reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Czesc dziewczyny .
Dorisday ja na pierwszym badaniu prenatalnym byla w NFZ i wierz mi ze tez sie nic nie dowiedziałam ( moja lekarka jest mało rozmowna ) ,ale wtedy to mnie załamała .Mój mąż stwierdził ,że przestajemy do niej chodzić , bo miałam tyle pytań , a odpowiedziała mi ,że ona dziś robi usg i jak chce cos wiecej wiedziec to musze przyjsc do gabinetu :( . Dobrze ,ze chociaz powiedziala ze dzidzius sie dobrze rozwija i sluchalismy serduszka :) i je widzielismy . Jak zapytalam o płeć to mi powiedziała, że często do 8 miesiąca nie wiadomo co to będzie.Wiec zabila moj entuzjazm , ale na szczescie widok mojego maluszka,wynagrodził jej oziębłość.
Siva daj znac jakie wiesci jestem z Toba.
pozdrawiam i zycze milego dnia.

reklama
hej dziewczyny
siva mam nadzieje, ze ten konowal sie pomylil! co za lekarz. daj znac jak wrocisz ze szpitala. trzymam kciuki!!!!
co do jajek w majonezie w srodku nocy to nie widze przeszkod. efa mozesz wpasc do mnie bo ja tez mam takie zachciolki. ostatnio w sklepie poczulam, ze zwariuje jak sobie oliwek nie kupie. nienawidze oliwek, a teraz wchlaniam sloik dziennie, choc mnei od nich wykrzywia. i chalki bym zjadla, ale w tym kraju nie ma. :(

No i jak postanowiłam tak zrobiłam. Umówiłam sie do innego lekarza. Za tydzień w środę mam wizytę :-) juz się nie mogę doczekać. Mam nadzieje , ze tym razem lekarz powie mi co i jak z maleństwem i że wszystko bedzie dobrze.

Kahaaa jak chcesz to Ci chałkę poślę DHL-em .... hehe

Kahaaa jak chcesz to Ci chałkę poślę DHL-em .... hehe
o super!!!:-D:-D moj M mial wczoraj leciec i przywiesc chalke albo zulika (ci co z Lodzi wiedzo o czym mowie), no ale teraz nie wiadomo czy w ogole poleci przez te pyly i moja chalke szlag trafil:-(
mam nadzieje, ze twoj nowy doktor bedzie sympatyczniejszy. jedno na co w anglii nie mozna na pewno narzekac jesli chodzi o sluzbe zdrowia to ich podejscie. oni sa wszyscy tak niesamowicie mili i sympatyczni, ze az mnie czasem to drazni, :rofl2:

siva-dopiero dzis przecxzytalam.nie bede mowic ze mi przykro bo jeszcze moze ten konowal sie mylil!!!!!miejmy taka nadzieje!1Boże oby wszystko bylo dobrze!!!!!!!!!!Trzymaj sie i napisz do nas!

Siva211, kochana, o Boże, jak ja trzymam za Ciebie kciuki dziewczyno! Trzymaj się tam mocno, choćby nie wiem co!

dorisday, wspaniale, że masz nowego lekarza. Oby tym razem okazał się super.

monimoni, ja nadal nie wiem, jak to jest z tą porodówką w "dwójce", bo mój Tomek jeszcze się nie dowiadywał. Też chciałabym rodzić na Markwarta, tylko troszkę się boję, że tam przyjmują ponoć tylko bezproblemowe porody. A co, jeśli coś będzie szło nie tak? No i w MSWiA znieczulenie kosztuje 300zł, a w "dwójce" jest bezpłatne - tak się przynajmniej chwalą w internecie.

Ren, jak wspaniale, że się odezwałaś! :) W maju będę mocno trzymać kciuki za pozytywny rezultat Waszych staranek.

malutka80, E-lona, wspaniale, że u Was po wizytach wszystko OK.

moriam, kahaa, jajka z majonezem to chyba nie będzie mój ostatni nocny "grzech" ;)

A co do nocnych przygód, to dzisiaj przeżyłam chwile grozy. Około 2:45 nagle się obudziłam i ogarnął mnie paniczny lęk. Miałam wrażenie, że po mieszkaniu chodzi jakiś duch i nawet słyszałam, że trzeszczy podłoga. Bałam się nawet otworzyć oczy, i co chwilę mi dzwoniło ze strachu w uszach. Wyobraziłam sobie, że wyganiam z domu wszystkie obce energie i po dłuższej chwili nareszcie wrażenie znikło. Ale potem wędrówka na siusiu do ubikacji po ciemku kosztowała mnie mnóstwo stresu. Co za wariactwo :p

Efa ja też jeszcze nic nie wiem. A co do MSWIA to moja pani doktor założyła ten oddział z 8 innymi lekarzami z miejskiego szpitala. Dlatego wiem, że są tam dobrzy specjaliści i położne. Nie zastanawiałam się nad znieczuleniem. Nie mogę sobie jakoś jeszcze wyobrazić całego przebiegu porodu. To moja 1 ciąża i jestem w strachu. Liczę na to, że poród i ciąża będzie bezproblemowa. Myślę pozytywnie, inaczej bym nie wytrzymała psychicznie. :*

Efa ja też jeszcze nic nie wiem. A co do MSWIA to moja pani doktor założyła ten oddział z 8 innymi lekarzami z miejskiego szpitala. Dlatego wiem, że są tam dobrzy specjaliści i położne. Nie zastanawiałam się nad znieczuleniem. Nie mogę sobie jakoś jeszcze wyobrazić całego przebiegu porodu. To moja 1 ciąża i jestem w strachu. Liczę na to, że poród i ciąża będzie bezproblemowa. Myślę pozytywnie, inaczej bym nie wytrzymała psychicznie. :*

Ja też nic nie wiem o porodach. Ale znieczulenie to bym chciała ;)
W Bydgoszczy mieli też otworzyć porodówkę w Szpitalu Wojskowym. Może zdążą do jesieni i będą mieli dobrą opinię..?

No generalnie Wojskowy ma bardzo dobrą opinię, wiadomo, że się do wszystkiego przykładają. Mój tata miał tam kilka operacji. Tylko, że oni znowu są tacy bardzo - zasadniczy. Nie wiem czy taka rodzinna atmosfera by była. Ehh dużo pytań do tych szpitali się ma. Dobrze, że jeszcze trochę czasu :)

reklama
siva bardzo smutna wiadomość i mimo iż przeczytasz to dopiero po szpitalu jak już będziesz wiedziała na 100% co z dzieckiem to trzymam kciuki. Ja na poczatku poprzedniej ciąży miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej i również byłam w szpitalu, miałam zostać zoperowana, jednak po tygodniu ciąża pojawiła się w macicy a to co udawało pozamiczną ciążę było cystą na jajowodzie. Dlatego wiem że lekarze się mylą a cuda się zdarzają czego Ci z całego serca życzę.
Ja w następnym tygodniu idę do gina ale teraz już nie tak bezstresowo...
Poza tym mam zgagę dzień w dzień a wczoraj potworny atak rwy kulszowej...ale trzymam się :)

Do góry