 5 (pierwszy raz mieliśmy w nocy taką awarię że moje dziecie obsrało sobie nawet głowę-podziwiam że tak można;-))później jeszcze usnął do 7 i tyle...padam na ryjka:-(
Magnolia gratuluje suwaczka a Karoli zyczę wszystkiego co NAJLEPSZE:-)
Margerrita gratuluje pierwszego ząbka-takie chwile uświadamiają mi jakie mamy już duże dzieciaczki:-)
Aniawa zdrówka:-)
Natolin gratuluje przekroczenia 3000 posta Ty nasza forumowa maniaczko...i czego by Ci tu życzyć-hmmm a więc życzę kolejnych 3000:-)

Uciekam na szybką kawkę i po niej idę romansować z moim ulubionym prasowaniem a Wam Mamusie życzę miłego dnia i jeśli możecie to na wątku zakupowym czekam na propozycję jakie zabawki warto kupić dziecku-bo chce mu kupić coś fajnego (wczoraj o tym pisałam ale niestety nie uzyskałam odpowiedzi):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry