reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dzjędobry;)!
To ja ,Wasza przyjaciółka drobiu,co to chodzi spac z nimi wstaje...:((((!A nocka do bani...dawno juz takiego marudzenia,szukania co chwilę cyca i pobudek co 15 min. nie było...Nie muszę dodawć,że ze spania w kołysce dzis nici,bo po drugim razie odpuściłam i wzięłam do siebie...cóż...niewiele pomogło...Ja wczoraj praktycnie cały dzień na dworze- tak było pięknie,że nie usiedziałam w domu.A w ogóle to przez gapiostwo.Najpierw poszłam do Rossmana,coby farbę do włosów kupić,chusteczki do pupy i inne duperszwance,jak to w rossmanie:),napakowałam wszystkiego do wózka i chę jechać do kasy.No i przypomniało mi sie,że mam jeszcze kupony rabatowe nie wszystkie wykorzystane,a to ostatnie dni,więc trzeba zobaczyc,czy cos jeszcze mi sie by przydało z tego,co tam było.No i sięgam pod wózek po torbę z portfelem,a tu zonk- zapomniałam z domu...No,cóż- cichutko,grzeczniutko poodkładałam wszystko z powrotem i po angielsku sie ulotniłam.Dobrze,że zauważyłam wcześniej,bo by siara przy kasie była:))).Zawróciłam do domu,nakarmiłam Amelkę,"przerobiłam " wózek na spacerówkę i zaraz z powrotem na "gondolę" bo cos miałam wrażenie,że Amelka jeszcze niekomfortowo się czuje w spacerówce,no i z powrotem na dwór.Ubieram ja "na cebulkę"- body,cienka bawełniana bluzeczka,bluza polarkowa + bezrękawnik,który zawsze można rozpiąć czy zdjąć.Czapki od dawna juz cienkie zakładam,jak chłodniej,to najwyżej kaptur od bluzy naciągam.No i rajstopki,spodenki i buciki .do tego kocyk cienki ,żeby miło jej było spać.A dziś ma być jescze cieplej,więc juz na pewno bez bezrękawnika i bluza może tez starczy welurowa,nie polarowa?Zobaczymy:)
Dorisku ,kochana:***- bardzo Ci dziękuję za pamięć:)- u mnie wszystko ok.,tylko przez te spacery długie nie wyrabiam z niczym i tylko bladym świtem,jak Amelka śpi mam czas tu zajrzeć:).A co do naczynka na nosie,to chyba nie powinno być blizny,bo to w końcu zabieg kosmetyczny,coby lepiej wyglądać,a nie gorzej.Haha,mam takie samo,na samym czubku nosa i tez zbieram sie i zbieram,żeby cos z tym zrobić:).

Mała Mi,przepraszam,że dopiero dzis,niemniej wielkie gratki dla Łukaszka z powodu wkroczenia w II półrocze:).
Kasis,Cass,Strip-przytulam:***
I muszę spadac,bo dziecie wstało i żąda cyca...,znów nie poodpisuje wszystkim,którym chciałam:(((OOO,i jeszcze słyszę,że kupa sie produkuje...

reklama
Melduję się poranku. Młody obudził się napić o 5:00 a potem pospał jeszcze do 6:00. Dzisiaj zapowiada się piękny dzień- ma być 19 stopni w cieniu. Kocham ciepełko!!!!

Aniawa opieka moze sie pokryc z L4 moim. Po prostu do 24.03 liczą mi opiekę, a od 25.03 L4 moje, bo teoretycznie nie mogę sprawować opieki nad dzieckiem jak jestem chora. A w ogóle to bez sensu, bo co mi nie wolno rozchorować się i wziąć L4 jak mam opiekę nad dzieckiem? Albo jakby mi się opieka kończyła dajmy na to 30.03, a do lekarza poszłabym 27.03 i chciałby mnie wysłać na L4 to mam powiedzieć, że po nie przyjdę jak mi się opieka na dziecko skończy? Czy oni mogą wypisać L4 na ileś dni do przodu?

