Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
miłego klikania, a później wesołego hop do łóżka :-) buziole dla wszystkich mamuś :*************************[...A teraz będę niemiła,dlatego osoby o słabszych nerwach lepiej niech nie czytają...
Ale aby być w zgodzie ze soba i swoim sumieniem,muszę to napisać- trudno,najwyżej niektóre sie pogniewają za to...
Chodzi o Dziulke i to jest do niej:
Przestań wreszcie sie wydzierac na to swoje biedne dziecko!Półroczne dziecko nie "testuje cię"- to tylko Twoja wymówka.Wszystkie nasze dzieci czasem bywaja "niegrzeczne"- budzą się w nocy,nie chcą jeść,marudzą...ale są za małe,żeby to robic nam na złość.Nie ty jedna sie nie wysypiasz,już nie mówię o sobie,ale wiele innych dziewczyn( nie wymieniam,bo może sobie tego nie życzą) wstaje co 2-3 godziny w nocy do swoich maluszków.I co?Miałyby sie na nie wydzierac,że dzidzius nie dał mamusi pospać?No,trudno,takie są czasem "uroki " macierzyństwa.Nie mówię,że jestem święta i nigdy nie krzyknęłam na dziecko- ooo,chłopakom sie nieraz dostało- ale nie jak byli tacy mali!!!Takie dziecko potrzebuje czułości i troski,a nie tresury wrzaskiem.
Możesz mi ,oczywiście,powiedzieć,żebym sie od...ła bo to nie moja sprawa.Ale nie daje mi to spokoju i nie potrafie dłużej siedzieć cicho.
i to co wytluscilam- jaknajbardziej sie zgadzam!!! moze ja zbyt obrazowo opisuje pewne rzeczy ale widze jej zagrania i rozszyfrowywuje. jesli np zacznie zabkowac to na bank nie nakrzycze jesli bedzie marudzic tylko bede padac na ryj a w ramionach bede tulic nawet calutka noc!!!!!!!!!Ja mam inne zdanie odnośnie "testowania przez dzieci". Dziulka ma bardzo kumate dziecko, aż się czasami dziwię że takie zmyślne Leaniątko jest, a dzieć od kiedy coś już kapuje, nie mówię że wszystko ale coś, to próbuje. Próbuje zarówno nowe umiejętności fizyczne jak i emocjonalne, Nie złośliwie, nie żeby zrobić przykrość, ale z czystej ciekawości BO SIĘ ROZWIJA. I to normalne. Wręcz pożądaneA przy okazji sprawdza reakcję rodziców. Czyli testuje. Wkurzajace to czasem, fakt, czasem aż trudno wytrzymać, szczególnie jak ktoś ma energiczno-wybuchowy charakter. I ja nie widzę w emocjonalnej reakcji nic złego pod warunkiem, że jest ona współmierna do "winy" dziecka. ... Więc moim zdaniem trzeba reagować na testowanie przez dziecko, ale adekwatnie do sytuacji. Takie jest moje zdanie.
[a tez chciałam podziękowac wszystkim,którym nie jest obojętne,co się dzieje z Leane.Przecież przeżywamy tu wspólnie wszystkie smutki i radości ,jakie są związane z naszymi dzieciaczkami.Nie miałam złych intencji- wprost przeciwnie- mam nadzieję,że Dziulka wreszcie zrozumie,że nie tędy droga i że Leane tak ją kocha i jej ufa,że nie może jej czegoś takiego robić...Natuś,Monimoni,Strip,Makuc,Kania,Sheeney- :****))
do buntu dwulatka??? ja tu widze forum EMERYTKI I BABCIE DZIECI -PAZDZIERNIK 2010Ladygab, ciekawe ile z nas dotrwa aktywnie tu na forum do czasu buntu dwulatka naszych pociech))) Oby wszystkie! Czas tak szybko leci... Wtedy rzeczywiście będziemy potrzebowały wzajemnego wsparcia żeby to przetrwać, hehe
A Tobie życzę anielskiej cierpliwości na ten etap rozwoju Zosi! Mądrzyć się powinnaś bo masz już doświadczenie w tej kwestii a ja zawsze chętnie posłucham.
napisze raz i nie chce więcej pisać juz tym bo nie chce Was dołować, dowiedziałam sie dziś ze moja mama ma nowtwór z przerzutami. Nie wiem jak ja to wszystko przezyje..
napisze raz i nie chce więcej pisać juz tym bo nie chce Was dołować, dowiedziałam sie dziś ze moja mama ma nowtwór z przerzutami. Nie wiem jak ja to wszystko przezyje..
. Było naprawdę super:-). 2 godziny minęły bardzo szybko. Niestety,ja musiałam jechać po Kubę,a Ida też powoli zbierała się do domku. Następne wizyty w planach...