reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Siva bardzo Ci wspólczuję-to musiało być straszne, a do tego przeczytałam wcześniejszy post jak się denerwowałaś przed tym usg.Ale może faktycznie się pomylił oby tak było...powiem szczerze że tego się właśnie zawsze obawiam na usg.Z jednej strony wyznaję zasadę trzech usg w ciągu całej ciąży(o ile nie są wskazania do częstszego monitorowania) a z drugiej strony to chciałabym widzieć dziecko jak najczęściej i mieć pewność że wszystko w porządku.Dlatego też tak jak pisałam na wyprawkowo-zakupowym że boję się wcześniej kompletować rzeczy dla dziecka bo nie chce(może glupio to zabrzmi ale)zapeszyć.Ściskam mocno i trzymam kciuki za wszystkie mamy

reklama
Czesc Kiedy zaczal mi rosnac biust kupilam wiekszy stanik taki bawelniany do pozniejszegi karmienia w sklepie dla ciezarowek . No ale ;) biust rosnie bardziej, wiec tym razem poszlam do dobrego sklepu stanikowego,zeby na wiosne miec ladniejszy stanik, . ani w sklepie gorseciarskim powiedzilaa ze to podstawowy blad kobiet w ciaz- te bawelniane staniki- ze to porazka dla piersi, zwlaszcza jeslirosnie ci biust o 2 rozmiary- na 100% piersi sie wyciadna, bo same nie sa w stanie uniesc tego ciezaru i zaczyna dzialasc ... grawitacja. Potrzeba bardzo dobrze podtrzymujacego stanika. Mam taki cieniutki,ey oddychal, ale grube ramiaczka i z fiszbina . Pani mowila, z epiersi sa2 razy ciezsze, a te ciapy staniki powoduja ze potem dziewczyny chodza takie ciapy.;)
o to chodze z piersia do gory!!:-)

Ja już pisałam dziewczynom żeby broń boże nie kupowały staników 100% bawełnianych ponieważ one się rozciągają i nie trzymają piersi, ja już w spadku po pierwszej ciąży i karmieniu mam obwisły biust więc chcę żebyscie Wy nie popełniały mojego błędu. Teraz sobie kupię porządny stanik bo biust mam olbrzymi z C doszłam do DD i to nie koniec bo dopiero po porodzie urośnie naprawdę wieeelki. Mąż się cieszy a ja nie cierpię jak mi się cyce opierają na brzuchu i zauważyłam pierwsze rozstępy na piersiach ale "pod spodem" to ich nie będzie widać :)

No wlasnie - mi tez . Ale jakie one sa ciezkie!;)Ciekawe ze mojej kolezance zrobily sie jakby bardziej wypchane ale zostal ten sam rozmiar. . U mnie maz i Emka smieja sie,ze mam giganty. Ja smaruje rano i wieczorem oliwka albo Fissanem ale nie wiem czy da rade skora przy takich przyrostach ... ech. Dzisiaj bylam w super sklepie dla dzieci Ascot we Wroclawiu jakies 500m2 , ale 100 razy lepszy niz smyk, tylo dla maluchow. wozki, lozeczka, ciuszki w kazdym rozmiarze to setki pieknych... no ale cholerka nie wiem czy dziewczynka czy chlopak ...

No właśnie ja weszłam w 4 miesiąc a powiem Wam, ze moje piersi są raczej - pełniejsze, niż większe. Rozmiar stanika mam albo ten sam, albo ciut większy. To zależy od rodzaju stanika. :)

No i już po usg!! Powiem Wam że robił to usg z 20minut powiedział że już dawno nie widział tak ruchliwego gościa:) no i powiedział że prawdopodobnie chłopak:) przyszła teściowa stwierdziła że na bank się pomylił bo ona wie że będzie dziewczynka hehe. No i co najważniejsze wszystkie badania w porządku, także ulga. Następna wizyta 21 maja i znowu odliczanie!

Dagisu to super, że wszystko w porządku.

Co do chłopców to wydaje mi się, że ich po prostu łatwiej odróżnić i dlatego same takie wieści mamy.

reklama
Do góry