Wielkie dzięki za informację. Nie miałam pojęcia, że tak to wygląda a czasami może się przydać :-) Z tego co mi mówiła lekarka to za bardzo do przodu nie mogą wypisywać. Jak byłam chora pod koniec macierzyńskiego, poszłam do lekarza w czwartek i potrzebowałam L-4 od poniedziałku. Bez sensu było brać podczas urlopu (kończył się w niedzielę), który i tak się nie przesuwa. Lekarka kazała mi przyjść dopiero w poniedziałek, bo ponoć nie mogła wypisać tyle dni do przodu.

Dzień dobry! :-)

happy
współczuję nocki :************

małż wrócił z nocki zdołowany - znów kolejne osoby zwolniono...ehh nawet nie chce myśleć co będzie jak jego zwolnią :-( teraz kolega bierze tydzień tacierzyńskiego, po nim my - wtedy pojedziemy do teściów składać cv itp..bosz, mam nadzieje że nam sie uda bo zaczynam sie naprawde martwić...co prawda moja szefowa chce mnie u siebie od września ale ja za chińskiego boga znów tam nie chce bo 9 godzin dziennie, plus co chwila nadgodziny (raz w miesiącu wycieczki, wywiadówki, rady...itp) problemy z pójściem na chorobowe czy urlopem na żądanie, bo nie ma nikogo na zastępstwa, średnio mi sie podobają kiedy ma sie malutkie dziecko :-(

Dzień dobry!

Aniawa 2 tys to mało na zabudowę ale lepsze to niż nic. I tak nam się udało bo wymienili nam za darmo całą instalację elektryczną i wodną, do tego nowe drzwi wszystkie, podłogi, ściany i cała łazienka łącznie z białym montażem. Nie znaleźlibyśmy lepszego mieszkania za tą cenę tylko, że nie do końca jest tak jak było umówione. Ale mówię lepsze to niż nic. Powolutku sobie zrobimy wszystko, najważniejsze, że mamy w końcu własny kąt :)

Dziś podpisujemy umowę kredytową z bankiem:)

Mała_mi :*

Alicja trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z Waszym planem:*

chciałam tylko się przywitać. przeczytałam wszystko, niestety nie poodpisuję :-( jestem smutna przez ciągłą wysypkę u małego. pozdrawiam.

Nat tulam.....
Cambria wybacz moje nie dopatrzenie- gratki zębolka :)

My mielismy dzis 2 pobudki z płaczem - juz sama niewiem jak to sie dzieje, ze moj Mis taaaaaaaaki glodny ehhh

Monimoni masz rację- dobrze, że cokolwiek dają. Swoją drogą powolutku sobie wszystko porobicie a wymiana wszelkiej instalacji jest ważniejsza niż meble. Meble wstawisz kiedykolwiek a robienie sobie dziur w wyremontowanych ścianach, gdyby coś strzeliło, byłoby duuuużo gorsze. Trzymam kciuki, żeby już wszystko się układało jak należy, bez żadnych niespodzianek, chyba że miłych :-)

Natolinku przytulam smutasku.

Alicja planowałaś znaleźć inną pracę czy w ogóle nie chcesz wracać? Możesz pracować tylko w przedszkolu czy też gdzie indziej? To, że zwalniają wcale nie oznacza zwolnienia małża. Przecież nie likwidują mu firmy i nie pozbędą się wszystkich.

Słonko pięknie świeci a ja uciekam, bo znowu jedziemy na zakupy ubraniowe. Mam nadzieję, że dzisiaj po raz ostatni. Nigdy nie myślałam, że to powiem, ale mam dość sklepów!!! Miłego, słonecznego dnia

reklama
Tulam wszystkie zdołowane i melduje, że i ja dołączam do tego grona. Nie mam kiedy nawet zaległości nadrobić tak więc spadam i mam nadzieję, że później uda mi się zajrzeć i odpisać.... :nerd:

Do góry